- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Пирографиране
Запознати ли сте с това изкуство? Интересно ли ви е? Пробвали ли сте? Покажете нещо, ако имате свои неща. А нещо, което ви е харесало/пак може да покажете снимка/? Някакви идеи или тънкости да споделите? Пирографа с колко накрайника ви е?
п.п. от доста дълго време се занимавам с такива неща. Всичко се започна от стаята ми, когато я изрисувах цлата с флумастери, бои и др. неща. Всеки като ми е идвал на гости, или на рожден ден е рисувал нещо/писал и т.н. Аз след това взех да си я запълвам сама. Интересното е, че стената е малко над 7метра и стана много яко. От тогава и си правя разни плочки с надписи и др. неща. Харесват ми и стоят по - добре от някои картини примерноТези керамичните плочки също са яки, но не знам каква глина се пече или нещо друго.
Дай малко повечко инфо какво представлява как се прави снимки ако имаш,четах в нета,но нищо интересно общо взето
Ами общо взето е горене на дърво. Прави се с нагрят кайник, едно време е имало едни елипсовидни... сега са доста по - модернизираниАз питам някой дали се занимава с това, а не тепърва да разбира за какво иде реч
Аз имам пирограф от онези старите - руските. Правил съм няколко неща, като най-много се гордея с една подводничка. Но при мен го има проблемът, че не ме бива много в рисуването и ако правя нещо, то по-скоро ще е прекопирано отнякъде.
Но иначе, да, обичам да се занимавам и смятам, че резултатите винаги са интересни. В момента снимки не мога да покажа, понеже "шедьоврите" не са при мен, но ако има интерес, може би след време...