.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Мега фен Аватара на Colouring

за тези в езиковите гимназии

Здравейте!Днеска се запитах нещо-абе на вас,учащите в ЕГ,дават ли ви книга за превеждане по езика,които учите?Аз съм в английска паралелка и всяка година ни дават да превеждаме към 20 страници от книга и да я прочетем цялата.Само при нас ли е така?Вие превеждате ли?Взехте ли си вече книга?
    Аз чак днеска почнах,ама мнооого е мъка.

Досега такива работи не съм получавал..

Повече от фен Аватара на Audiophile
    Само 1 година ни дадоха "уж" да превеждаме по 30 страници. Пълна простотия, то тва беше за лятото де, ама кой преве-превел, повечето шапка на тояга и никой не ги потърси тези преводи. Все пак навсякъде е различно, аз говоря само за при нас
    Пръч.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=414790 - Една ВЕЛИКА тема

bloodyF

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    БИ трябвало навсякъде е така,дори и в обикновените СОУ-та с езикови паралелки.

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    На нас всяка година ни дават.Но не точно за превод,ами трябва да я прочетем и да направим нещо като читателски дневник-резюме за всяка глава.

Мега фен Аватара на ameli
    На нас всяка ваканция ни даваха по 20 страници, а за лятото - цяла книжка по желание. Ние ще сме с нов учител и едва ли ще ни пита, но аз все пак чета по малко, за да си обогатя речника, не толкова за оценка : )

На нас ни казват,че трябва да можем да превеждаме еди колко си страници от някоя книга,но също така да я прочетем цялата.Аз лично вече си избрах една и започнах да я чета.Нас след това ни изпитват на четене и превод на няколко реда,думи и резюме..всъщност върху това ни е първата оценка.

Фен Аватара на freegirl17
    Град
    SomeWhere ^^
    И аз съм в английска паралелка и сега (за лятото) ни дадоха да препишем 50 стр,да прочетем още толкова и да извадим думите от тея 100 стр и да ги научим А пък миналата година (бяхме при друг учител) имахме да само да препишем 100 стр .
    Зависи от учителя.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Бооже, в гимназия сте, какво се оплаквате. На нас в 6ти за 7ми за лятото ни бяха дали да преведем цяла книга, не че повечето го направиха де, а съм в МГ. Освен това сега редовно си чета книги на английски, не ми е абсолютно никакъв проблем, а и това само може да ви помогне. Преводът е малко по-кофти, че да звучи добре и на български, но 20-30 страници са нищожно малко за да има оплаквания.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Аз се оплаквам,защото ме е налегнал мързелът цяло лято и няма пущане.И сега като почнах да се занимавам с нещо изобщо не съм организирана и в кондиция.Иначе според мен е хубаво,че ни дават подобни работи.Полезно е за научаването на езика.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Познато ми е чувството Преди като ни даваха 150-200 задачи по математика за лятото и аз като се сещах последния месец ми беше доста забавно :Д
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

anonymous708973
    Guest
    Е, и? Аз не бях нито в математическа гимназия, нито в математическа паралелка и съм имала 125 задачи за КОЛЕДНАТА ваканция.

Имахме 8 за 9 клас да превеждаме две книжки от по 40-50 странички с ОГРОМЕН шрифт :Д

Мега фен Аватара на xoxi
    Това като идея страшно ми харесва, жалко че на нас не са ни давали да превеждаме. За всяка ваканция обаче получаваме солидно количество листове с упражнения, които никой не пипа дори.
    И спря да се върти за миг земята..

Град
    София
    И на мен много ми харесва идеята, но за съжаление не са ни давали..въпреки това някой има ли идея къде могат да се купят такива книжки, съответно адаптирани за ученици?! До колкото знам не са на българските издателства и не знам къде да търся..
    It's too late to change events, it's time to face the consequence!!

Аз като вляза в книжарница винаги намирам такива.Има и адаптирани,има и неадаптирани.
    Но на нас ни искат неадаптирани задължително.Просто си превеждаш обикновена английски книжка.
    В библиотеките също трябва да има.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си