Естествено, че зависи от гледната точка. Това, че имаме 10% (не съм сигурен) цигани в страната е лошо, както всеки от нас живящите или живеещи в България. Живея в София и с нищо не си личи, че е столица на държава. Но все пак американците, че са тъпи, тъпи са. Тъй като ми харесва да опознавам чужди култури, понякога, когато имам възможността, говоря с разни хора от по-далечко, най-вече американци. Имал съм и случай където един американец, след като му казах, че съм от България, ме попита от кой щат. Друга пък ме попита дали имаме коли в България и дали знам какво е това кола. Иначе, че имаме кофти слава имаме. Но все пак смятам, че макар да не е много добре развита държавата (засега) хората на мойта възраст (аз съм на 17, скоро правя 1 и тук могат да изградят бъдеще. И не е вярно т'ва, че американците не емигрират (или имигрират, не съм сигурен, коя от двете думи беше). Не е като по цяла европа да няма Американци. Както всеки човек, търси нещо различно.
Както и да е, мисълта ми беше, че не сме чак толкова лоша държава. Бягането не е задължително, но да... който се интересува от бъдещето си, няма да го види в България.
Иначе за университетите, чух, че работните места, който предлагат, макар и да са малко, не са хич ниско-платени за един студент. Това го чух за Англия и Америка, даже ми бяха казали суми, но забравих в Америка какво ми бяха казали, за Англия беше нещо от сорта на 20 лири на час.