Здравейте,

Нов съм в този форум, на 17 съм.

Имам следният проблем. Имам чувства към едно момиче от моя клас вече 6 месеца. Наистина силни чувства. Много рядко съм се чувствал така спрямо някое момиче. Проблемът е следния - Не съм и казал какво изпитвам, защото малко след като започнах да я харесвам, една от най-добрите и приятелки, която също е от нашия клас се оказа, че мен ме харесва. Веднъж бяхме на кино компанията, и тя беше до мен, хвана ми раката и легна на рамото ми. Нищо не и казах, бях объркан, защото не го очаквах. В крайна сметка и изясних, че нямам такива чувства към нея, и почнах с глупави оправдания, как би било неловко, ако скъсаме, защото сме в един клас и т.н. Следващите седмици, беше много неловко между двама ни.

В последно време, много се сближих с момичето което харесвам. В една компания сме, излизаме заедно, пишем си по скайп почти всяка вечер, често и СМС-и. Тя почна да ми пише около 1 - 2 през ноща, какво правиш, мисля си за теб и тем подобни. Наскоро ми каза и, че ме е сънувала. Не че , ако ме е сънувала значи нещо, но просто споменавам. На истина започвам да изпитвам адски силни чувства към нея, и не знам дали е уместно да и кажа или не. Все още са много близки приятелки те двете, най-често излизаме само тримата. Ако и кажа какво чувствам, не знам дали отговорът ще и е повлиян от това какво тя чувства. Не знам дали другото момиче е спряло да ме харесва, но дори и да не е, отново ще е изключително неловко, ако ние тръгнем, а аз пред нея съм излезнал с извинението, че ще е неловко ако скъсаме, защото сме в един клас. А още по неприятно ще е, ако тя все още изпитва чувства към мен.

Ако ситуацията бе нормална и го нямаше другото момиче, нямаше да имам никакви колебания. Но сега наистина не знам какво да правя. Вече трудно се одържам да не и кажа. А ако ми откаже, поради една причина или друга, със сигурност ще бъде неловко между двама ни, а не искам да я губя като приятел.

Всякакви съвети ще са от полза.

Благодаря предварително!