.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Супер фен Аватара на awesomesheepy

ОБЕЦИ С МОДЕЛИН.

здравейте..
    искам да питам,как да си направя обеци с моделин?
    (споделете всякакви подробности)
    също,като ги направя формичките,с какво ги боядисвам?
    след това ги пека..
    ам,иначе В А Ж Н О - ИСКАМ ДА ПИТАМ,ОТКЪДЕ МОГА ДА СИ ВЗЕМА ТАКИВА ЗАКОПЧАЛКИ ЗА ОБЕЦИ,СМИСЪЛ..ТАКОВА,ДЕТО ГИ ДЪРЖИ , НА ТЕЛ ? ИЛИ КАК МОЖЕ ДА СЕ ЗАДЪРЖИ../ ИЗРАБОТИ?
    ето някои:

- първи ред.

също,тази гривна,как се прави,от какви материали,с кви бои се рисува и т.н
    Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб

Мега фен Аватара на ameli
    моделина се продава цветен, няма нужда да го оцветяваш
    ако все пак използваш друго, пробвай с акрил

за формичките - или си купуваш, или сама си изработваш фигурката

а това + повече подробности можеш да получиш в магазина - препоръчвам ти Слънчоглед (Варна, нз дали го има другаде) всичкото го има там
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Във вкеси магазин за мъниста,дори може да ти ги направят.Мъсто,No name,Бижуленд.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Аз досега опитах със бяла глина, но като я оцветявах с боя се прецака... Иначе скоро мисля да си купя цветна и пак да пробвам...
    The Devil Fucks like God makes Love.

Момичета,предлагам ви уникални бижута от мъниста предимно,ръчно изработени. Посетете темата ми в раздел "Борса" или ми пишете на скайп : beaded.jewelry за повече информация и снимки.Правя също и бижута по поръчка ако сте си харесали нещо из интернет пространството Лека вечер !
    Уникални ръчно изработени бижута !

еми трябва да си купиш моделин , после да си направиш формата , която искаш , като го опечеш да боядисаш обиците или гривната с бои (за рисуване) и да изчакаш да изсахнат аз така си направих само че аз ги правих от глина

Материала се казва ПЕЧУЛИН/ПЕЧОЛИН (не съм сигурна) продава се в Слънчоглед (само за него се сещам в момента). Оцветен е, лесен е за оформяне и трябва само да го изпечеш, както пише на опътването. А такива закопчалки можеш също да си вземеш от Слънчоглед или Мънисто/Умбопо...
    Всеки миг е още един шанс... да се усмихнеш

Град
    [На Метри От Земята]
    а каква е цената
    Просто аз

мисля, че малките опаковки бяха 3лв, а големите 5лв
    Всеки миг е още един шанс... да се усмихнеш

Супер фен
    Аз си бях взела моделин от Слънчоглед преди време. Направих си някви формички и ги сложих да се пекат за толкова време и на каквато темп. пишеше на опаковката,обаче като ги извадих бяха станали много по-тъмни... Някви гадни закаляни цветове..
    Някой да има идея защо? И колко време се пекат, на каква температура,щото явно не съм уцелила

Супер фен Аватара на viksit0y
    Град
    Варна
    Ако не се лъжа в тая тема имаше обяснения за моделина - http://www.teenproblem.net/f/viewtop...er=asc&start=0
    Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..

Повече от фен Аватара на pinkflower
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Punisherrr
    Аз си бях взела моделин от Слънчоглед преди време. Направих си някви формички и ги сложих да се пекат за толкова време и на каквато темп. пишеше на опаковката,обаче като ги извадих бяха станали много по-тъмни... Някви гадни закаляни цветове..
    Някой да има идея защо? И колко време се пекат, на каква температура,щото явно не съм уцелила
    И аз си бях взела фимо от там
    първия път като ги правих ми прегоряха и ги хвърлих,а ги пекох на 110 градуса,както пише на опаковката.
    Втория път направо се подпалиха,а ги пекох на 100 градуса.
    Като ходих след това в слънчоглед и попитах от какво може да е и те ми казаха,че сигурно от печката било и че при тях никога до сега не било се случвало

Няколко съвета от мен:
    1) Не взимайте Печулин... Много по-добри марки полимерна глина (а.к.а моделин) са Fimo и Cernit (Fimo има в Слънчоглед, а Cernit в магазинчетата на първия етаж на Съюза на българските художници, зад Софийския университет). Те са на почти същата цена като Печулин (с разлика до 30-40 стотинки), но са с много по-добро качество.
    2) Cernit ( и Fimo) се пече 30 минути на температура 130 градуса. Възможно е обаче фурната ви да не пече точно на тази температура, на която я нагласяте, и затова да се получават фалове.
    3) Кукички за обици и други елементи се намират в Мънисто, Умбопо и т.н, има и в Слънчоглед. В малко по-големи количества ги има и в един магазин, Паола Аполоня, който се намира близо до Немската.
    4) Бяла глина съкс. Както хората казаха, полимерната глина си е вече цветна, но ако искате някакви декорациики отгоре, най-подходящи са акрилните бои.
    5) Ако лакирате фигурките, НЕ използвайте лак за нокти. Има специални лакове за полимерна глина (ако още са останали в Слънчоглед). Иначе важното е лакът да е на водна основа.

за мен тези обеци са безвкусица, изглеждат евтини и ....

Супер фен Аватара на awesomesheepy
    Цитирай Първоначално написано от HauteCouture08
    апък аз мога да ти кажа,че не са ефтини(тия малките особено) по 5-6 лв чифт..
    много хубава изработка,и не разраняват чак толкова
    Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб

Цитирай Първоначално написано от HauteCouture08
    Ако знаеш какви чудеса могат да се правят с тази глина.. Иначе тези обици са аматьорски, ама като за джунджурийки стават, що не. А и не всеки се е родил научен, все пак, трябва време+опит.

Град
    sofiq
    kak se kazva to4no tozi vid ,,glina '' ili kakto tam se kazva za da moga i az da si go zakypq
    Не сичко се варти около ТеБ!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си