http://www.gotvetesmen.com/recipes/c...recipe_699.php



Продукти:

400 мл готварска сметана
100 г шунка
200 г кашкавал Emmentаl (Чедър, Гауда)

500 г тортелини

Приготвяне:

• Тортелините се сварят.
• Отцеждат се от водата и се оставят встрани.
• В тенджерата се кипва готварската сметана и се подправя със смлян черен пипер.
• Постепенно се прибавя настърганият кашкавал.
• Сместа кипи около 5 минути или до пълното разтапяне на кашкавала.
• Прибавя се ситно нарязаната шунка и тортелините.
• Ястието се кипва отново за 5 минути и се сваля от котлона.
• Тортелините се сервират топли и поръсени с настърган кашкавал.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/c...ecipe_1751.php

Продукти:

1/2 малка глава кромид лук
1 скилидка чесън
85 г орехови ядки
200 г тортелини
5 с л сирене Маскарпоне
30 г настърган Пармезан

магданоз
1 с л олио
смлян черен пипер
сол


Приготвяне:

• Ореховите ядки леко се запичат на сух тиган.
• Прехвърлят се в блендер и се смилат.
• Лукът и чесънът се почистват, след което се накълцват на дребно.
• В малка купа се разбъркват Маскарпонето с Пармезана.
• Отделно тортелините се сваряват в кипяща подсолена вода според указанията на опаковката.
• В тиган се сгорещява мазнината.
• Прибавят се лукът и чесънът.
• Задушават се за няколко минути.
• Добавят се сирената, ядките и всичко се разбърква.
• Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
• Сварените тортелини се отцеждат, като се запазват 1-2 с л от течността.
• Към соса се прибавя пастата и всичко се разбърква.
• Ако сосът е много гъст се сипва от запазената отвара.
• Пастата се поднася като се поръсва със ситно нарязан магданоз и накълцани орехови ядки.