- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Сексът и Тийновете
Смятам, че е върло наложително.Да премина на въпроса си: Смятате ли, че в училище трябва да има часове, предназначени да информират децата за секса и да им дават по-добра сексуална култура, която може да ги предпази от много вреди в бъдеще, или мислите, че затова трябва да се говори вкъщи (т.е. е отговорност на родителите)...? Ще ми бъде интересно да чуя вашето мнение по въпроса. Благодаря.
Въпреки всичко, нещата трябва да са поднесени по много сериозен начин, за да стигне до мозъците им нещо.
Аз, когато бях ученичка, имахме 1-2 часа за сексуална култура, в които дойдоха от здравното министерство, да ни образоват как да се предпазваме от бременност и от БППП (болести, предавани по полов път). Ами поканиха едно момиче от моя випуск да покаже върху един изкуствен пенис как се слага кондом, тя реши да е оригинална и да го сложи с уста, естествено всички се насраха от смях и почнаха да я бъзикат после ( еди коя си Свирката)...а си бяхме 9-10 клас някъде...ама тогава не беше особено модерно да се прави секс. Повече се обръщаше внимание на любовните трепети, имаше единици, които водеха редовен сексуален живот, или бяха пробвали разни и други работи... Сега е обратното за съжаление-единици са тези, които се вълнуват повече от чувства, отколкото от бройки...
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!