amk933 хиляди благодарности за полезната информация. Мога ли да те питам, ако имам три кеймбридж сертификате (fce, cae, cpe) с добри оценки, това означава ли достатъчно ниво на английски за сат? Иначе, това за логиката го знам, чувала съм още че освен сат 1 има и сат 2, което са subject tests по някакъв избран предмет, те ще ми трябват ли при евентуално (!) кандидатстване в САЩ? А и съм чувала, че ако имаш сат във Великобритания ти е също голям плюс (: А просто нямам финансовата възможност да се явявам на два толкова скъпи изпита с толкова малко време между тях.
Lorein, и за теб, и за приятеля ти - не се доверявай на Интеграл. Не знам за другите, но аз съм чувала много лоши неща за тях, много мои приятели, които кандидастваха с тяхна помощ в чужбина бяха недоволни и в крайна сметка се отказаха от услугите им. Започнете сами да проучвате: университети, които предлагат postgraduate courses във специалностите, които ви интересуват. Там ще пише и какви са им изискванията за английски, евентуални резултати които ще ви искат от дипломи, изпити и така нататък.
И да те успокоя - и аз взех тази година Proficiency със В точно със 79 точки (: като и на мен ми беше орязан speaking-a. Колкото до TOEFL - предполагам, че ако приятелят ти походи малко на курсове колкото да си постегне граматиката и да научи цялостния формат на изпита, няма да му е проблем да го издържи. (: