- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Стрес-цикъл-бременност
До колко стресът и промяната на сезоните оказват влияние на цикъла? Закъснява ми с 2 дена- малко е ,знам , но има от какво да се притеснявам. На 17 август ми беше овулацията ,а на 13 правихме секс с приятеля ми без предпазни средства ( не е свършвал в мен) . Колкото и да ме упреквате , че не сме използвали предпазни средства - всеки прави грешки и понякога просто не мисли за последствията и тръгва по лош път. Трябваше да ми дойде на 3 септември ,но през последната седмица бях подложена на ежедневен стрес (всъщност не е само последната седмица, а последните 3 -4 месеца като цяло) но сега просто вече стана нетърпимо и не издържам вече. Дори майка ми се смееше , че съм изпаднала в депресия ,че съм била много изнервена, ама проблемите ми са доста ...Знам че няма как да ми кажете дали съм бременна или не , ще си направя тест в следващите дни . Другото което съм забелязала е , че промяната на времето ми се отразява на цикъла - миналата година по това време пак ми закъсня, но тогава нямаше от какво да се притеснявам ; отслабнах видимо,започна да ми пада косата, загубих апетит .... За предпазните средства - мисля си да минавам на хапчета и към края на месеца ще отида на гинеколог. След 15 дни ставам на 20 ,ако годините имат значение...Не искам да ме упреквате , просто искам мнения и да споделите личния си опит по темата ми ....
Печели без да се фукаш, губи без да се оправдаваш!!!
Направи си тест,няма как да знаем дали си бременна или не.
А относно въпроса ти-да промените в климата влияят на цикъла,малко или много.
Може и от времето да е.. Моя цикъл пък е адски странен-когато имаше преход пролет-лято стана на 35-40 дни, а сега лято-есен стана на 25.. е, имаше и малко лечение, но д-ката ми каза, че това се получава от смяната на сезоните, а и стреса може да е фактор..![]()
Сперматозоидите живуркат 72 часа. Може някой плувец да е оцелял и да е дочакал овулация. Няма да мятам карти таро, за да ти кажа причината за закъснението.
Абсолютно редовен цикъл ли имаш /изключвайки миналата есен със загубата на тегло, косопад и прочие/?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Направи си тест.
Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...
ами по принцип не- последните 3-4 месеца беше супер редовен , а иначе преди ми закъсняваше с по 10 дена и повече . Не искам да хвърляш карти или т.н. просто искам мнение . Така или иначе ако не ми дойде до 1-2 дни ще си направя тест. Загубата на тегло,косопада са от сега- последния месец.Именно от това се притеснявам да не би някой сперматозоид да е оцелял до овулацията.А дали съм я изчислила правилно- 3 август- последна менструация- цикъл- 29 дни-- овулация- 17-18 август. Но знам ли, може да е заради стреса и времето...Ще разбера след няколко дни---
Овулацията си я изчислила правилно.
Имах предвид, че миналата година по това време пак ти е закъсняло. Тогава с колко закъсня? Прегледа ли се тогава?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
ами тогава не помня точно с колко , трябва да си намеря календарчето , но тогава нямаше от какво да се притеснявам(бременност). По тази причина не съм ходила и на лекар , защото си мислех че е нормално и няма смисъл. Откакто започнах да водя полов живот(от около 4 месеца) имам намерение да отида да се прегледам , но сега лятото нямах възможност и съм решила да отида края на този или началото на другия месец, а и да ми изпише противозачатъчни, за да ми е мирна главата...
Не вярвам да си бременна,а и щом си била подложена на стрес-това оказва влияние! За да си сигурна тест , от рисковия акт са минали повече от 14 дни,така че ще ти отчете вярно!Първоначално написано от Anja
maDamn
хаха,и аз съм в същото положениенямам идея до колко стреса може да повлияе на цикъла,но и аз се успокоявам със същото,при мен лошото е,че овулацията ми е на 18,а немога да си спомня дали сме го правили точно на тази дата....най-добре си направи един тест аз сигурно утре ще си направя
ами при мен май е по-различно , защото с приятелят ми се виждаме рядко по ред причини и не знам дали някой сперматозоид е оцелял 3-4 дена ... Не знам за теб ама при мен стресът е огромен - покрай работа, болестта на татко и т.н. А също и така имах и доста физически натоварвания покрай работата и вкъщи също...Някъде бях чела, че една жена не може да забременее докато е под стрес организма й- било свързано с някакви хормони ...А губенето на килограми, косопада и безсънието са признаци на стреса ( имаше една статия в сайта )... със сигурност и аз ще си направя тест в най-скоро време ...Първоначално написано от Marisa93
Аз се притеснявам защото ние не бяхме правили секс доста дълго време аз от 4ти бях в цикъл после покрай смъртта на брат му беше доста тежко,леля ми има рак операции,болници,аз имах изпити...доста стрес,но след това едно 10 дена сме го правили всеки ден примерно и сега ми закъснява,а точно като при теб последните 3-4 месеца си ми беше редовен цикъла
ами то и ние правим веднъж месечно като се видим, аз през останалото време съм на работа , а и сме от различни градове ...ами аз имах изпити юни месец - работех и учех , не питай как се оправих..Първоначално написано от Marisa93
и баща ми има рак, няма смисъл да ти обяснявам ... на 20 май му потвърдиха диагнозата и оттогава е ад ...Успех на теб и стискам палци теста да е отрицателен
![]()
мерси,дано и при теб е така!
ДаноПървоначално написано от Marisa93
![]()