Първоначално написано от
GregoryHouse
Четох мненията до половината на темата и спрях по една проста причина. Като всяка тема в този раздел, Патриота е захапал една точно определена фраза и я повтаря във всеки пост по 20 пъти. И остави, че представя за причина следствие (ако щеш го разбирай, дреме ми няма да споря с теб), ами и за ПОРЕДЕН път разглежда въпроса плоско и едностранно.
Камерите ми нарушават личната свобода. За да се намали престъпността, да се сложат повече полицаи. На фона на 70 000 такива и 20 000 военни...изказването е направо фрапантно. Да не говорим, че ако трябва да назначиш нови полицаи, първо трябва да ги обучиш, което струва пари. После трябва да им купиш екипировка, което струва пари. После трябва да им плащаш заплати, което струва МНОГО пари, за МНОГО продължителен период...И полицаите ще ти нарушават свободата, повече от камерите, ако питаш мен. До вчера всички реват - ченгесарска държава, днес - повече ченгета! Браво! Евалата!
Btw забележете звездите на знамето на Евросъюза - петолъчки xD
Камерите се поставят не само за наблюдение. Това е и вид ''психологическа война.'' Имаш чувството, че си наблюдаван и не си дотам склонен да извършваш зулуми и престъпления. Забележете какви са емблемите на охранителните дружества. Те също са доста психологически ориентирани... Това е по-голямата цел. Нали се сещаш, че не може да бъдат гледани нонстоп тези камери...