Здравейте! Тая година ми е последна...и съм решила да кандидатствам в Англия,(имам хубави оценки) НО проблема е,че езика не го знам...Поддържала съм връзка със чужденци чрез скайп, но само със писане..и си помагам със речника, и така научих доста неща, обаче някакси ако ми ГОВОРЯТ на английски няма да ги разбера, или поне не веднага. По принцип знам,че преди да заминеш да учиш там трябва да минеш някакъв изпит...Ам...въпроса ми е този курс Toefl, за такива като мен ли е, които не знаят езика и сега започват да го учат? Малко ме съмнява де, но тъй като тази година ми е последна, реших,че може би ще е добре да се запиша на уроци по английски вместо на курсове?
еми не искам да те обезнадеждавам,ама как реши точно 1 година преди да кандидатстваш ,че искаш там,дето не знаеш език и да държиш TOEFL ?! Хора,които знаят много добре английски и са учили в езикова ,пак ходят по уроци и т.н за да го вземат,а ти искаш без да знаеш езика да вземеш толквоа труден изпит.
..сега ще кажете,няма нищо невъзможно и бля бля бля , обаче изпита не е толкова лесен и няма как без да знаеш език изведнъж да цъфнеш в Англия.Според мен.
Hans Zimmer
Posthumus
Ще ходя на уроци тази година!Не съм толкова чак зле по английскиНо кога трябва да се явявам на такъв курс, това не ми е ясно...
1-во трябва да си знаеш нивото т.е. къде си -intermediate,upper intermediate или доста по-малко вероятно(считам по постовете ти) адванст.За да го земеш изпита ти трябва именно последното ниво покрито и както каза потребителят по-горе-английският да ти е на доста стабилно ниво.Дори да тръгнеш на курсове,няма гаранция,че ще успееш.На мен са ми казвали,че с ученето през годините(ако си в АГ) е възможно да се изкарат 80-85 точки.Обаче доста късно почваш, щом не го знаеш добре и шансовете драстично намаляват.А пък мисля,че няма смисъл да влезеш в някой забутан уни,при положение,че в България могат да те обучат по-добре.
Аз съм в английска паралелка,мисля да карам TOEFL в 12 клас и ходя на уроци от 9 клас(малко раничко,но не зависеше от мен).Ти прецени какви са шансовете ти при положение, че не знаеш добре езика,но все пак нищо не ти пречи да опиташ.Захвани се много сериозно с езика,пък дори и да не успееш един добре научен език винаги е +.Успех!![]()
Като не знаеш език и искаш да караш изпит , карай FCE ...TOEFL няма да мине с половин година уроци особено от начинаещ.А и постепенно се стига до TOEFL-а , не веднага да скачаш на него.Съжалявам , ама прекалено късно си се сетила.
Ах, какви разбирачи се извъдихте всички ...
Към автора на темата: закъснял/а си и не защото не можеш да научиш езика, ами защото сроковете в Англия не са като нашите. Когато тук свършва първия срок нашите ученици знаят къде са приети ... Тоест повечето полагат изпита 9,10,11 месец...
И аз мисля, че не можеш вече нищо да направиш. Освен да караш изпита този септември, но не знам до кога е записването. А и ти сама каза, че не си готова. Аз сега ще бъда 11 клас и ще почвам уроци и искам да го карам септември на 12. клас. Майка ми иска май на 11ти, защото ако не си харесам резултата да го карам пак септември, но всички учители са ми казвали, че май месец е възможно най-неподходящото време, защото е края на учебната година, натоварване, трябва да се боря за оценки за диплома и прочие. Вие ако сте го карали, кога е било?
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Е като изкара FCE, това как ще ѝ помогне? Тя и CAE да изкара е малко вероятно да я приемат дори и с A. Вече на все по-малко места ги гледат тези сертификати.Първоначално написано от Vondrel
^ Май през 11-ти клас е много рано според мен, не познавам никой, който да го е карал толкова рано. За 12-ти клас съм, мои познати го караха към средата на юли месец това лято. Резултатите варираха м/у 75-80т. Умни момичета са, учат в хубави гимназии(МГ,Англ.ез.) и тн. Пак ще се явяват октомври-ноември. Моят изпит беше насрочен за 27-ми Август, ходих, появи се технически проблем и сега пак ще ходя на 9-ти Септември (пада се следващата дата след моя изпит).
Иначе не знам какъв курс ще караш, обаче мои познати, които са ходили/ходят ма ТОЕФЛ курс (запознаване с формата, разни тактики за повече точки и тн) споделят, че е добре да се ходи на курс точно преди изпита. Тоест, ако си решила да го караш началото на Септември, ходиш на курс до края на Август, защото нещата после се забравяли. Иначе познавам много хора, които в 11-ти клас са ходили на advanced курсове и после през лятото подготовка за тоефл и изпит ...
Аз не мисля да ходя на курсове, не мисля, че ще науча нещо. Ще почвам уроци при учителката, която ми преподава в 8ми клас. За една година при нея научих повече от колкото за предните 7 и се научих да си го говоря свободно, много е добра. 75-80 точки мисля, че определено ще са ми малко, но лошото е, че не съм си избрала университет за да видя за колко се стремя.
Никак няма да и помогне.Закъсняла е.Затова се мисли от по-рано.
В чужбина или в България ще кандидатстваш?Първоначално написано от DesireToFire
Шотландия.Първоначално написано от Vondrel
Desire, повечето хора се стремят за над 93т, така е в повечето университети, които си заслужават. Не, че знам какво смяташ да кандидатстваш, но вече съм проучил нещата за Шотландия и за повечето специалности тези точки ти стигат да разгледат молбата ти. Вече за медицина се искат повече точки ...
Естествено има и още сумати неща освен точките - диплома, писмо и тн ...
ПП: Като си прочетох поста звучи малко неестествено, не съм имал намерение да звучи надменно, да знаете ; ) !
Преди 12 клас или в началото е най-добре!По този начин когато подаваш документите,за да кандидатстваш вече имаш резултатите от TOEFL.Това е предимство и може да получиш директно unconditional offer/при добра диплима/,защото има хора,които до последно чакат да вземат изпита.Първоначално написано от DesireToFire
![]()
Закъсняла си , а и 1 год уроци не са достатъчни тук карат дори и своите деца да карат 2 год курс че да си вземат A-level испитите отлично и да ги приемат в хубави университети да не говорим за българка с лош английски и половин година курс ...... Щом трябва да се чудиш за думите докато ти говорят не се надявай за университет в Англия ..... И все пак извинявай , че трябваше да ти згазя мечтата![]()
Живея и уча в Англия ....
LoupGarrou , YouAteMyHeart благодаря за отговорите![]()
Иначе аз искам архиктектура, уж и за това трудно се влиза, трябва ми и изпит по рисуване и евентуално по математика май? Иначе къде си гледал колко точки ти трябват за тойфел, аз никъде нищо не намерих :Д
@DesireToFire в сайтовете на университетите си пише за чуждестранни студенти колко трябва да имат на изпита./English Language requirements/
Пример от Glasgow:
General English language requirements
IELTS 6.5 (with no subtest less than 6)
iBT TOEFL 92 (with no less than 21 in Listening & writing, 22 in reading, 23 in speaking)
Cambridge ESOL Certificate in Advanced English (CAE) - B minimum or Certificate of Proficiency in English (CPE) - C minimum
Pearson Test of English (Academic) - PTE minimum score of 60 with minimum 52 in writing
The University of Glasgow accepts evidence of satisfactory language level from the Language Centre Pre-sessional courses.
College of Arts*
IELTS 7.0 (with no subtest less than 7.0)
iBT TOEFL 100 (with no subtest lower than 24)
Cambridge ESOL Certificate in Advanced English (CAE) - A minimum or Certificate of Proficiency in English (CPE)
Pearson Test of English (Academic) - PTE minimum score of 68 with minimum 60 in writing
Защоо всичко за Arts е с по-високи изисквания :Д Няма како да се направи, ще пада здраво учене..
Аз четох ужким тая тема, ма не намерих това, което търсих.
Та въпроса ми е - колко време горе-долу е нормално да се ходи на уроци за тойфел, като вземете в предвид, че искам да се пробвам два пъти. И без да се изхвърляте, защото макар и да нямам идея, съм почти сигурен, че 9 клас е твъъърде рано.
青の祓魔師
^ Еми, индивидуално е, не можем да ти кажем колко дълго трябва да ходиш на уроци, защото не знаем колко знаеш английския ... Иначе, при положение, че си наясно с английския, но не си запознат с формата на TOEFL обикновено е месец-два-три. Абе, общо взето е малко сравнение с другите курсове, зависи как ще са ти часовете.
Курса за TOEFL e г-д 2-3 месеца,но не си мисли,че само с този курс ще минеш изпита,а преди това няма да си разбирал нищо от езика.За да покриеш броя точки,които се иска от повечето университети трябва да си взел ниво C1 и тогава да минеш един курс за TOEFL.Първоначално написано от yxoozo
Преди да си стигнал до C1 има още много A1 A2 B1 B2 C1 C2.Всяко ниво се минава г-д за 1 година в езикова школа.В училище учил ли си езика?Ходил ли си на курсове? Виж отзад на учебника за кое от тези нива е.
^^ не е вярно това, че едно ниво се минава за една година. Всяка езикова школа предлага курсове по 1.5 месец, 3 месеца и по една учебна година. Аз лично английски съм учила САМО на курсове за по 3 месеца и си взех IELTS с 7
добре де, ама за какво ти е IELTS след като имаш toefl .. даже си спомням,че имаше таблица ,която показваше 6.6-7.0 IELTS = 79 - 95 TOEFL IBT .. и в крайна сметка въпросът ми е задължително ли е да се покрива и toefl , и ielts , и cae?
There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .