- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Съвет относно програма..?
Здравейте машини, искам да се допитам до вашето мнение относно програмата ми.Тренирам вече от 6 месеца сериозно, обаче от преди месец и нещо почнах да мисля за смяна на програмата, бях по класическата гърди, бицепс, гръб трицепс, рамо и крака, после ми бяха казали една бая налудничева по която тренирах около 3 седмици(няма смисъл да ви я казвам, доста хора я плюха, много малко казаха, че няма проблем да я пробвам, но в крайна сметка се отказах да продължавам по нея). След това пробвах 1 седмица-гърди, трицепс, гръб бицепс, рамо крака, обаче нещо бицепса нямах сили след гърба и се допитах до едни познати, които ми предложиха да разменя просто местата на класическата програма т.е понеделник-гръб, трицепс,сряда-гърди бицепс, петък-рамо крака, или другият вариант, който ми предложиха беше да сложа гърба и трицепса в петък.Тренирам вече няколко седмици по тази програма, размених словореда на някои упражнения, сложих нови, махнах други и така..Обаче искам да се допитам и до вас, дали е добре да карам още някои друг месец по тази програма и по-нататък да я сменя
..?Имам чувство, че ми влиза добре програмата, но все пак исках да ви попитам за вашето мнение, ако не ви харесва моля да ми предложите някоя друга програмка за 3 дневен сплит (макар, че съм гледал бая и много алтернативи не бях видял за 3 дневен сплит).
п.п извинявам се, че стана бая дългичко ама нямаше как, обичам да пиша повечко
Благодаря ви предварително!
Гръб бицепс,гърди трицепс e вариант,да и 2-те не са грешни,няма по-добро или по-лошо.От гледна точка на преотдоляване на адаптация ги смени.Тези мускулни групи,на които искаш да дадеш приоритет ги сложи в началото на сплита,но аз съм привърженик на 4-дневния сплит.С 3-дневния при комбинацията рамо с крака,рамене ще ти вървят "една идея" по-слабо.Другото,което е,почти сигурен съм,че тренираш 3 пъти седмично?
Можеш не да сменяш програмата, ами начина на трениране. По-малко повторения, но с повече натоварване на мен ми действа изключително добре. Предлагам ти го, защото не виждам как можеш да смениш програмата си дотолкова, че да е напълно различна и в същото време адекватна![]()
Audio ergo sum
Благодаря за мненията ви, принципно начина на трениране съм го поразнообразил, килата лека полека съм ги повдигнал броят на сериите съм сменил, общо взето съм вкарал разнообразие, иначе да 3 пъти седмично тренирам, най-добре е всичко поотделно да се тренира, но нямам необходимото време и ресурси
..Само да попитам още нещичко, значи от началото на юли, започнах да бягам, ставах в началото към 5 часа сутринта така 3-4 дена бягах по 20 мин бягане 10 мин вървене с по-бързо темпо и 25 мин бягане..Бягах така, после бягах още 1 седмица и нещо, обаче само 3 дни когато нямам тренировъчен ден т.е вторник, четвъртък и събота пак по същият начин,обаче нещо бях контузил на кръста отзад, разтягане ли беше какво, напомнящо малко на онези болки, които имах и спрях да бягам и тренирам 1 седмица и нещо.. (имам си проблеми с кръста, и докторите са ми казвали да внимавам бая). Та вече 3та седмица бягам пак същите дни-понеделник фитнес, вторник бягане, 15 мин бягане 5 мин по-бързо ходене, 15 мин бягане, сряда фитнес, четвъртък пак бягане по същият начин, петък фитнес и събота пак бягане, и главно само неделя ми остава почивка.Целта ми е да посваля мазнинките, без да свалям много качената мускулна маса.Въпроса ми е, дали е добре сега така бягането ми 3 пъти по толкова време, гледам посвалям мазнинки лека по-лека намалил съм още от началото на юли въглените, пооправих си режима, гледам главно протеини и мазнини да приемам..
пак се извинявам за безкрайно дългият пост, но просто съм си такъв обичам всичко да описвам до най-малкият детайл или поне възможно..
Гърди + Трицепс
Гръб + Бицепс?
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Първоначално написано от maksimal
Аз съм върл привърженик на гърди+трицепс и гръб+бицепс.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
+1Първоначално написано от Chacho
![]()
Не прочетох темата, но в момента тренирам и аз така. Преди правих гърди-бицепс гръб-трицепс и не усещам някаква разлика в резултатите
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy