- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как да стана по - издържлив?
Та искам да попитам, как да стана физически по - издържлив. Тренирам футбол на 14 съм, около 50 кг. Умарям се доста бързо. Говоря за издърливост при бягане. Тоест, ако може да ми дадете програма, с която да издържам повече време бягайки.![]()
![]()
Почни да бягаш всеки ден,к'во друго да ти кажем.. Не става за 1 2 денаА и да .. Спри коза..
секи ден кросче някъде,кадето можеш почваш от 30 минути и увеличаваш постепено и както казаха по-горе не става за 2 дена
i just wanna make you sweat :P :P :P
HIIT
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хах за първия пост - нито пуша, нито пия.
Попринцип аз не се спирам по цял ден съм навън да спортувам. 30 минути мисля, че няма да ме озорят толкова, обаче при футбола не се бяга на крос ами редуваш крос със спринт. Може би освен кроса и някакви спринтове, комбинирани с други упражнения да правя?
Мерси много ще пробрам така и ще видим дали има ефект.Първоначално написано от Chacho
![]()
А колко си висок,малчо? Може би си много слаб и затова се изморяваш толкова.
Има ефект. Благодарение на виит вече мога да издържа 2км. (около 9 мин.) без да спирам. Преди на всеки 600м. спирах задъхана, а сега само когато ожаднея. Успех!Първоначално написано от WoshMC
![]()
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Висок съм 1.64 и не съм чак толкова слаб. Явно всичко е до много бягане. Ще бягам всеки ден хиит около 20-25 мин. и се надявам да има ефект.
На мен рекорда ми на 2км е 8 мин и нещоПървоначално написано от bathory
иначе не го имам за голямо постижение
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
^Е, аз не съм от най-бързите. Довечера ще се опитам да го подобря, въпреки мускулната.. надъхах се![]()
Увеличи приема на вода и хапни малко мед или банан преди тренировка (тичане).![]()
Аз си подобрявах времето когато почивах 1-2 дена, иначе си тичах всеки ден и времето беше около 10 мин. но като почина го смалях на 9 и един път свалих и до 8Първоначално написано от bathory
ама тогава имах чувството, че тичам като кон
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
^8:49 мин. - няма голямо подобрение около 20-30 сек. В неделя пак ще се пробвам..![]()
Пробвай в понеделник, ако искаш, иначе не е зле, колко кг си ?
sapphire5![]()
163-165см (винаги ме изкарват различно)/около 53кг.
Да, по-добре в понеделник.. :Д
Лятото е перфектно за вечерно или сутрешно тичане ти избери ... И гледаи да не са само спринтове гледаи да си е джогинг .Първоначално написано от WoshMC
Живея и уча в Англия ....
И аз бях г/д на твоите мерки когато ги тичах за 8мин. а сега на дали ще мога![]()
sapphire5![]()
Пробвай![]()
![]()
С аеробни натоварвания като гликогена се занижи,вследствие на изразходвания в мускулите и вече отделения от черният дроб.След приклиючването на такъв тип тренировка започва възстановяване на изразходвания гликоген и превъзстановяване в черния дроб,т.е той складира още по-голямо количество гликоген.При продължителен подобен режим за напред във времето може да доведе до пет пъти по-големи запаси на гликоген в черния дроб спрямо нетрениран човек.
Най-добре сутрин на гладно или на 1 кафе,тогава гликогеновите запаси са занижени или след анаеробна(силова) тренировка.
Това го правих в продължение на месец и след това си тичах 10-12 км без абсолютно никви проблеми. Тва е решението.Първоначално написано от Chacho
Aequitas veritas
Какво е HIIT?![]()
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото
Високоинтензивни интервални тренировки (High intensity interval training)
Надявам се, че разбираш английски: http://stronglifts.com/cardio-fat-lo...uratio-cardio/