планувам да си взема нов комп "Настолен компютър ACER ASPIRE M3800 1ТB" от Технополис искам да питам добър ли е за игри и примерно дали ще тръгне на него GTA IV ,CRYSIS 3 и други такива дето искат много?
ами примерно новата FIFA 2012 ще тръгне ли и като цяло добър ли е този комп или примерно дай идея на какъв комп ще тръгне
Оххх охх колега ако искаш геймърски комп ... не търси готова конфигурация (те са попринцип от 1000 лв нагоре) за тези 800 лв можеш да си спретнеш страшна машинаако искаш мога да ти предложа какво трябва да вземеш...
П.П : Няма по-добро усещане (свързано с компютри) от това сам да си направиш и сглобиш комп![]()
Абе за тръгване ще ти тръгнат, ама не се надявай след половин година новите игри да тръгнат... процесора е добър, но видеото не е кой знае какво.
Всъщност, според мен да купуваш готова конфигурация е глупаво. Най-добре кажи с какви пари разполагаш и искаш ли и монитор. Пък всеки би ти препоръчал нещо.
И още нещо - защо не помислиш върху ъпгрейд на настоящия компютър? Ако да - дай неговата конфигурация!
В готовите конфигурации се ползват:
- често стари части, които са залежали на склад и трябва да се разкарат
- гадни захранвания, като ти изгори компа да не ревеш
- гадни кутии, а това води до високи температури
- акцентира се на един компонент - примерно ненужно голям хард, за сметка на слаба видеокарта.
- сакато дъно със малки ли никакви възможности за клок и ъпгрейд
- идват с гаранционни лепенки - тоест отвориш ли кутията - губиш гаранцията, значи дори за чистене на прах трябва да ходиш в сервиз
- правят номера с гаранционните срокове
Реално Технополис не ги сглобяват тия компютри, а ги поръчват на някаква фирма, което води до ужасна бавнотия, ако имаш нужда от сервиз, а като знам техно-шит колко са учтиви.
Конкретно тоя модел ползва стар процесор - след core 2 duo има core i първо поколение, сега е актуално второто поколение core i.
Слаба видеокарта, която става за HD филми, но не и за игри.
Аз ти предлагам:
Плюсовете са:
- по-мощен процесор, 3 вместо 2 ядра. Може да го клокнеш лесно.
- качествено захранване, което поддържа бъдещ upgrade
- непретенциозна, но хубава кутия. Има доста места за вентилатори.
- картата е ЗВЯР. Подкарва всичко на 1920х1080. Стабилна възможност за овърклок.
- дъното поддържа usb 3 и sata 3, а и бъдещите 8 ядрени процесори на amd, тъй че няма да се притесняваш. Става за клок, ти надали ще трошиш рекорди
- няма гаранционни лепенки, всеки компонент си има отделна гаранция, а не целият компютър.
Евентуално, като минус може да се каже, че е с по-малък хард диск от другата, но този поне е тих. Хард диск се добавя лесно.
Ако имаш повече пари може да смениш процесора с phenom 955. След време е хубаво да добавиш още 4 гъби рам, а също и 1-2 вентилатора в кутията.
По-добре на кафево отколкото социално слаб!
--------------------------------------------------------
ами приемливо но от къде да ги взема
Не - ето го магазина: http://sky.bg/NewAddress.aspx
Ако си от София - отиваш, казваш им тези части - те ти ги дават и си го сглобяваш или те ти го сглобяват (май е безплатно).
Ако не си от София - влизаш, регистрираш се на сайта, Отиваш на конфигуратор, избираш тези компоненти, които съм ти дал от списъците и поръчваш. Обаждат ти се да потвърдиш и ти го пращат - плащаш с наложен платеж, доставката е с еконт. Ако имаш проблем може да им се обадиш. Ако искаш могат да ти го сглобят, ако не ще ти пратят частите.
Компютъра, ако не го сглобяваш сам, идва готов с кутия и всичко (без записвачка, клавиатура, мишка.), слагаш кабелите и пускаш.
е начи пич голем си мерси много
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=427889
eто един колега от форума предлага геймърски комп... като изключим видео картата компа е бомба
И ако чуеш някой друг, който иска да си взима готова конфигурация от Техношит, Метро, Била, Мултиизмама, Плешо и прочие вериги, му кажи да не прави тази грешка.
Ако искаш дай бюджет и кажи какво да включва конфигурацията и ще спретнем нещо.
Кофигурацията от технополиc, наcипно (демек чаcт по чаcт), ако и 350 лева cтрува - пак добре ще е.
Иначе на тая дето cте му я "cпретнали"... нз какво имате предвид. Турил cи якото дъно и на него закачаш тъпотии. Като ще закачаш тоя умрел процеcор, по-добре му закачи и по евтино дъно. Ако чакаш да го ъпгрейдне... Да не говорим, че може би и го ботълнекваш, но не ми cе занимава да го проверя точно в момента. Тоя cамcунг ...изобщо не знам за какво cи го cложил...най-умрелите хардове на земята...
Нищо, профеcори бол.
начи мисля, че инякой по-горе го беше казал - готовите конфигурации СЪКВАТ ЯКО. за съжаление го знам от личен опит. по-добре си потърси части примерно в плесио. за краисис с тая видео карта се съмнявам, но ти си решаваш. така че търси на части
青の祓魔師
от нещата които прочетох разбрах че ще търся по части но ще си купувам някъде по сурвакането за да събера пачка но очакванията са около 1000-1300 лв.Затова по нова година ще отворя пак тема да ви питам какви части да си взема щото аз не съм чак толкова запознат.
Правилно недей взима никакви готови конфигурации я от технополис я от техномаркет я от другаде..Като събереш парички ни пиши, ще ти сглобим една хубава машинка, техниката остарява много бързо и цената и пада.
Кое ботълнеквам, че не ти схващам мисълта?Първоначално написано от GregoryHouse
Процесора, имайки предвид цената му, е напълно подходящ за парите си и е достатъчен за GTX 460, ама карай.