.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 56 от общо 56

Тема: Toefl

Супер фен Аватара на kindergarden
    напротив
    в мотивационното писмо ще е много хубаво да споменеш странични интереси и частни уроци така че добра идея е да запишеш и спорт
    и в БЧК може да се запишеш
    аз ги говоря тея неща ама не съм се записала на нищо такова...само съм скаут от 2 години...

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Има 2 университета в Англия, които отявлено или не, не приемат БГ дипломи:

London School of Economics
    University College London

Т'ва к'во им пише на сайта е друга тема...(на ЮСиЕл пише, че не приемат, но на ЕлЕсИ не пише)...

Иначе познавам хора и в едното, и в другото, и в Оксбридж. И да, по-трудно е да влезнеш политика в ЕлЕсИ отколкото к'вото и да е в Оксбридж, например.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Цитирай Първоначално написано от Zorin
    Ами то това му е гадното на изпита TOEFL - две години след взимането се счита за невалиден, един вид 'изтича', и не можеш да го ползваш. SAT е същата работа, само че той поне е пет. За разлика от Кеймбридж сертификатите, които си ти важат доживот.
    Затова е добре тея изпити да се вземат непосредствено преди кандидатстването ти в чужда страна, ето например аз тази година съм на САТ, а догодина - за ТОЙФЕЛ, за да съм сигурна, че всичко ще си ми е валидно като дойде време за кандидатстване.
    Досто по-добре щеше да ти е първо на ТОЙФЕЛ, после на САТ.
    Защо мислиш така? Интересно ми е просто.
    Иначе, аз бих ви посъветвала, ако не знаете дали ви приемат дипломата или не, пишете по един мейл на университетите, от които се интересувате, ще ви обяснят всичко до последната цифричка. А и мисля, че дойде ли време за кандидатстване чрез UCAS, оттам също става ясно колко закъде и тъй нататък.
    Изобщо не претендирам да разбирам от тези работи, защото аз чак догодина ще кандидатствам, но доста съм и изчела по въпроса и доколкото мога, помагам.
    Абсолютно съгласна съм и че в ЕлЕсИ е най-голямата резачка.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Принципно САТ е доста по-труден от ТОЙФЕЛ и то точно, защото НЕ е езиков изпит, а изпит, който ти следи мисленето. САТ държат всички - американци, българи, афганистанци, етц. - които искат да учат в САЩ (или поне в хубав университет там). Сиреч, той не е пригоден да ти мери лингвистичните способности, а логиката. Той е ориентиран към нейтив спийкъри (и то американски, защото начинът на мислене в САЩ и Европа е леко различен и това си личи много ясно, когато един американец и един англичанин изкарат изпита). В този ред на мисли, по-добре е да си развиеш английския на макс, учейки за ТОЙФЕЛ и след това да се явиш на нещо, което ще ти премери логиката и то за капак на английски. Накратко, ТОЙФЕЛ ще ти помогне с английския, който ще ти трябва, но не е основен обект на оценяване в САТ. Освен това, колкото повече ти стават годинките (особено в тази възраст) толкова повече ти се задълбочава мисленето. Аз в 10 клас имах 570 на CR, в 11 - 750. Английски знаех горе-долу еднакво. Така че и от чисто физиологическа гледна точка, оптималното време за САТ ти е краят на 11 клас. Началото на 12 е малко късно според мен, но и тогава пак е ок. Времето на ТОЙФЕЛ - точно преди САТ, т.е. началото на 11.

ПС: Казвам ти го от позицията на човек с доста над 2100 на САТ, но и съвсем честно си признаван, че ТОЙФЕЛ не съм карал, защото имам английска, американска и IB диплома с нейтив английски в нея, т.е. не ми го искат никъде.

Дано съм ти помогнал.

Доста полезни работи изчетох. И естествено все пак имам няколко въпроса. Значи при мен нещата стоят така - първи курс съм в РУ, но специалността ми е изцяло на английски. Юни месец се явих на FCE (късно, но не съм се захващала от по-рано, защото нямах намерение от сега да кандидатствам в чужбина). За жалост резултата ми е 79т. (B) Не искам да звучи като оправдание или нещо такова, но самата ми учителка от курсовете каза, че на цялата група ни е орязан драстично спийкинга, един вид само и само да не вземем изпита с А. Както и да е, сега след 1-2 седмици почвам и курсове за CAE. Знам, че е рано, но съм се ориентирала към магистратура в чужбина, най-вероятно Холандия, може и Англия. Въпросът ми е трябва ли да карам TOEFL, при положение, че дотогава ще имам изкаран CAE (надявам се с A, имайки предвид якото учене, което ме очаква по езика)? Направих консултация с Интеграл, но като разбраха колко от рано мисля за магистратура, не ми обясниха много-много. Казаха ми само, че дори и да имам CAE, който уж е доживотен сертификат, изисквали да бъде взет и той най-много 2 години преди кандидатстването...

И още един въпрос. Приятелят ми също планира да кара магистратура в чужбина, дай Боже да сме заедно. Но няма карани сертификати, а е 1 година по-голям от мен. Английският му е на що-годе добро ниво, само малко граматиката му куца. Въпросът ми е към тези, които вече са карали TOEFL - трудно ли ще му е направо да го кара изпита, естествено с определено време уроци или курсове преди това?

Извинявам се за дългия пост и многото въпроси, но ще съм много благодарна, ако някой ми отговори.

amk933 хиляди благодарности за полезната информация. Мога ли да те питам, ако имам три кеймбридж сертификате (fce, cae, cpe) с добри оценки, това означава ли достатъчно ниво на английски за сат? Иначе, това за логиката го знам, чувала съм още че освен сат 1 има и сат 2, което са subject tests по някакъв избран предмет, те ще ми трябват ли при евентуално (!) кандидатстване в САЩ? А и съм чувала, че ако имаш сат във Великобритания ти е също голям плюс (: А просто нямам финансовата възможност да се явявам на два толкова скъпи изпита с толкова малко време между тях.
    Lorein, и за теб, и за приятеля ти - не се доверявай на Интеграл. Не знам за другите, но аз съм чувала много лоши неща за тях, много мои приятели, които кандидастваха с тяхна помощ в чужбина бяха недоволни и в крайна сметка се отказаха от услугите им. Започнете сами да проучвате: университети, които предлагат postgraduate courses във специалностите, които ви интересуват. Там ще пише и какви са им изискванията за английски, евентуални резултати които ще ви искат от дипломи, изпити и така нататък.
    И да те успокоя - и аз взех тази година Proficiency със В точно със 79 точки (: като и на мен ми беше орязан speaking-a. Колкото до TOEFL - предполагам, че ако приятелят ти походи малко на курсове колкото да си постегне граматиката и да научи цялостния формат на изпита, няма да му е проблем да го издържи. (:
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си