.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 146
    Banned Мега фен

глобалното затопляне

Всички сме чували за него. Някой го наричат глобални промени в климата, но каквото и да е- факт е ,че средната температура на земята не спира да се показва. Последните години са най-топли в историята на човечеството.
    Основната и наложена теза за причината на глобалното затоляне е именно човечеството със своята индустрия, исичането на горите, изпускането на сумати вредни газове като най-вече въглеродния диоксид в атмосферата , които предизвикват парниковия ефект.
    Може да е друга причината (например повишаването на температтура на слънцето, но най-вероятно е тази.
    Замислете се! Над 50% на Земята от горите са изсечени от хора в продължение на хилядите години. Хиляди са заводите и фабрики и централи. Милиони са колите , моторите, тировете, самолетите, корабите в транспорта.
    Залесяването с гори на неподходящи терени също е в ОТРИЦАателно въздействие за природата.
    Нивото на въглеродния дикосид се е повишил изключително много в пъти. Не се ориентирайте като гледате китните гори, безлюдните пътища, и малките работещи фабрики в България. Ние не играем голяма роля,защото сме много малка и икономически съсипана държава. ВИновниците са Америка, Китай....
    Но ние с нищо не се различаваме. И ние караме коли, и ние живеем в бетонни блокове, и ние използваме климатици, фурни хладилници лампи.... Дали ще живееш в Америка или в България- няма значение. Пак караш колата си, пак изполваш полиеталоновите торбички..

Та въпроса ми е. Пестите ли енергия, ползвате ли климатиците като ви е топло...? Изгасяте ли лампи. КОПУВАТЕ ли си от енергоспестяващоте крушки? Защото във Варна, за 5 години построиха 5 огромни мола. 2 са наистина големи - с десетки ескалатори и милиони осветителни крушки.... И продължават да строят всяка година нови молове...
    Та си казах наистина що за кретен трябва да си ,че да пестиш и изкючваш ламите си , да използваш електро спестяващи крушки дето те заболяват очите... Като пред къщурката ти издигат огромен нов мол пълен с милиарди крушки и ескалатори..
    Още с първия голям мол - хвърлих ракъвици, за*бах май*ата на всичко..... и си казах ,че няма абсолютно никаква полза и файда да изключвам осетлението, дори климатика през жегите, защото абсолютно никой не го прави, а само в един мол има хиляди климатици...

без да чета подробно: земята си имаше някви цикли, затопляния, ледникови епохи и такива подобни(доколкото съм информиран де), така че не само човешката дейност е причина.
    пък и не бери грижа за природата - имало е доминиращи видове преди нас, ще има и след нас. като вървим срещу нея, вървим срещу себе си. тя ще оцелее - ние не.
    REGGAE BOOM <3

antifashionshit, прав си...ние не вървим само срещу природата, а и срещу себе си!
    Иначе...има глобално разбазикване на температурите...също така от векове наред имаше места с нечувани снегове, зими, студове!
    Човека е основната причина!
    А много мразя като някой почне с тези енергоспестяващи крушки и дрън дрън глупости! Тези крушки ако мога ще ги изтръгна от лицето на земята! Всъщност не - бих накарал всеки който ги защитава да му светят такива - та да зареве след време! Това е абсолютно бедствие! Не само не са енергоспестяващи, ами носят и куп вреди! Мързи ме ся да обяснявам подробно, защото устата ми е изприщена вече от тази тема! Пъъъъъъълна глупост...ама пълна...ама пълна...ама пълна!
    Im back...

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"

Re: глобалното затопляне

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Всички сме чували за него. Някой го наричат глобални промени в климата, но каквото и да е- факт е ,че средната температура на земята не спира да се показва. Последните години са най-топли в историята на човечеството.
    Основната и наложена теза за причината на глобалното затоляне е именно човечеството със своята индустрия, исичането на горите, изпускането на сумати вредни газове като най-вече въглеродния диоксид в атмосферата , които предизвикват парниковия ефект.
    Може да е друга причината (например повишаването на температтура на слънцето, но най-вероятно е тази.
    Замислете се! Над 50% на Земята от горите са изсечени от хора в продължение на хилядите години. Хиляди са заводите и фабрики и централи. Милиони са колите , моторите, тировете, самолетите, корабите в транспорта.
    Залесяването с гори на неподходящи терени също е в ОТРИЦАателно въздействие за природата.
    Нивото на въглеродния дикосид се е повишил изключително много в пъти. Не се ориентирайте като гледате китните гори, безлюдните пътища, и малките работещи фабрики в България. Ние не играем голяма роля,защото сме много малка и икономически съсипана държава. ВИновниците са Америка, Китай....
    Но ние с нищо не се различаваме. И ние караме коли, и ние живеем в бетонни блокове, и ние използваме климатици, фурни хладилници лампи.... Дали ще живееш в Америка или в България- няма значение. Пак караш колата си, пак изполваш полиеталоновите торбички..

Та въпроса ми е. Пестите ли енергия, ползвате ли климатиците като ви е топло...? Изгасяте ли лампи. КОПУВАТЕ ли си от енергоспестяващоте крушки? Защото във Варна, за 5 години построиха 5 огромни мола. 2 са наистина големи - с десетки ескалатори и милиони осветителни крушки.... И продължават да строят всяка година нови молове...
    Та си казах наистина що за кретен трябва да си ,че да пестиш и изкючваш ламите си , да използваш електро спестяващи крушки дето те заболяват очите... Като пред къщурката ти издигат огромен нов мол пълен с милиарди крушки и ескалатори..
    Още с първия голям мол - хвърлих ракъвици, за*бах май*ата на всичко..... и си казах ,че няма абсолютно никаква полза и файда да изключвам осетлението, дори климатика през жегите, защото абсолютно никой не го прави, а само в един мол има хиляди климатици...
    И ти си мислиш, че това някой ще седне да го чете >? За да няма спам по темата, е няма как да стане това, шом пишете такива романи за първи пост
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    antifashionshit, прав си...ние не вървим само срещу природата, а и срещу себе си!
    Иначе...има глобално разбазикване на температурите...също така от векове наред имаше места с нечувани снегове, зими, студове!
    А много мразя като някой почне с тези енергоспестяващи крушки и дрън дрън глупости! Тези крушки ако мога ще ги изтръгна от лицето на земята! Всъщност не - бих накарал всеки който ги защитава да му светят такива - та да зареве след време! Това е абсолютно бедствие! Не само не са енергоспестяващи, ами носят и куп вреди! Мързи ме ся да обяснявам подробно, защото устата ми е изприщена вече от тази тема! Пъъъъъъълна глупост...ама пълна...ама пълна...ама пълна!
    Виж сега. Те че са енергоспестяващи -така е! Но не отричам,че са и вредни за очите и здравето, поне малко.
    Не са в полза за боренето с глобалното затопляне, защото съдържат живак, който при изхвърлянето на крушката се стича в почвата и може да отиде в подпочвени води и да ги замърси...
    Наистина в огромен мащаб на човечеството спестяват енергия, ама това не означава ,че трябва да задължават всички домове да използват такива крушки.. Молове, улични и тнт - да , но и в къщи - НЕ
    Всичко го правят не ззаради глобалното затопляне, а заради политически причини и вземане на хората парите, щото са скъпи тез крушки..

Виж сега. Те че са енергоспестяващи -така е! Но не отричам,че са и вредни за очите и здравето, поне малко.
    Не са в полза за боренето с глобалното затопляне, защото съдържат живак, който при изхвърлянето на крушката се стича в почвата и може да отиде в подпочвени води и да ги замърси...
    Наистина в огромен мащаб на човечеството спестяват енергия, ама това не означава ,че трябва да задължават всички домове да използват такива крушки.. Молове, улични и тнт - да , но и в къщи - НЕ
    Всичко го правят не ззаради глобалното затопляне, а заради политически причини и вземане на хората парите, щото са скъпи тез крушки..
    Не са енергоспестяващи! Я погледи производството! Едисоновата крушка нали е само малко жица и малко джам! А "енергоспестяващата" изразходва доста енергия за производството - джам, химикали, еми платката която е в нея - това е адски разход на енергия! Производството на една такава е в много по-голям разход от разхода на една проста едисонова крушка! А за щетите които нанася...да не говорим - излъчва не UVA или UVB, а UVC - най-вредните! Дразни очите, а при по-продължително ползване започва сериозни вреди в зрението, нервни проблеми се появяват, и още ред проблеми от тази порядка, които не съм запомнил! Излъчва химикали вредни за жив организъм! А и в нашета електрическа мрежа нямат дори еднопроцентова трайност! Пълен боклук от която и да било гледна точка! И дори не могат да се хвърлят просто така...голяма грешка са! А на всичкото отгоре струват сума ти и пари!
    Im back...

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Гледате много краткосрочно на нещата. Живота им е от 6 до 10 пъти повече. Т.е. сега даваш 8 лева и следващите 2-3 години не си и помисляш да си купиш крушка. При нормалните на 4 месеца и айде нова. Прибавяме и това, че харчат по-малко ток 10%-15%. Другата причина да са скъпи, е че все още малко хора ги купуват. Ако повече си ги купуваха, веднага щеше да им падне цената. За вредите не знам. В нас сме на такива в стаите от повече от 4 години. Нито са ми пречели на зрението, нито мигрени съм имал. Само в килера бяхме все още с обикновена и точно преди няколко дни гръмна. Оттам и имам наблюдения за продължителността на живота на двата вида крушки.

Banned Мега фен
    Значи произвеждат се по-трудно, но траят доста по-дълго време.
    Ето обикновенната крушка през 2 седмици изгаря... , а оная след 2 години...
    Светлината е гадна. Болят очи, като дълго време четеш напримерно.
    Но не са толкова чяк вредни. Не са вредни като компа например..
    Ако бяха много вредни нямаше да са позволени...
    И аз съм против да ми светят бяла светлинина. (жълтите са скъпи)
    Обичам си старомодните нормални крушки...

Пак казвам НЕКА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ЗГРАДИ, УЛИЦИ, МЕТРА , МОЛОВЕ И ТНТ ДА са с електроспестяващи крушки.
    Но да забраняват за ползване стандартните ни крушки - това е абсудт
    Не мога да си представя селата ни да светят в бяло.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Тука само специалисти по крушките сте се събрали Аз не виждам смисъл да седиш на жегата през лятото и да не си пускаш климатика със или без молове, дори наистина да имаше глобално затопляне.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    Тука само специалисти по крушките сте се събрали Аз не виждам смисъл да седиш на жегата през лятото и да не си пускаш климатика със или без молове, дори наистина да имаше глобално затопляне.
    И това значи ,че въобще не ти пука.
    Показваш среден пръст на света и на себе си.

Мега фен Аватара на gandalfepi4

Град
    Anfield
    На мен лично все още ми е трудно да приема ценности на базата на това аз да се лишавам и трудя, за да може по-по-по-по-следващото поколение да му е добре.
    Имаше някакъв гръцки философ, който бе казал - "Перфектното общество се състои от това един старец да посее дърво, чиято сянка няма да доживее."

Голям фен Аватара на ScarlettS

Добре, по принцип не вярвам в теорията за глобалното затопляне, но да кажем, че си прав. В целия си пост се оплакваш без да имаш някакво конкретно решение. Какво можеш да направиш, накарай колите и заводите да спрат, и подпали някой мол, ако искаш, и заживей в гората. Я ми обясни точно климатикът с какво вреди на околната среда?
    Глобални промени в климата е имало и преди стотици години и не е нещо ново. Да, по принцип и аз съм против безсмисленото изсичане на горите и пропиляване на ресурсите, но точно от масовата истерия, че има глобално затопляне, някои хора изкарват доста пари, докато всички им се връзват и купуват ''еко'' неща.

Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Гледате много краткосрочно на нещата. Живота им е от 6 до 10 пъти повече. Т.е. сега даваш 8 лева и следващите 2-3 години не си и помисляш да си купиш крушка. При нормалните на 4 месеца и айде нова. Прибавяме и това, че харчат по-малко ток 10%-15%. Другата причина да са скъпи, е че все още малко хора ги купуват. Ако повече си ги купуваха, веднага щеше да им падне цената. За вредите не знам. В нас сме на такива в стаите от повече от 4 години. Нито са ми пречели на зрението, нито мигрени съм имал. Само в килера бяхме все още с обикновена и точно преди няколко дни гръмна. Оттам и имам наблюдения за продължителността на живота на двата вида крушки.
    Доста по-малко траят...в нашета мрежа на 220 волта...която зимЪска се качва по галфонски причини...а през останалото време шари...и живота име е адски кратък на тези "енергоспестяващи" крушки...а напротив - едисоновите държат доста по-дълго! Унас примерно тези в коридора...не помня да са сменяни поне от 5 годин! А за енергоспестяващите обясних, че енергията изразходена за производството им е в пъти по малка от разхода на едисоновата!
    Im back...

Значи произвеждат се по-трудно, но траят доста по-дълго време.
    Ето обикновенната крушка през 2 седмици изгаря... , а оная след 2 години...
    Светлината е гадна. Болят очи, като дълго време четеш напримерно.
    Но не са толкова чяк вредни. Не са вредни като компа например..
    Ако бяха много вредни нямаше да са позволени...
    И аз съм против да ми светят бяла светлинина. (жълтите са скъпи)
    Обичам си старомодните нормални крушки...

Пак казвам НЕКА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ЗГРАДИ, УЛИЦИ, МЕТРА , МОЛОВЕ И ТНТ ДА са с електроспестяващи крушки.
    Но да забраняват за ползване стандартните ни крушки - това е абсудт
    Не мога да си представя селата ни да светят в бяло.
    Погледи какво разлеждаха отностно тези крушки на разни европейски комитети и тн! Наскоро писаха по вестниците! И по Твто...
    Im back...

Е що да няма...тамън начин за регулация или пренепрегване на температурните разлики! Поне помага...
    Im back...

Град
    Anfield
    Провери си пак фактите Питай ваще дали не са сменяли крушките без да ти кажат. И аз имам лични наблюдения, освен в нас и в квартирата където бях. Тези с жичка за 4 години съм ги сменял поне 3 пъти всяка една. Енергоспестяващите първата, която купихме стои още. И стига се опитва да ми сравняваш две различни неща. Кажи ми колко енергия трябва за да се произведат и двете, колко енергия изразходват и колко им е продължителността на живот ? Ти ми сравняваш цената на бананите с килограмите на пъпеша.

Провери си пак фактите Питай ваще дали не са сменяли крушките без да ти кажат. И аз имам лични наблюдения, освен в нас и в квартирата където бях. Тези с жичка за 4 години съм ги сменял поне 3 пъти всяка една. Енергоспестяващите първата, която купихме стои още. И стига се опитва да ми сравняваш две различни неща. Кажи ми колко енергия трябва за да се произведат и двете, колко енергия изразходват и колко им е продължителността на живот ? Ти ми сравняваш цената на бананите с килограмите на пъпеша.
    Ммм...с крушките аз се занимавам...и знам, че не са сменяни! Това, че повечето са с калпаво лепило примерно е втори въпрос...
    Сравнението между двете накратко го направих в един от пъривте постове!
    Im back...

Banned Мега фен

Добре, по принцип не вярвам в теорията за глобалното затопляне, но да кажем, че си прав. В целия си пост се оплакваш без да имаш някакво конкретно решение. Какво можеш да направиш, накарай колите и заводите да спрат, и подпали някой мол, ако искаш, и заживей в гората. Я ми обясни точно климатикът с какво вреди на околната среда?
    Глобални промени в климата е имало и преди стотици години и не е нещо ново. Да, по принцип и аз съм против безсмисленото изсичане на горите и пропиляване на ресурсите, но точно от масовата истерия, че има глобално затопляне, някои хора изкарват доста пари, докато всички им се връзват и купуват ''еко'' неща.
    Добре. Ти щом не вярваш в проните в климата... значи не си излизала от вкъщи... Питай ако щеш някой по-възрастен човек от теб , който ще ти каже какво е било преди години и какво сега.
    Погледни - 50% от горите на Земята са изчезнали с появата на хората.
    Виж колко са мегаполюсите във света... Какви заводи има .. (остави българските джуджета).
    Аз немога да ги спра, но всички заедно можед поне да пестим.
    Климатика е най- НАЙ- НАЙ- вредня уред от всички.

Banned Мега фен
    На мен лично все още ми е трудно да приема ценности на базата на това аз да се лишавам и трудя, за да може по-по-по-по-следващото поколение да му е добре.
    Имаше някакъв гръцки философ, който бе казал - "Перфектното общество се състои от това един старец да посее дърво, чиято сянка няма да доживее."
    Какво ти по по по .... то следващите 30 години ЩЕ ВИДИШ КАКЪВ АД ЩЕ СТАНЕ....

Banned Мега фен
    Ммм...с крушките аз се занимавам...и знам, че не са сменяни! Това, че повечето са с калпаво лепило примерно е втори въпрос...
    Сравнението между двете накратко го направих в един от пъривте постове!
    Абе тез обикновенните крушки максимум по 3, 4 седмици държат и ги сменяме...

Banned Мега фен
    Eто поредния признак за глобалното затопляне.
    Още не захладня, а пък вече трябва ... дават го по времето ,че и тази събота и неделя ше е топло.

Есента ни буквално изчезна. Останаха само два сезона - лято и зима.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Ловецо, по-добре не коментирай, че до оня ден твърдеше че от глобалното затопляне и през зимата ще стане топло

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ловецо, по-добре не коментирай, че до оня ден твърдеше че от глобалното затопляне и през зимата ще стане топло
    Че то да не е лъЖа бре > ?

Ти да си забелязал, зимата да има по 1 метър сняг в БГ ... примерно а ? Не говорим за Русия, Анарктика/Антарктида и т.н Макар, че и в Русия е така ... Да си забелязал Септември месец да вали сняг ? Това са малкото доказателства и най-простите за глобалното затопляне и всяка година става по зле и по зле ... т.е по топло зимата и по-топло ... Защото преди това е било нормално Септември да вали сняг ... е не чак да вали ама да речем първия сняг и да побелее малко ... , а сега какво става на КОледа и Нова година няма сняг ? И навън по това време е +5/+10 градуса ... когато преди е било -5/-10 ... Декември месец !

Майкоо и като го иронизира, че твърдял, че през зимата ще ставало топло ... ти си за иронизиране мой, човек Ловеца е бил прав, в това, което е казал .
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    ДА . Да се хванем ли на бас. Че до 2050 ще сме със субтропичен климат?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си