- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Добавки към Креатин Монохидрат
Да скоро взимах Декстроза от един фитнес магазин за добавка към креатина, но не ми се дават толкова пари.. та се чудих, ако има някакъв заместител на по нашенски цениНека хората по - навътре в нещата да ударят един коментар, благодаря
![]()
The last time when we shook our hands I saw the fire in your eyes ! Rest In Peace
Толкова някъде..Много спекулация с тая декстроза,все 1 да дадеш за 1кг захар 20лв...
Точно, че бях дал 20 кинта. Откъде мога да я взема за тия 2-3 лева на килограмПървоначално написано от TodorMarkov
The last time when we shook our hands I saw the fire in your eyes ! Rest In Peace
Виж потърси глюкоза на прах,то ще ти свърши същата работа.
Ммм тук имам един въпрос.. При приема на креатин монохидрат беше хубаво нивото на инсулин в кръвта да е завишено нали тъй.. това няма ли да се постигне само със захар ?
По-скоро виж ГИ-то на хранитеЗахарта е в далечен план,декстрозата е с по-висок (+ глюкозата на прах)
А при етил-естеровия креатин трябва ли да се търси такъв ефект.. Иначе да, захарта е назад, ама е доста по-лесна за набавяне от декстрозата..
Захарта може да се каже сходна,но различна структора в сравнение с глюкозата.Чрез определен ензим се хидролизира до глюкоза + фруктоза,но самата фруктоза по-лесно се складира като мазнини.
И аз вече почвам да се чудя дали да плюскам захар вместо глюкоза (дето немам) Ама захарта нали бил сложен въглехидрат , дисакхарид и .. Не знам ..
Не е добър вариант,самият процес на хидролизиране забавя усвояването,а и фруктозата....
Чети какво пиша....След хидролизирането се разгражда на глюкоза + фруктоза.
Авторе да не си взимал тази декстроза ? http://www.silabg.com/bg/3905-ACTIVL...ROSE-XTRA.html
или тая http://www.silabg.com/bg/2464-OLIMP-DEXTRO-JUICE.html
?![]()
ахаха то с някаква киселина също става хидролизирането на захарта(извън организма).Това си е бизнес идея...Ще взема захар за 2-3лв кг и ше го хидролизирам като продавам глюкозата на 10-15лв/кг,а фруктозата също ще я продам там на няква цена![]()
То в едното (orange juice дето пише) горе пише,че 37,2 carbo , от които 37,2 захари ,а долу пише,че има 37,2 carbo , от които 37,2 са декстроза.На кое да вервам![]()
Под захари нямат ли предвид монозахариди, или нещо се бъркам? Би трябвало да е същото, в такъв случай, помня че декстрозата беше от монозахаридитеПървоначално написано от HolyShit