- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Образователна игра...
Здравейте. Хрумна ми нещо, което може малко да помогне за обогатяването на половата просвета на доста от съфорумците ни, при които тя очевидно липсва (говоря за тези които редовно пускат теми от типа бременна ли съм). Дори мисля, че ще бъде забавно и под формата на нещо като игра. Всеки може да се включи.
Идеята е следната: аз пиша една болест или термин, свързан със сексуалната култура, а следващия след мен обяснява на кратко и със собствени думи всичко, което знае за болестта (термина) и подава друг, за който следващия да пише. Пример: аз казвам сифилис, човекът след мен казва всичко, което знае за сифилиса и след това пише, да кажем - трипер. Следващия пише за трипера и подава нещо ново - например - извънматочна бременност. Схващате. Идеята е да си помогнем заедно по един забавен начин.
И моля не търсете информацията в и-нет и не копирайте от никъде.. просто напишете това, което знаете. дано ви се стори интересно.
Аз казвам гонорея.. Вие сте.
Гонореята е синоним на триперът; предава се само по полов път, което включва възможността от заразяване на неинтимни зони ( като гърлото, ректума и т.н. ); лекува се трудно
аз казвам: рак на матката
НЕ НА СЕКСА В РАННА ВЪЗРАСТ!!!!!!!!
ИЗЖИВЕЙ ДЕТСТВОТО СИ ПО НОРМАЛЕН НАЧИН!
{ако смяташ, че не е нормално децата да правят секс, сложи това на профила си}
Раково образование на шийката на матката, в случаи се дължи на папилома вирус, съъъщо фактор може да бъдат и предишни заболявания като херпес .Ако има такова заболяване,жената може да изпитва болка при полов акт.
Сифилис!
maDamn
това , което знам за ракът на матката е , че се появява при жени на средна възраст и се дължи на излишък на естроген .
аз казвам - сифилис
Да беше казала някоя болест,за да продължим игратаПървоначално написано от granger
![]()
сляп ли си?!Първоначално написано от SurfSky
сифилис
maDamn
Сифилисът има три стадия, като открит на време може да бъде излекуван, но достигне ли до трети стадий - вече е нелечим. Може да доведе до безплодие, ослепяване и дори смърт. В първия стадий се появява язва до половите органи или в устата, която минава без болки. Втори стадий протича като настинка - с кашлица. През третия стадий се появяват обриви по кожата. Сифилисът е болест, предавана по полов път. Можем да се предпазим чрез презервативи.
Извънматочна бременност.
стига сте се депресирали с тези bолести ...![]()
![]()
If you have eyes ... look at me NOW bitches !
това не е депресиране, това е част от половия живот на човека.Първоначално написано от xxxAwesomeWe
Гениталният херпес представлява сексуално трансмисивно заболяване, което се причинява от Херпес симплекс вирус тип 2 (HSV-2 - human herpes virus) и засяга лигавицата на половите органи и разположената в съседство кожа. Засяга както мъже, така и жени.
Стерилитет
Стерилитет - означава невъзможност за имане на деца, при мъжете се характеризира с липса на качествени сперматозоиди в спермата , или изобщо тяхното отсъствие . Някои мъже доброволно се подлагат на възектомия , за да нямат деца.
При жените - невъзможност за забременяване - може да е в следствие на липса на овулация , годни яйцеклетки , яйчници и други органи като цяло ;д.
Също така, индивидите страдащи от някои синдроми ( ако не се лъжа, свръх жена , или подобни генетични аномалии ) , както и хермафродитите са стерилни по подразбиране .
При животните също има стерилитет .
Ако не се лъжа, мулетата и катърите са стерилни , това са междувидови кръстоски .
Както и при лигърите , тилигърите и лилигърите имаше стерилност при женските/мъжките, ама не помня кое точно беше.
Хламидия
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Полова болест, протича почти без симптоми.
Менструален цикъл
Впрочем, играта напълно се обезсмисля, ако влизате в Уикипедия, както правят някои.
Напълно съм съгласна!!! Щях да кажа същото...Първоначално написано от PinkPan7her
Към играта: Времето от първия ден на една менструация до деня преди следващата вклюцително. Средната продължителност при жените е 28 дни. Има три фази... Първата забравих как се казвашеПри нея нивата на естроген са по-високи от тези на прогестерон. Вторага фаза е овулационната - при нея е обратното. Третата е лутеална.
Едит: Оплождане на яйцеклетка
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Момента в който сперматозоида достига до яйцеклетката пробивайки обвивката и навлиза в нея ( по точно само главата на сперматозоида, опашката остава отвън, понеже тя му служи само за придвижване ).
ЧПВ ?
ЧПВ- Човешки папилома вирус.Причинява кондиломи,а някои щамове-рак на матката,а по скорошни проучвания и рак на устната кухина.Предава се чрез орален или нормален си () секс.Има ваксини за тези щамове които причиняват рак.
Гъбички.
Believe in yourself.
Гъбички - възпаление на влагалището. Предава се чрез секс със заразен партньор. Лекуват се. Причиняват сърбеж, парене, дискомфорт.
Бяло течение
течение от влагалището предизвикано от бактерии.цветът е променлив -бяло ,жълтеникав цвят, но може да се наблюдава и жълтозелено, мръснокафяво и кръвенисто течение. Бялото течение не трябва да се приема като нормално, а трябва да се лекува.
СПИН!!!
love is gone!
Нелечима болест, която може да доведе до смърт. Предава се по полов път и от заразени спринцовки. Също така ако бременна жена е болна от СПИН, може да зарази детето си. Може да се предотврати с използване на предпазни средства.
Хламидии.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Повтаряш се. Предимно женско заболяване, протичащо без симптоми в началото, а по-късно със слузеста секреция от влагалището..Първоначално написано от TheBeatles
Аднексит.
На кратко: Аднекситът е възпаление на лигавицата на маточните тръби, което обхваща и яйчниците.
Лечение: Лечението се провежда от специалист - гинеколог, като се прилагат и широкоспектърни антибиотици. По показание се извършва и оперативно лечение.
Аз казвам: кондиломи
MitkoLowe youu
![]()
Брадавици с остър връх , симптом на някои щамове ЧПВ .
Премахването им е възможно и желателно.
Спонтанен аборт.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Нежелан аборт, който може да се случи по ред причини като стрес , физическо натоварване или контузия или заради генетични малформации.В повечето случаи е придружен с болки в корема и кървене.
Кандидоза
maDamn
Кандидозата е вид гъбична инфекция. Причина е Candida Albicans. Този вид гъбички са най-разпространени и най-упорити за лечение. Кандидозата се появява вследствие на замърсяване, прием на антибиотици (антибиотиците убиват бактериите и тяхното място се заема от Кандида Албиканс), слаба имунна система.
Ингвинален гранулом
Да,само си го копнала то УИКИ.Първоначално написано от MyLifeAsItIs
За това ,което си дала като болест знам, че е вид рани,които се образуват около вагината или ануса , разраняват тъканите . Може да се лекува с антибиотик!
Мек Шанкър
maDamn
Мекият шанкър представлява лека подутина на половите органи, която постепенно се превръща в болезнена раничка. Често раничките са няколко.
Времето от момента на заразяването до проява на първите симптоми е 3-10 дни.
Трипер (За друго не се сещам така, че ако се повтарям нека някой друг каже вместо мен)![]()
MitkoLowe youu
![]()