.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 146
    А защо трябва да ги купуваш...? Няма ли да стане случайно ако земеш плод(било то ябълка, жълъд) и да ги накараш да покълнат...те се хващат навсякъде...
    Im back...

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    А защо трябва да ги купуваш...? Няма ли да стане случайно ако земеш плод(било то ябълка, жълъд) и да ги накараш да покълнат...те се хващат навсякъде...
    Това е добра идея , но стават храсти, а не дървета.
    От костюлки паднали в почвата, на вилата ни поникнаха много корени. Голяма игра са. Като не го изкорениш и го остави започва да расте бая
    На едно място го оставихме , или по точно не забелязахме и за 1 , 2 години порасна цял храст ,който сега ни ражда още вишна.
    Та такива мога си играя на пролет да зарявам в пръстта, но от 2 кофи костюлки или жълади ще изникне сигурно два храста...
    Както и да е аз имам предвид големи дървета. А не такива плодови, камо ли храстове.

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Това е добра идея , но стават храсти, а не дървета.
    От костюлки паднали в почвата, на вилата ни поникнаха много корени. Голяма игра са. Като не го изкорениш и го остави започва да расте бая
    На едно място го оставихме , или по точно не забелязахме и за 1 , 2 години порасна цял храст ,който сега ни ражда още вишна.
    Та такива мога си играя на пролет да зарявам в пръстта, но от 2 кофи костюлки или жълади ще изникне сигурно два храста...
    Както и да е аз имам предвид големи дървета. А не такива плодови, камо ли храстове.
    Е как от дърво ще излезе храст? Иначе и така - какво пречи?
    Im back...

Banned Мега фен
    Ми храстовидни дървета излизат от костюлките.
    То, ако така лесно ставаше, никои нямаше да ходят да купуват , а щяха да си засаждат семената сами хората.
    А то се прави по съвсем различни начини, доста специализирани, за да порасне нормално дърво. И чяк тогава го засаждаш.

То, ако така лесно ставаше, никои нямаше да ходят да купуват , а щяха да си засаждат семената сами хората.
    А то се прави по съвсем различни начини, доста специализирани, за да порасне нормално дърво. И чяк тогава го засаждаш.
    Ами не е така...Аз лично съм пробвал доста пъти...еми няма си накакъв проблем...пък и храст да излезе, това в никакъв случай не е минус!
    Im back...

Banned Мега фен
    Ами не е така...Аз лично съм пробвал доста пъти...еми няма си накакъв проблем...пък и храст да излезе, това в никакъв случай не е минус!
    Разбира се ,че не е от минус .
    Аз търся някаква кампания или организация, където да се съберем и да залесим някой район с фиданки.

Разбира се ,че не е от минус .
    Аз търся някаква кампания или организация, където да се съберем и да залесим някой район с фиданки.
    А търсил ли си?
    Im back...

Banned Мега фен
    Не намирам в гоогле ;Д

Не намирам в гоогле ;Д
    Е ти ако разчиташ на гуглето...
    Im back...

Banned Мега фен
    верно се запътя към горското.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    какво стана с оргията

Голям фен Аватара на ScarlettS
    никва оргия, върви да засаждаш дървета!

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    оргия сред дърветата ?

За какви оргии дърдорите тукеня?
    Im back...

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ако си мислете, че с пестене ще се спаси природата сте много далече от истината..
    Вие г-не понеже сте малко по близко от нас простосмъртните, я ни светнете, по друг начин как Шъ станИ?

П.С Иначе какво стана с миризливата тема на Auriss-a казах, аз че няма бъдеще тая тема, ама то кой да чуе
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Мега фен Аватара на ZipFail
    Сори ама няма да те светна. Дори с наденицата ми е по-приятно да водя спорове, въпреки че е тотално малоумен. Върви в кофата или там където пребиваваш и стига си спамил раздела моля ти се.

Пък на всичкото отгоре от аватара ти ми се гади.

Banned Мега фен
    of ZipFail се мисли за богоизбран и най-умният... Но това си остана само негово мнение

Banned Мега фен
    Ескалаторите ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ. ОСвен,че изразходват много енергия, а карат хората да затлъстяват. Ескалаторите са безсмислен лукс. здравите Хора да не могат да изкачат 5 стапала е позор.

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Сори ама няма да те светна. Дори с наденицата ми е по-приятно да водя спорове, въпреки че е тотално малоумен. Върви в кофата или там където пребиваваш и стига си спамил раздела моля ти се.

Пък на всичкото отгоре от аватара ти ми се гади.
    Като щеш ме светвай, аз просто исках да видя какво ще напишеш, явно нищо . А ти като какъв идваш, че ми казваш къде, да ходя, какво да пиша и прочие ? Не мисля, че имаш основание да ми се молиш, а аз от моя страна още по малко да го приема. Виж може малко да се посъобразя ама това зависи изцяло от мен, само мен и никой друг .

И на мене твоя ми изглежда умопомрачително малоумен ... ама, не правя такива коментари извън темата нали ?

После къде ме видя да спамя >? Попитах те нещо, ти отговори по възможно най-малоумния детински начин .

of ZipFail се мисли за богоизбран и най-умният... Но това си остана само негово мнение
    Подкрепям на 100%. Лошото, е че не е само той така

Ескалаторите ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ. ОСвен,че изразходват много енергия, а карат хората да затлъстяват. Ескалаторите са безсмислен лукс. здравите Хора да не могат да изкачат 5 стапала е позор.
    Асансьорите също, макар, че има много други неща просто от твоя пост се сетих .

Макар, че не е много комфортно, да си на 15-тия етаж и да се качваш по 15 пъти на ден, ама да си/са (си) правили сметката
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Мега фен Аватара на Concussion
    Ако си мислете, че с пестене ще се спаси природата сте много далече от истината..
    Вярно е.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Concussion
    Вярно е.
    А ти не се обаждай дето ми разправяш ,че нямало глобално затопляне и промени в климата...
    Ще се спаси планетата главно , със спирането отсичането на горите и голямо пестене. Защото колко повече пестис - толкова повече не се изпускат в атмосферата вредни газове, и отиват на сметището отпадаци и не се изсичат гори......

Това го казах аз и всъщност казах, че промените в климата са се случвали и преди, и това не значи, че има глобално затопляне.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Така, ето каква е идеята. За да бъде спряно глобалното затопляне количеството на извърляния СО2 трябва да бъде сведено до нула. Не да се намали с 25%, не с 3/4, не с 90%. Нула. Зеро. Който не знае защо - да ползва гугъл.

Та защо няма смисъл да се пести ? Да речем че ще спреш всички климатици по света - ще намалиш разхода на енергия с 1-2%. Ще спреш всички ескалатори, още 1%, ще затвориш всички молове - тук може би 4-5% ще вземеш. Честито, остават ти още 92%. Ще затовориш всички фабрики, ще сринеш градовете и ще пратиш всички да живеят на село ? Пак няма да стане, понеже на село се гори на въглища. А истината е, че тея неща които искаш да спираш, пестят време, репективно пари и създават удобство.

Само 20% от енергията по света идва от екологични, възобновяеми източници на енергия. Единствения начин на спиране на затоплянето е превръщането на тея 20% във 100%. Ако тея пари, които ще се спестят точно от въпрсните технологии които ти искаш да забраниш, се инвестират в разработването на еко енергоизточници, до 10 години ще сме преминали на еко енергия. Свеж пример - миналия месец един японец е патентовал вятърен генератор, който е 3 пъти по-ефективен от досегашния. Това значи, че вече вятърната енергия е по-евтина дори от атомната. А хубавата новина е, че дори и да не искаме, ще трябва да минем на такива източници, понеже петрола все някога ще свърши.

А и никъде не съм казвал, че няма глобално затопляне, даже темата ме интересува и вероятно съм чел доста повече от теб. Единственото което е, че ти твърдиш че зимата ще стане по-топла, понеже си 'чул по телевизията' което показва единствено че не си влизал в час по география никога.

ПП: http://www.ted.com/talks/bill_gates.html

Гледах доста документални филми, обаче по-скоро за природните катаклизми, не само за глобалното затопляне, наскоро прочетох една книга за това и въпреки че съм скептична за някои неща, съм съгласна със Зипфейл. Пък и дори да няма глобално затопляне, пак е по-добре да се използват възобновяеми източници на енергия. Като това с асансьорите и климатиците и всичко от този тип винаги ще ми се струва безсмислено.

Banned Мега фен
    Значително много ще се забави процеса както казва наденичко, ако се пести много!
    Ако всички отидем на село да живеем ще е 100000 пъти по-добре! Да се забранят колите! Но това никога няма да стане!
    Много се нервирам като някой започва да ми обяснява колко екологични били ветрогенераторите!! Може... ама за пустинята. Тук в България са повече вредни, от колкото полезни! Особено на Калиара - НАЙ-важния път, точка, линия, на прелетните птици от Виа понтика и други главни маршрути на прелетните птици!
    Освен,че убиват птици и ги дезоинтеритират ...
    Правил съм кампании в други форуми за това против тези ,,еко'' убиици с перки,но това е друга тема.
    Тези ветрогенератори освен,че вредят на пернатите , а излъчват нискочестотни звуци, които пъдят животните! То не само нискочестотни-- ако отидеш под един ветрогенератор и се застоиш като му гледаш перките - направо може да повернеш.
    Където ги засадят и животните изчезват! ТОВА НЕ МОЖЕШ ДА ГО ОПРОВЕРГАЕШ! В добруджа никнат като гъби. От Каварна, до Шабла ги монтираха с хиляди. Заприличахме като във Австрия. Само че в Австрия Виа понтика не минава... До хоризонта перки... зайците и сърните изчезнаха( от шумът) по тези места! А щото сме проста държава - те точно на Калиакра от неграмотност и алчност за пари иневститорите и предприемачите построика ветрогенераторни паркове! ! Мръсни псета долни!
    В планините до в блзост до Шипка в района Узана също по върховете направиха огромни ветроенергиини паркове.... но за малко щастие поне там няма ,чяк толкова колкото по краибреживето!
    А какво знам за глобалното затопляне ли? Ами гледал съм филми и съм се интересувал! Що годе всички учени са на мнението,че климатът се затопля и покачват на всякъде средните температури, тай че е така!
    Но слушам и старите хора какво са забелязали! Какво е било преди години... и отговорите не са хубави.
    Сега просто нямаме климат! Зимата просто не е зима! Есента също! Днеска 10 градуса утре ....... и постоянно обръща на южен вятър... Преди много по-редки са били южните ветрове...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си