.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 95

Проблем! Нормално ли е?

Здравейте, имам си приятел вече повече от половин година и има някои неща,които адски ме дразнят.Може би за някой тези проблеми ще изглеждат повърхностни,но за мен не са.
    Той е добро момче, държи се добре с мен и т.н., но имаме проблем с парите. Както аз, така и той сме от заможно семейство и нищо не ни липсва, но като дойде ред за плащане на сметки, за екскурзии и т.н., от него НИЩО. Не ме разбирайте погрешно, не съм материалистка или нещо от сорта, но за 6м. нито един път не е платил кафето, вечерята или киното. Винаги всичко си плащам сама. Дори е имало случай в които аз съм плащала цели сметки по претекст,че няма пари и ще ми ги даде,а после се прави на луд. Аз купувам цигари - той пуши от тях, като гледаме филм аз купувам всичко, той яде и пие.
    Да нямаше възможност, да го съжаля, но той има,а се прави на луд и мен ме вбесява!Работи, изкарва пари, техните му дават, не знам какъв му е проблема.А аз съм ученичка, дават ми, но с моите пари не мога да издържам и двамата, не мога да плащам вечери и да купувам цигари!!! А и + това аз съм момиче, искам понякога той да каже "Аз ще платя" и не за да не плащам, а за да се почувствам като момиче, да ми стане приятно.
    Не знам как да му го кажа, много неудобна ситуация, но не мога повече. Моля ви, ПОМАГАЙТЕ!

Мега фен
    Град
    София
    Може да е стиснат, но все пак ти сигурна ли си, че те обича?! Защото от това, което прочетох ми идва на акъла, че те използва.
    Искам да дам "Refresh" на ума си ..
    Да щракна на "Delete" и да изтрия всички проблеми.
    Да използвам "Undo" за всички мои грешки
    и да дам "Save" на всички незабравими спомени.

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Ами чисто и просто му кажи кфо мислиш,явно момчето е скръндза Смятам,че е по-нормално той да плаща всичко,а не ти..Ако нямат пари ще го разбера,но след като казваш,че работи не виждам какъф му е проблема .. При мен и моя приятел всичко е общо и попринцип плаща който са му дали повече парички,защото сме още ученици.В началото като започнахме да излизаме той винаги настояваше да плати
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Скръндза. Жалкар. Подлизурко.
    Направи си експеримента някой път като излезете и отидете на кафе/кино/до магазина за цигари да кажеш, че си си забравила портфейла вкъщи. Тогава или ще стане, о! чудо, и отнякъде ще извади пари(нищо, че по-рано ти е казвал, че си ги е забравил и той) да плати, или ще тръгне да ти държи тон и да те гледа така, все едно искаш не да ти плати кафето, а да ти подари пръстен с диаманти.

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Съгласна съм с коментарите преди мен + експеримента, който ти предлагат да направиш. И аз мисля, че ако го направиш, много неща ще излязът на бял свят.
    Говори открито с него и му кажи, че нямаш финансовата възможност ти да плащаш всичко. Кажи му, че ти си ученичка, а той е тоя дето работи. Във всяка нормална двойка момчето плаща сметките!
    Не съм далеч от мисълта, че само те използва, да му покриваш сметките и за секс.

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby
    Скръндза. Жалкар. Подлизурко.
    Направи си експеримента някой път като излезете и отидете на кафе/кино/до магазина за цигари да кажеш, че си си забравила портфейла вкъщи. Тогава или ще стане, о! чудо, и отнякъде ще извади пари(нищо, че по-рано ти е казвал, че си ги е забравил и той) да плати, или ще тръгне да ти държи тон и да те гледа така, все едно искаш не да ти плати кафето, а да ти подари пръстен с диаманти.
    ПОдкрепям...

Не смятам,че ме използва, защото във всяко друго отношение се държи много добре и е много мил и внимателен, но това му поведение относно парите направо ме отвращава! И не само това, няколко пъти е бил с мен в Мола и винаги ми прави забележки - за какво ми е това, за какво ми е онова, вече имам толкова обувки,защо са ми още. И даже веднъж си позволи да ме нарече ЛИГЛАТА НА ТАТИ?!??!?!?!?!??!? Не знам какво да правя.....

Banned Мега фен
    ^ +1 ... иначе и аз мисля, че той трябва да купува.. не толкова за парите, а за жеста... естествено не винаги, но все пак той е момчето... когато един ден има семейство и деца какво? той ще гледа децата, а майката не само ще изкарва пари и ще ги издържа ами и ще пере,готви,чисти и т.н. .... пробвай номера с портфейла ако не стане поговори с него.. а ако те изгледа странно и започне едва ли не да ти се кара не знам какво да кажа... ако започне така остави го 1-2 дни без тебе да помисли дали ще е такъв егоист и дали мисли да сте едно или ти да си му като майка и да видим.. ако те обича ще те разбере,когато поговорите, ако не - да си търси някоя,която ще му купува 24 часа в денонощието

Град
    Варна
    Моляяяяяя? Нарекъл те е лиглата на тати и ти не си му вдигнала един як скандал? С кое право ще те нарича така. Тоя според мен е некъв пълен боклук.....

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Не, не е нормално. Изобщо не приляга на мъж да се скръндзи и то за приятелката си... На мен никога не са ми позволявали да платя, дори и да съм искала. Въпреки, че за мен няма проблем да си поделим сметката или пък аз да я платя цялата в някои случаи, но това винаги да е така...не го разбирам. А и след като работи и техните му дават пари...

Да, и според мен не е нормално. Просто не знам как да му го кажа и какво да му кажа. Има ли учтив начин, с нормален тон, да се каже такова нещо?

Мега фен Аватара на sasha_90
    Свикнал е винаги и за всичко ти да плащаш,дотолкова,че не му е дошло на ума как веднъж и той трябва да направи тази крачка.
    Сподели с него,че това те дразни и искаш да се промени.Надявам се да те разбере,но дори и да се обиди,няма значение.Просто в една връзка трябва да се казва истината,а не да се премълчават неща,заради които може да се разпадне не само любовта,но и самото доверие.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от WonderG
    Да, и според мен не е нормално. Просто не знам как да му го кажа и какво да му кажа. Има ли учтив начин, с нормален тон, да се каже такова нещо?
    Ами, за начин не знам, но той щом се прави на луд толкова време, явно не му е в характера да "кавалерства" и дори и да му го кажеш, или ще се опита да се поправи, но ще го направи с нежелание, или ще продължи да се прави на луд. Едва ли и на него не му е минавало през ум, че не е съвсем нормално, но явно е решил, че ще продължава така докато не му се каже нещо. На колко сте ?

Аз съм на 18, той е на 22.

Град
    Варна
    Учтив начин няма. Има директен начин: " Мило, малко ми е странно това, че все аз плащам всичко, а и ме затруднява финансово, едва ли ще мога да продължа така от чисто финансова гледна точка, все пак още уча и не работя, че да изкарвам пари, а не ми е удобно да искам на мама и тати по толкова много пари на ден, не са милионери все пак." Или нещо от тоя сорт.

Аз ще се радвам ,ако едно момиче оцени моя жест да и платя сметката,кино билета или таксито до вкъщи.По темата мисля ,че приятеля ти е дебелоок и много нагъл..... ,но за да е такъв ти търси вината в теб ,защото ако НЕ си толкова наивна отдавна да бъде в миналото ти. От стиснат мъж бягай бързо и на далеч
    Нека спрем войната по пътищата заедно.

Никога не сме се поколебавали да станем избраните от съдбата.

: )

Ми май те използва супер яко това е мъж който не се уважава my opinion btw

Повече от фен Аватара на Taam

Re: Проблем! Нормално ли е?

Цитирай Първоначално написано от WonderG
    Не знам как да му го кажа, много неудобна ситуация, но не мога повече.
    какво не знаеш как да му кажеш... попитай го просто защо се държи така, дали има някакви проблеми или какво...после му кажи, че според теб в една връзка двама души трябва (най-малкото) да си разделят разходите за всичко.

иначе аз имам такива съученици, висока проба мъжко поведение е.
    От тогава през зимата всички зайци са бели.

// http://thetamplace.blogspot.com/ //

Град
    in Middletown.. ^^
    Абе ти как така не си забелязала, че тоя мухльо /без извинение/ живее на твой гръб..не си длъжна да му плащаш за всичко...1во, че той е мъжът и трябва да се държи като дженталмен, а не да бъде стиснат като п*тка /пак без извинение/ ..

Супер фен Аватара на badsector
    Вземи си още два-три да ги храниш

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Уоу.. Всички момчета с които съм била даже и да не са ми били гаджета, а само приятели са НАСТOЯВАЛИ да ми платят сметка, такси или каквото и да било. Приятеля ти е .. скръндза! Такъв пич бих го зарязала

Голям фен Аватара на the_best_f
    Град
    на борда на "Черната перла"
    Бъди откровена с него и му кажи какво мислиш в прав текст. Така няма опасност да не те разбере.
    Най-малкото заради жеста момчето трябва поне веднъж да плати сметката в ресторанта/кафенето. При вас ситуацията е такава, че освен че той никога не дава нищо, не си и поделяте разходите, а винаги ти се охарчваш. Това е недопустимо.

Град
    in Middletown.. ^^
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Вземи си още два-три да ги храниш
    Търтейчета..

Супер фен Аватара на cigarettekisses
    Цитирай Първоначално написано от Cassidy
    от това, което прочетох ми идва на акъла, че те използва.

Голям фен
    Научила си го всичко да му е на готово и си го разглезила, или той самият е такъв нагъл и нахален.Не може ти да си като банкомат и да го търпиш.По-добре му кажи, седнете и поговорете няма нищо страшно, надявам се да се разбере от дума ?
    Хора много , Човеци малко !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си