- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Проблем с езика
Hi на всички ! Преди два дена ми пробиха езика и всичко си беше ОК.Тази сутрин ставам и като се поглеждам и от двете дупчици тече кръв,жабурках се със сандрин , но пак не спира тече си и това е
. Моля ако някой е имал същия проблем да ми каже какво е направил..
![]()
![]()
Мерси
![]()
Какво значи тече? Тече като със струя или просто като от раничка? Жабури си го с вода и не движи много обецата. Внимавай как ядеш и не прекалявай със Сандрина. До 2 седмици ще ти заздравее, ама до тогава има време.
По-добре върви там където са ти го пробили и попитай . Те най-добре ще знаят![]()
като раничка ама ако не я изплюя се насабира много .. снощи ядох твърда храна може би това ми беше грешката ..![]()
![]()
![]()
Я кажи какви храни са ти казали да избягваш? Защото знаеш че в срок от 2 седмици не трябва да ядеш специални храни. Кажи ми ги, може там да имаш грешка.
една моя приятелка искаше и й казаха, че минимум 2 седмици трябва да яде само кисело мляко,активия и т.н... само течни неща..соред мен е станало защото си яла твърда храна...
+1Първоначално написано от LoveChocolate
Казаха ми да не ям кисело мляко,защото имало някакви бактерии .. да си ям всичко и да избягвам по-твърдите храни ..
Това с храните са пълни глупости.Не знам какви са тези "специалисти" при които сте се пробивали или вашите приятели,но не е вярно.Можеш да ядеш всичко стига да търпиш на болка.Не е добре да пиеш алкохол,безалкохолно или да пушиш първите няколко седмици (2-3) ...Аз си ядях всичко и не съм имала никакъв проблем.Отиди в студиото или ако нямаш възможност се обади,или ако те е срам помоли някой друг да говори...просто това,че ти тече кръв не е добре.Яж си всичко (пак казвам,ако търпиш болка) нищо няма да ти стане просто след всяко хранене и на всеки половин час се жабури със сандрин (20 капки в 200мл вода).Успех да се надяваме да не е нищо сериозно![]()
keep your heels,head,and standards high !
Пълни глупости! Ако яде кисело мляко езика и веднага ще гнояса. Айде ако не знаеш със сигурност, не се изказвай.Първоначално написано от FuCKkK13
Пълни глупости пак! Какво, да яде люто, ама да си трае на болка ли? Ох, моля ти се. А и да не се прекалява със Сандрина, че тогава ще и изсъхнат луковичките.Първоначално написано от LightRose93
cvetitoo жабури до 5 пъти дневно макс със Сандрин. Не яж кисели млека, подправки, пуканки,кисело мляко, луканки и салами, твърди храни, които движат езика много. Общо взето неща, които не се дъвчат кой знае колко много. Ако до 20 ден от пробиването имаш проблем, отиди при този, който те е пробивал. Недей да пиеш бира и вино, пак заради тея ферментации, само спиртен лакохол. Не вади обецата. И сигурна ли си, че ти е титаниева?
mimsssssss благодаря за съветите ! Обецата е медицинска,но скоро,като всичко поотмине ще я сменям със силиконова.Вече нямам никакви проблеми с кръвта ,когато ям тогава съвсем малко тече , но като промия вече няма нищо. Мерси пак за вниманието !![]()
![]()
![]()
![]()
Забравих да кажа, ама никога не е късно. Всякакви млечни продукти са забранени - сирена, кашкавал и т.н.
Добре е да ползваш паста, която е против бактерии и за венци - една на Сенсодин имаше.
Силиконовата обеца на мен не ми понесе, веднага след 1-2 часа взе да ми се подува езика, да ме боли дупката и да се събира бяло, като гной, но ти си пробвай, може да нямаш проблем.
Обецата всеки месец я почиствай като я слагаш в разтвор от една лъжичка сода бикарбонат и малко оцет да кипне. Дръж я 2-3мин и после дезинфикцирай със спирт. Почиствай я, че се събира котлен камък, остатъци от слюнка и др бактерии
Профилактично веднъж седмично жабури със сандрин до към 2 месец![]()
а обецата кога може да я сваля? Защото аз искам още сега да я сваля поне за малко да почистя,но ме е страх да не започне пак да тече кръв![]()
![]()
![]()
От колко дни ти е?
Аз моята след първият месец я свалих, докато се оправя изтекоха 10мин и после със зор я вкарах, отдолу се беше запушила и после ме боля една седмица.
Ти си реши, не бих могла да ти кажа.
Това е вече 6-тия ден.Май ще изчакам още малко![]()
mimsssssss , нито аз нито ти сме специалисти.Не претендирай да си толкова компетентна в областта.Казах,че са глупости защото на мен специалист ми е казвал,че мога да си ям всичко.Болката при яденето първите дни е от това,че езика ти е подут и не можеш много да го мърдаш,не от самата храна :ххх ...................
2-3 седмици ..поне при мен 2рата седмица спря да ме боли.Въпреки,че не съм съгласна,че не можеш да си ядеш всичко,но както и да е.Стига след всяко хранене да се промиваш няма да имаш никакви проблеми.Айде спирам да пиша,че ще получа нападки от съфорумката по горе![]()