.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Относно фитнес тренировката

Искам да попитам, как е по-добре, да тренираш рамо с трапец в един ден, и крака и корем в друг ден ИЛИ рамо с крака в един ден и трапец с корем в друг ден ?
    )

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цял ден само за трапец и корем няма смисъл, те се правят за 30 мин макс.

Поразрових се в форума и си избрах програма, тази става ли ?

Понеделник - Гърди и Бицепс
    Вторник - Почивка
    Сряда - Гръб и Трицепс
    Четвъртък - Почивка
    Петък - Трапец и Рамо
    Събота - Крака и Корем
    Неделя почивка

Какво ще кажете
    )

Можеш да си направиш програмата в 3 дни като съчетаеш в един ден крака, рамо и трапец. Аз поне така съм си направил програмата и съм доволен. А пък корема можеш да го прибавиш в края на всяка тренировка, независимо какво си тренирал, като го тренираш не повече от 2 пъти седмично.
    Audio ergo sum

Понеделник - Гърди + Бицепс + Корем
    Вторник - Почивка
    Сряда - Гръб + Трицепс + Корем
    Четвъртък - Почивка
    Петък - Трапец + Рамо + Крака
    Събота - Почивка
    Неделя - Почивка

Мислех че 4 пъти в седмицата ще е по-добре от 3 но добре, тази програма как е ? : )
    )

Питай в бб тийм, тук няма да ти отговорят .. На ден има-няма 10 мнения в раздела, а в тъпата кофа и в секс на всеки 2 мин ново мнение ...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Bodybilderr

Събота - Почивка
    Неделя - Почивка

Мислех че 4 пъти в седмицата ще е по-добре от 3 но добре, тази програма как е ? : )
    Ако използваш тоя вариант за трапец,не започвай с него.За да имаш сила за важните рамене. А колко дни 3 или 4 е според физическите ти данни и структурата на тялото. Ти си слаб ектоморф и търсиш още маса-тогава 3 дни е добре за теб. Или пък имаш наднормено тегло(ендоморф), подкожни мазнини за топене. Тогава 4 дни е по-добре. Също ако имаш атлетично тяло още от малък (мезоморф) и правиш лесно мускули може също 4 дни.

Супер фен
    Някои правят трапеца след гърба.

Супер фен Аватара на zero
    Вторник - Почивка
    Четвъртък - Почивка
    Събота - Почивка
    Неделя - Почивка

Тая програма на лайна не мяза ...
    С гърдите пръй трицепс -> понеже ще ти се налага по-малко да го натоварваш (2-3 упражнения) ... да кажем, че като тренираш гърди натварваш малко и трицепс ии като тренираш трицепс натварваш иии гърди (зависи адски много от упражнението ... >> както си направиш програмата << )

Същата работа е и за Гръб-бицепс като тренираш гръб натварваш иии бицепса до няква степен, но това не се усеща .. някво "глухо" натварване, затова е по-добре в 1 ден да е гръб - бицепс а следващия да е гърди трицепс.

Трапец + рамо + крака ..
    абе добра е идеята ама на тва не му бягат 2 часа в залата

Програми бол мож да си измислиш брат, сам мож да си ги мислиш, но стига да знаеш какво искаш да правиш иии да знаеш как да го направиш

За мен ориентировъчно по това, което си написал е по-добре да тренираш
    1 - Гръб/Бицепс + хипер екстензии
    2 - Гърди/ Трицепс + Корем
    3 - Почивка
    4 - Крака/рамена
    5 - Почивка
    6 - Трапец + корем и екстензии иии кардио
    7 - Почивка

Не знам само що толкова държиш на тоя трапец 0.о щот аз без да правя трапеца ми е като на хамал
    Аз уж не правя да не расте - той по-голям става :Д (Бе ебал съм го няма се женя за него )

Значи от тези програми:

Понеделник - Гърди и Бицепс
    Вторник - Почивка
    Сряда - Гръб и Трицепс
    Четвъртък - Почивка
    Петък - Трапец и Рамо
    Събота - Крака и Корем
    Неделя почивка

Вторник - Почивка
    Четвъртък - Почивка
    Събота - Почивка
    Неделя - Почивка

Първата е по-добра ?
    )

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от zero
    Вторник - Почивка
    Четвъртък - Почивка
    Събота - Почивка
    Неделя - Почивка

Тая програма на лайна не мяза ...
    С гърдите пръй трицепс -> понеже ще ти се налага по-малко да го натоварваш (2-3 упражнения) ... да кажем, че като тренираш гърди натварваш малко и трицепс ии като тренираш трицепс натварваш иии гърди (зависи адски много от упражнението ... >> както си направиш програмата << )

Същата работа е и за Гръб-бицепс като тренираш гръб натварваш иии бицепса до няква степен, но това не се усеща .. някво "глухо" натварване, затова е по-добре в 1 ден да е гръб - бицепс а следващия да е гърди трицепс.

Трапец + рамо + крака ..
    абе добра е идеята ама на тва не му бягат 2 часа в залата

Програми бол мож да си измислиш брат, сам мож да си ги мислиш, но стига да знаеш какво искаш да правиш иии да знаеш как да го направиш

За мен ориентировъчно по това, което си написал е по-добре да тренираш
    1 - Гръб/Бицепс + хипер екстензии
    2 - Гърди/ Трицепс + Корем
    3 - Почивка
    4 - Крака/рамена
    5 - Почивка
    6 - Трапец + корем и екстензии иии кардио
    7 - Почивка

Не знам само що толкова държиш на тоя трапец 0.о щот аз без да правя трапеца ми е като на хамал
    Аз уж не правя да не расте - той по-голям става :Д (Бе е*** съм го няма се женя за него )
    Че кое му е грешното да се тренират гърди и бицепс,гръб трицепс!Да не говориме,че това си е стандартна програма...Доста хора комбинират краката с рамене,не виждам кое му е странното ?!

А до бодибилдър,кажи колко ти е стажа в залата...

2 години ми е стажа на 15 години съм
    )

Град
    София
    A по какъв сплит си тренирал до сега и на кои мускули искаш да наблегнеш?

Еми до сега програмите ми не са стрували !!! 170см съм висок и преди бях 70 кг... но сега бях на диета и съм 55кг. и сега от есента до другото лято искам да тренирам по ЕДНА програма и да качвам ММ, искам да наблегна най много на гръб и ръце или гръб и гърди
    )

Град
    София
    Ще ти дам няколко варианта..
    1. Гръб + бицепс (2 упражнения за бицепс са достатъчни)
    2.Гърди + трицепс (2 упражнения за трицепс са достатъчни)
    3.Рамене + трапец
    4.Крака

Може да смениш местата на бицепс и трицепс,т.е да правиш с гърдите бицепс,с гърба трицепс като 3 упражнения правиш за тях.Също ако може 3дневен сплит да направиш като комбинираш краката с раменете,но тогава няма да ти вървят толкова.Тренира се 3 към 1 или 2към1,индивидуално е и зависи как се храниш и колко интензивна ти е била тренировката,както и от редица други фактори,но в общи линии е добре да се тренира 3 към 1(в подготвителен период),т.е 3 дни тренираш,1 почиваш.Масово гледам се тренира около 3 пъти седмично,но тогава мускула се тренира веднъж на 7-8 дни,което не е добре,тъй като свръхвъзстановяването трае около 72 часа,тогава е най-благоприятно да се натовари мускула отново.

И да тренирам 1 ден само крака ??? не става ли поне и корем да добавя ?
    )

Според мен тренирането в един ден на основна група като гърди и след това трицепс е изключително голямо и ненужно натоварване. Същата работа гръб и бицепс. Не знам при вас как е, но след като направя тренировката за гърди, трицепсът ми е изгорял направо, заедно с рамото. Никакъв шанс след това отделно да го натоварвам. Даже от доста време не правя отделни тренировки за бицепс и трицепс, защото забелязвам, че си прогресират заедно с гърба и гърдите.
    Мнението ми се основава на мои наблюдения върху това как ми влияе този начин на трениране и не претендирам да важи за всеки.
    Audio ergo sum

Град
    София
    Корема може да го добавяш навсякъде общо взето,въпроса е да не го тренираш всяка тренировка,тъй като няма да може да се възстановява...Кардио тренировката също е важна като в основния период е добре да се прави поне 2 пъти седмично.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ArrowsOfDeath
    Според мен тренирането в един ден на основна група като гърди и след това трицепс е изключително голямо и ненужно натоварване. Същата работа гръб и бицепс. Не знам при вас как е, но след като направя тренировката за гърди, трицепсът ми е изгорял направо, заедно с рамото. Никакъв шанс след това отделно да го натоварвам. Даже от доста време не правя отделни тренировки за бицепс и трицепс, защото забелязвам, че си прогресират заедно с гърба и гърдите.
    Мнението ми се основава на мои наблюдения върху това как ми влияе този начин на трениране и не претендирам да важи за всеки.
    За мен това е изключително добра комбинация,тъй като трицепсът и гърдите имат достатъчно време да се възстановят до следващата тренировка.Дори аз тренирам гърди + трицепс + средно и предно рамо в един ден и нямам проблеми,но естесвено редуцирам сериите.ArrowsOfDeath зависи с каква интензивност работиш и как се храниш.Мойте наблюдения сред клиентите ми е,че при внимателно подбиране на тежести,серии и хранене няма абсолютно никакви проблеми,дори и при тренировки от сорта на гърди + гръб в един ден.

Там е работата, че не ми се ще да намалям интензивността и затова не тренирам по този начин. Добре, ще тренирам трицепс и рамо след това, но на макс 80%, а пък целя 100% от възможностите си. Главно заради това не тренирам така.
    Audio ergo sum

Супер фен
    Тези,които отричат гърди-бицепс и гръб-трицепс не отчитат едно друго предимство на схемата.Примерно в понеделник(или сряда) се правят гърди.При това имаме умерено натоварване на трицепса и допълнително правим бицепс на макс (максимално натоварване). В срядата (или понеделника) правим гръб на макс.При това има умерено натоварване на бицепса и допълнително правим трицепса на макс.

Тоест и в двата случая успяваме да тренираме почти цялото тяло,което е един голям плюс.Който някои изтъкват на кръговата тренировка,но тя е тежка,изтощителна когато увеличим използваните тежести. А тук при тридневен сплит имаме същия полезен ефект с по-малко усилия.

ArrowsOfDeath вече използва едни сериозни тежести и има вече добри резултати и го разбирам,че не иска да си развали работещата схема. И двата варианта са добри с плюсове и минуси. За един работи по-добре гръб-трицепс,за друг гръб-бицепс

Супер фен
    И когато използваме тоя вариант,няма да се чака цяла седмица пауза за една мускулна група.Получава се частично натоварване още веднъж през седмицата. И така при добро възстановяване ефектът ще кумулира,тоест ще се натрупва от тренировка до тренировка.

Супер фен Аватара на zero
    И все пак предпочитам да се раздам максимално в 1 група и да претупам корема, пред това да бързам да направя 3 групи и в крайна сметка да не се чувствам удовлетворен от тренировката, защото само ще съм бързал да свършвам (все пак не разполагам с по 2 часа и кусур на ден за зала)
    И ми се пада по 1 седмица почивка на група, което ми идва перфектнооо

Град
    София
    Тренировката ми трае по-малко от час.1 път седмично е малко за отделна мускулна група.При високо интензивни тренировки 1 седмично мускулна група почти сигурно е,че ще се получат травми в мускула,които често се изразяват като болка в мускулите/мускулни трески от порядъка на 4-5дни +.Друг е въпроса,че самият мускул е в анаболно състояние около 48 часа,не случайно казвам,че е добре да се тренира мускулна група през около 3 дни,освен ако не сте на "забранени" медикаменти.

И какво сега ? да си правя ли програмата която публикувах тук в темата или да използвам тази:

понеделник - гърди бицепс
    вторник почивка
    сряда - гръб трицепс
    четвъртък почивка
    петък трапец рамо
    събота крака и корем
    неделя почивка
    )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове