Цитирай Първоначално написано от Auriss
Luidgie ,искам да ми отговориш на няколко въпроса.

Защо с годините интелигентното и умно детенце се превръща в не толкова -/- .... ?

Защо хората имат предразсъдъци и комплекси ?

Помисли и чак след това ми отговори на този:

Какъв е смисълът от тази тема ?

//

Преди години с драсках с един много начетен симпатяга в един форум. За жалост изгубих връзка с него - учеше медицина и постепенно спря да влиза.
Както и да е. Правеше ми впечатление на страшно равнодушен и веднъж го питах защо е толкова апатичен.
Отговорът не ме учуди - Когато знаеш причината разбираш и последствията. Когато разбереш ,че не можеш да промениш нещата ,просто ти става безразлично.
Не беше с тези думи ,разбира се ,но това беше смисълът.
За апатията си много прав, но аз още не съм стигнала до мемента в който ще се отчаям тотално. И съвсем ще разбера, че няма смисъл да променям нищо. На ръба съм, но не съм стигнала още.
За първият ти въпрос, мога да кажа само, че зависи от човека. Някои от тъпи стават умни, при други е обратното. Като например аз като малка бех много лъчезарна и харесвах всички. С възрастта установих, че няма какво да им се харесва. Че всеки гледа себе си. (един на хиляда да мисли и за друг). Достатъчно съм си патила от хората, за да имам определено мнение за тях. Интелигентни дечица познавам малко. Старите ми приятели са се превърнали в тотална чалга. Даже не поддържам връзка с тях. А преди бяха интелигентни и разбрани, сега пълни простаци. Не съм ги виждала 3 години и няма как да знам, защо са станали такива.
За предрасъдаците, мнението ми е, че хората се страхуват от това, което не им е познато, че от векове са им втълпявани правила и етикети. Когато се появи някой извън тези норми, почва една омраза.
Темата е безсмислена, разбира се. Направих я с цел, някое момиченце да погледне нагледно. От приказки и разкази никой не се впечатлява. Ясно е, че и малко хора биха се впечатлили от филмите. Спокойно. Аз съвсем осъзнавам как това няма да промени никой, просто ми е останало мъничко оптимизъм. Иначе перфектно осъзнавам колко са безсилни хората, особено индивидуално.