- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Много ми е тъжно..
не знаех в кой раздел тoчно да пиша и накрая реших тука..
от извесно време не знам какво ми стана,но адски често започнах да се замислям,че всеки един миг прекаран с хората,които обичам и са важни за мен може и да е последния..много ми е гадно като се замисля,че тези хора ще умрат и повече няма да бъдат до мен,нито ще си говориме,нито ще се смееме..знам,че нищо не е вечно,а и може би аз ще умра преди тях,но като се замисля за това сълзите сами започват да се стичат и това е почти всяка вечерпредпочитам аз да умра,отколкото хората,които обичам
![]()
ами това е,просто исках да споделя с някого какво ми тежи..
Разбирам как се чувстваш, но все пак никой не живее вечно, и това надали ще бъде променено. Но сега сме още малки, има доста време докато отраснем и започнем да гледаме на нещата от по-друга точка. Затова най-добре си изкарай тези мисли от главата и се наслаждавай на живота. Ако продължаваш така, нито ще промениш нещо, нито ще се чувстваш добре. Радвай хората които обичаш и не се поддавай на тези мрачни мисли. Надали съм помогнала, но това е моята гледна точка![]()
Taка е, идва даскало.Първоначално написано от WhereIsMyMind
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Първоначално написано от annonimnna
awerw♥
prosto se opitai da ne mislish za tova,a i nikoi ne jiveee vecno
погледни в очите ми,те казват всичко.
благодаря ви за разбирането и за това,че се опитвате да ми помогнете по някакъв начин.
и не не съм 5-6-7 клас,а 12.
Нда.. като се замислиш, наистина след като някои хора си отидат, животът ти би се променил. Би изглеждал по-празен, по-самотен... но точно тогава се появяват други хора, които запълват празнината. А и смъртта е просто състояние... хората живеят вечно - в спомените, в мислите, сърцата на други хора.
Така е. Никой не е вечен. Но мислейки за бъдещето и кой кога ще напусне този свят, има голяма вероятност да пропуснеш да се радваш на хората, които обичаш СЕГА. Така като се сдухваш може да пропуснеш много възможности да си с тях и заедно да се наслаждавате на живота.. на всеки един миг. Защото животът е именно миговете с любимите хора, които никога няма да забравим.![]()
Ако си решил да караш, прави го разумно ВИНАГИ! Оценявай своя и чуждите животи!
"Животът е твоята тетрадка...В нея ти имаш свободата да пишеш глупости, лъжи или...просто да скъсаш страницата." - Ричард Бах : ))
Оф,много е лесно да се каже "живей за мига" веднъж и това е.Обаче не става така.
И аз често си мисля на тази тема и съм адски изплашена да не загубя някой близък,тъй като вече такова нещо ми е минавало през главата и още не съм го преодоляла.Страх ме е от бъдещето,от това какво ще бъде.
И една фраза "живей за днес",например,на никого няма да повлияе,ако той сам не се осъзнае.
Всъщност,авторке,и да се терзаем,и да не се-времето лети и хората остаряват.. и ние нищо не можем да напарвим по въпроса.Хората си отиват всеки ден,защото такъв е животът.Да,плашещо е,но няма как.Кръговратът на живота.Единственото,което можем да направим,е да се наслаждаваме на момента и да бъдем до хората,които обичаме,без да се страхуваме да изразяваме любовта си,за да не съжаляваме един ден,когато те си отидат,че не сме казали/изразили нещата,които чувстваме към тях.
За съжаление всички тези мрачни мисли са истина,но пък не е нужно да се задълбаваме в тях,защото нищо няма да постигнем,освен да се вкараме в някакво депресиално състояние.
Впрочем,лично аз съм склонна към такива мисли повече през лятото,не знам защо.Може би(само предполагам) тези седмици не си толкова общителна и социална и такива работи ти се внедряват в главата.
Ами най-добре постъпете така:
1. Станете злобни, депресирани, отвратителни садисти.
2. Живейте така, че всички да ви намразят, понеже сте садисти, ще бъдете щастливи.
3. Когато умрете, няма да липсвате на никой и ще зарадвате всички със смъртта си. Понеже вече ще сте умрели, няма как да се сдухате че сте ощастливили някого.
А сега сериозно, трудно (невъзможно) е човек да си управлява настроенията, но според мен някои характери просто имат нужда от причина да се сдухат, това за тях е като въздуха. И ако не се случи реална гадост, то те си я въобразяват или я дърпат за опашката. Затова обичайте и се радвайте, че сте обичани, усмихвайте се повече и толкова. Всички ще умрем, за някои ще е жалко, за други - не. Един ден неизбежно ще ни удари прекалено голям метеорит за нашите ракети и ще си умрем, и всичко което ние сега правим е излишно, и египетските пирамиди ще се сдухат, и египтяните ще са се бъхтали напразно. Даже само пичовете в НАСА ще имат времето да се сдухат. Останалите ще си умрем със затворени очи и намислено желание, с последна мисъл - бъг, това не съм си пожелавал. С една дума, няма смисъл да се сдухваме за неща, които не можем да променим. Вместо това може да се прочете някоя готина книжка, примерно на Тери Пратчет.
Първоначално написано от cookie_master
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
и на мен ми стана тъжно![]()
![]()
Не се цепи от колектива, защото ще ти го нацепят колективно :}}
Миналото няма как да се върне,може да няма и бъдеще,затова ЖИВЕЙ ЗА МИГА!![]()
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
Тук ще цитирам Ленън:
''Life is what's happening when you are busy making other plans''
Няма да ти казвам да живееш за мига, а просто да се опитваш да гледаш всичко което ти се случва от светлата му стана.
No one can make you feel inferior without your permission.
не му мисли толкова.....иначе ще полудееш...![]()
awerw♥
Ох, и на мен ми стана тъжно сега..
Недей да мислиш за тези неща и да се предаваш на негативни мисли.. Излез с приятели, или сама, направи нещо, което ти доставя удоволствие.. Просто не трябва да мислиш за разни такива депресиращи неща.![]()
Първоначално написано от reperw
![]()
![]()
П.Т:Споко.Това ще отмине, надявам се.
И аз си ги мислех същите неща в детската ама с времето спира да ти пука и мислиш само за момента и т'ка..![]()
аххаха тва го бях забравила...Първоначално написано от reperw
![]()
awerw♥