Да премина на въпроса си: Смятате ли, че в училище трябва да има часове, предназначени да информират децата за секса и да им дават по-добра сексуална култура, която може да ги предпази от много вреди в бъдеще, или мислите, че затова трябва да се говори вкъщи (т.е. е отговорност на родителите)...? Ще ми бъде интересно да чуя вашето мнение по въпроса. Благодаря.
Смятам, че е върло наложително.
Въпреки всичко, нещата трябва да са поднесени по много сериозен начин, за да стигне до мозъците им нещо.
Аз, когато бях ученичка, имахме 1-2 часа за сексуална култура, в които дойдоха от здравното министерство, да ни образоват как да се предпазваме от бременност и от БППП (болести, предавани по полов път). Ами поканиха едно момиче от моя випуск да покаже върху един изкуствен пенис как се слага кондом, тя реши да е оригинална и да го сложи с уста, естествено всички се насраха от смях и почнаха да я бъзикат после ( еди коя си Свирката)...а си бяхме 9-10 клас някъде...ама тогава не беше особено модерно да се прави секс. Повече се обръщаше внимание на любовните трепети, имаше единици, които водеха редовен сексуален живот, или бяха пробвали разни и други работи... Сега е обратното за съжаление-единици са тези, които се вълнуват повече от чувства, отколкото от бройки...