Не мисля, че има тъп предмет. По-скоро 90% е от учителя или поне при мен е така. Както си обичам историята, така 45 мин. география са ми цяла вечност, защото господина ми го мързи да преподава и всичко е крайно повърхностно. Не смятам , че философията е излишна. В този свят на точните науки си обичам времето, когато целият клас се събира в кръг и за час забравяме за всичко, и си размишляваме на философски теми. По физика, химия, биология не съм била винаги пълна отличничка, но както те, така и физическото, ме научиха, че с малко повече усилия, пот и постоянство ще се получи. И аз не скачам 1.80.. та едва ги докарвам до 1.65, но когато ги скоча 5 пъти и винаги е пак толкова, и учителят ми знае, че винаги съм с екип и съм напълно редовна, получавам добра оценка за цялостното ми представяне в часа. И не- оценките не са най-важни. Да, дипломата е важна и е кофти когато една 5-ца ти провали дипломата, но странно как най-хубавите ми спомени са от трудно извоюваните оценки. И все пак смятам, че най-важно си остава отношението към учителя.