.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Кое е правилното решение?

Здравейте, ще се опитам да ви въведа в моята история накратко.. С приятеля ми сме заедно от 5 месеца, отношенията ни са супер, все повече и повече се сближаваме с течение на времето и смея да твърдя, че се обичаме, макар и да не сме заедно от кой знае колко дълго време, но.. тази година той беше 12 клас и съответно му предстои да бъде студент и тук идва проблема.. Приет е да учи в друг град на 2 часа път от нашия, а аз сега ще съм 12 клас и си оставам в града ни.. Много обсъждахме и се чудихме какво да правим с връзката си и взаимно взехме решение, че ще е по-добре да се разделим, защото връзката от разстояние не е много добра идея. (поне според него) Работата е там, че от самото начало аз не исках да се разделяме, но тъй като той не беше особено ентусиазиран спрямо тия връзки от разстояние се съгласих, че да се разделим, ще е правилното решение.. Той ми гарантира и иска да останем също толкова близки (след като се разделим), само че да сме просто приятели и си мисля, че бихме могли да го постигнем, не знам защо, но мисля, че ще се получи.. Въпроса е, че колкото повече наближава времето той да замине и да се разделим аз се разубеждавам относно късането и никак ама никак не ми се иска да го губя.. Чудя се дали да му кажа какво наистина мисля и чувствам или да си замълча, защото той винаги поставя моите желания на 1во място и съм сигурна, че ако му кажа, ще се съгласи да останем заедно дори да не е навит.. а точно на това не съм съгласна. Искам ако ще стоим заедно и двамата да го искаме и двамата да сме готови на такава стъпка.. Затова ви питам, как според вас е по-добре да постъпя - да си замълча и да се разделим и на двамата да ни е кофти, но да се опитаме да бъдем приятели, или да му кажа как се чувствам и да се надявам той да е на същото мнение ( но според мен ако беше щеше да ми каже) или съответно той да каже "разбира се ще останем заедно", но вътрешно да не е съгласен ( и само да вметна, не защото не иска или не ме обича достатъчно, а защото не приема връзките от разстояние за пълноценни) .. Просто си мисля, че 2 часа път не са чак толкова голямо разстояние и има много начини за комуникация и не би било пълна катастрофа, НОО имайки предвид неговото мислене, не знам дали да говоря с него или не..

P.S. Sorry, че темата стана толкова дълга.. падам си доста многословна ;d благодаря на вс, които си направиха труда да я прочетат..

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Не може ли да изчакаш да завършиш 12 клас и ако успееш да отидеш да учиш при него

Супер фен Аватара на elysunny
    сори, не съм фея орисница

Според мен е по-добре да имате връзка от разстояние и от време на време да се виждате ако имате възможност..

fenkaaa, ако имаш предвид да се разделим сега и след 12 клас, ако отида да уча при него да се съберем, няма как да знам какво ще се случи за 1 година и едва ли ще се получи..

elysunny и аз не съм и много жалко иначе щях да си реша проблема и без да пускам теми, където се искат СМИСЛЕНИ мнения

Супер фен Аватара на elysunny
    Цитирай Първоначално написано от funny3

elysunny и аз не съм и много жалко иначе щях да си реша проблема и без да пускам теми, където се искат СМИСЛЕНИ мнения
    сори за НЕ смисленото ми мнение, злоба съм си

Въпроса ми като цяло е: дали да говоря с него за оставане заедно, или да се примиря с разделянето и да се надявам да си останем близки приятели.. ?

Голям фен Аватара на jeezloxxy
    И да останете,няма да е за дълго.

Примири се с раздялата и го забрави, дори не му се обаждай. След като сте били заедно няма как да сте приятели, дори и ти да си мислиш така ще се тормозиш какво ли прави той и с кой е. Не си пилей живота. Мисли винаги най-доброто за теб, което автоматично значи, че влез да учиш каквото искаш ти, а не се съобразявай къде учи той или някой бъдещ твой приятел. Някой ден много ще си блъскаш главата ако правиш такига големи решения заради хора, които обичаш. Много сте млади още за да си решавате живота един спрямо друг.

Град
    Lunataaa
    Ако сте сигурни един в друг поне опитайте да водите връзка от разстояние.Ако не се получи поне ще сте опитали.
    Успех!

Цитирай Първоначално написано от UltraBlue
    Според мен е по-добре да имате връзка от разстояние и от време на време да се виждате ако имате възможност..
    +1

Какви съвети давате на хората да си водели връзките от разстояние ! Няма такова нещо бе, колко от вас го правят и са ЩАСТЛИВИ, че да насърчавате хората също да го правят?

Ето го лафа в крайна сметка : Out of sight, out of mind.

+1

Голям фен Аватара на jeezloxxy
    Цитирай Първоначално написано от Buubka
    +1
    -2

Цитирай Първоначално написано от AnotherDay
    Примири се с раздялата и го забрави, дори не му се обаждай. След като сте били заедно няма как да сте приятели, дори и ти да си мислиш така ще се тормозиш какво ли прави той и с кой е. Не си пилей живота. Мисли винаги най-доброто за теб, което автоматично значи, че влез да учиш каквото искаш ти, а не се съобразявай къде учи той или някой бъдещ твой приятел. Някой ден много ще си блъскаш главата ако правиш такига големи решения заради хора, които обичаш. Много сте млади още за да си решавате живота един спрямо друг.
    AnotherDay, много далеч съм от идеята да се съобразявам с приятеля си(сегашен или бъдещ) къде да уча и т.н. Специално за образованието си имам свои цели и си ги следвам, независимо от никой и нищо.. А относно (бъдещото) приятелство между нас, мисля, че не е невъзможно, защото и двамата сме типа хора, които биха могли да постигнат подобно нещо.. колкото да тормозене и евентуална ревност, няма как да се избегне, но мисля, че би могло да отшуми, зависи доколко ще се запазят отношенията ни

Голям фен Аватара на FantaMen
    От опит глава не боли.По добре кажи си му каквото мислиш защото след месеци можеш да се чудиш...Каде подяволите ми беше ума да го оставя да си тръгне ...а тогава връщане назад е почти невъзможно!Опитайте ако не се получи ще знаете че сте дали всичко от себе си за да сте заедно...И няма да съжелявате че не сте си дали шанс !
    Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Една връзка от разстояние може да бъде доста пълноценна, стига да има желание. Някои хора много бързо я отписват, но всяко правило си има изключения. И аз и приятеля ми сме едно такова изключение.

Авторке, аз ако бях на теб, щях да си кажа всичко, което ми е на сърцето, за да ми е по-спокойно.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Супер фен Аватара на LeprikonA
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    Една връзка от разстояние може да бъде доста пълноценна, стига да има желание. Някои хора много бързо я отписват, но всяко правило си има изключения. И аз и приятеля ми сме едно такова изключение.

Авторке, аз ако бях на теб, щях да си кажа всичко, което ми е на сърцето, за да ми е по-спокойно.

напълно съм съгласна, най-малкото можете да опитате такава връзка и ако не се получи тогава да си останете само приятели
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Хубавите и великите неща стават с вяра, надежда и хъс. : )
    Не разбирам хората, които гледат постоянно да те "заземяват" в гадната, кална реалност, говорейки ти сухи факти за връзките от разстояние, и не знам си какво.

Опитай! Както казах, хубавите неща стават с надежда. Струва си да опитате поне и ако наистина не ви се получи и не сте удовлетворени, тогава да се откажете.

А на него кажи това, което каза и на нас. Кажи му, че ако държи на теб, ще е искрен с теб и няма да предприеме действие, което той самият не иска, само за да ти е хубаво на теб. Признай му, че искаш да опитате, но го помоли изрично, ако те обича истински, да не те залъгва и да помисли самостоятелно дали и той иска връзката от разстояние. Просто за да не стане така, че да се съгласи само заради теб, а вътрешно да му е куцо.
    При тези условия ще видиш какво е истинското му решение. Защото той може и да се съгласи и да го направи не само заради теб.

Поговорете искрено и настоявай да се води само от собствените си желания, за да си спокойна, че не си го изнудила.

Успех ти желая!
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Благодаря много на всички за мненията.. Мисля да се съглася с jghgh и да постъпя както той/тя предлага.. дано да се получи )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си