- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Ваксините за кучета
Хай! Ще си взимам куче и се чудя за какво трябва да се бият ваксини, колко често и каква е цената?![]()
Посъветвай се с ветеринарен лекар!
Наоколо край мен няма ветеринари (а и майка ми няма много време, сигурно тогава ще си взема почивен ден).
Задължителните сигурно ще са 2-3. За гъбички, болести.. и все ще се изнамери още нещо.
За гъбичките се бият по 2 ваксини за 1 година. За кучетата не знам по колко са, на мен за котката ми взеха 12-13 лева за всяка ваксина.
С друго не мога да ти помогна.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Такааааааа, отварям паспорта не моето куче. Сега се замислям, че ще е най - добре директно да ти сканирам диаграмата .. Можеш да погледнеш тук. : http://prikachi.com/images/295/3784295V.jpg Това са задължителните ваксини за всяко куче. Цената зависи от съответната ваксина и големината на кучето. Е, надявам се да съм ти била полезна. Ако има нещо - питай . Поздрави![]()
Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!
millmii страшно много ти благодаря! Беше ми много полезна!
П.П А ти какво куче имаш?![]()
Първо да кажа едно "Браво", че питаш ПРЕДИ да си си взел куче, а не СЛЕД! Но мисля, че това е грешното място да питаш, тъй като тук особено компетентни няма. Има много кучешки форуми, където можем да ти помогнем и да ти отоговорим на въпросите, но както и да е сега.
Значи първо кучето се взима след навършени 2месеца( до тогава е при майка си). Докато кучето е бебе има 3ваксини, които се бият през определено време, до като не минат 10дена след 3тата ваксина кучето не трябва да се разхожда навън, тъй като е опасно за неговото здраве! Ваксините са срещу: Гана (Кучешка чума), Инфекциозен хепатит, Парвовирусен гастроентерит (Парвовироза), Параинфлуенца, Лептоспироза, Бяс, тези болести са много трудно лечими и могат да имат фатален край, точно заради това първите 3 ваксини са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, ако искате да имате здрав и щастлив любимец. Ваксините се бият някаде през 14дни! Късмет и питай, за да нямаш проблеми.
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
+1 .. Може би само да допълня, че е препоръчително да се бият и годишните ваксини (всяка година - броят се след 3тата ваксина) . Също така и че въобще не е задължително да слагаш на кучето ти ваксини срещу гъбички и т.н Иии, че за всичко трябва да се консултираш с ветеринарен лекар. Намери си някой който да ти е симпатичен и на теб (за да можеш да му задаваш всякакви въпроси без да се притесняваш), но същевременно да е добър в професията си и да се отнася добре към кучето ти. Какво още .. добре е след като си вземеш кучето да мине на профилактичен преглед ..Първоначално написано от malkasladka
Моля, радвам се, че успях да ти помогна.Първоначално написано от Supernaturalfan
Аз имам женско чау -чау .. http://prikachi.com/images/932/3786932O.jpg Ами ти към коя порода си се ориентирал(а) ?
Профилактичен преглед се прави задължително и ако не му е давано до сега, му се дава една паста за пътрешни паразити, тук, в Германия като ходих на практика при вет, редовно се отбиваха хора да си побъбрят с лекаря и за някой съвет и проф. преглед. Желая ти едно здраво мъниче и нека всичко бъде наред...и много го мачкайте докато е малко, че мойта голдънка порасна за нула време...сега да се захващам с атласите по топографска анатомия на селскостопански живтони...хмПървоначално написано от millmii
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Амии ще си осиновявам куче от приют ^^ Някакви специални ваксини?
Лелеееееее .. супер, чувствам се засрамена. Това е най - доброто решение !!! ПоздравленияПървоначално написано от Supernaturalfan
![]()
Първоначално написано от Supernaturalfan
Браво! Дано има повече хора като теб! Много се радвам. Ще споделиш ли кой е приюта, ако не е тайна, разбира се.![]()
. приюта в бургас ^^Първоначално написано от malkasladka