.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Колена, колена, пусти колена...

Така ще започна от самото начало:
    В даскало всеки ден играем футбол, но този ден ( преди около пет- шест месеца) не помня точно как стана, но коляното или ми се усука или нещо се разтегна, едва се прибрах до нас, страшни болки. На следващия ден отидох на лекар, който ми изписа волтарен. Мазах го, и болката намаля до такава степен, до която можех да ходя. След това юни месец не беше изчезнала напълно, и отидох пак на лекар, който ми извади доста вода ( на две ходения ми я източи всичката.) През това време ми предписа да го мажа с Волтарен, да пия хапчета Волтарен 50 мг и студени компреси с минимални движения. Така и направих, вече болката намаля повече, качвах стълби нормално ( с леки болки). Но точно по това време започна да ме боли и другото ( лявото) коляно, но с различна болка, точно под капачката. Като го изпъна право, и сякаш кокалът се забива в капачката ми, така мога да го опиша. Преди не можех да клякам въобще, сега клякам ( с много болки от лявото коляно и малко от дясното). Та сега на 12 този месец ще си взимам направление за ортопед да ходя пак и за двете, та въпроса ми е има ли шанс да се възстановя на 100 % и да започна да спортувам пак ( футбол, баскет, волейбол, бягане, фитнес...) защото желанието ми е огромно, а болката ме ограничава до краен предел. Също така ако някой е имал подобни проблеми нека сподели.
    Благодаря ви за вниманието.

Голям фен Аватара на gugenceto2
    Това което ти се е случило е ужасно!Сигурен ли си че не си изкривил и другия крак.Може да те боли от това че повечето тежест отива на левия.Би трябвало да се оправиш.Търпи до 12сти и кажи какво е станало стискам палци

Ами и аз мисля, че левият крак се е пренатоварил. Ще търпя, ще видя как стоят нещата.
    На ренген могат ли да ми снимат коляното или само на ЯМР?

Голям фен Аватара на BuBzzz
    ЯМР е много по-добро..а пък и на ренген няма кво да видят

BuBy

Доколкото знам за ЯМР се чака доста време, някаква груба представа колко е то?

Голям фен Аватара на FantaMen
    Едно време аз тренирах сериозно футбол...(бях вратар) и редовно след тренировка или просто поредното мачле в квартала се прибирах с болки...Просто може да е претоварване...Повярвай ми тоя лекар дето си ходил е някой с диплома Среден 3! Такива Волтарен-и и мазила не могат да ти помогнат освен да облекчат болката за малко...Ако продължаваш проблема става хроничен...Така и стана с мен от тогава целите ми крака от колената надолу за изключително слаби и редовно имам растежения и т.н! По късно когато тренирах плуване краката ми бяха огромен проблем но и този спорт прекъснах поради друга болка...Трябва ти сериозно лечение...Добър избор е да отидеш на ортопед...поне ще ти каже точно за кво става въпрос и някакво лечение ако има ...
    Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"

Цитирай Първоначално написано от Spoke95
    Доколкото знам за ЯМР се чака доста време, някаква груба представа колко е то?
    Чака се ако си с направление..ама ако си платиш ще те вкарат още на същия ден

BuBy

Супер фен Аватара на badsector
    Около 180-200 лева е ЯМР. Сигурно ще се възстановиш, но трябва да внимаваш в бъдеще. Има разни joint формули, които биха ти помогнали, но нека първо да се консултираш със специалисти.

Цитирай Първоначално написано от badsector
    Около 180-200 лева е ЯМР. Сигурно ще се възстановиш, но трябва да внимаваш в бъдеще. Има разни joint формули, които биха ти помогнали, но нека първо да се консултираш със специалисти.
    На една приятелка и бяха взели 350 ,а на мен за скенер ми взеха 150..незнам ..

BuBy

Какво ще значи джойнт формула ?

Супер фен Аватара на badsector
    "Joint" е "става". Основно съдържат желатин и Б витамини. Разбира се има и вариации. Подпомагат ставите да бъдат с достатъчно течност и в добра консистенция. Не само са безвредни, но е препоръчително да се правят два-три цикъла по месец в годината.

Благодаря ти. И все пак първо ще се консултирам с ортопеда да видя как стоят нещата и дали ще има нужда от ЯМР.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Иди на ортопед задължително! За ЯМР се чака дълго, защото здравна каса отпуска на много малко хора. Ако си с връзки ще стане много бързо. Но иди на ортопед, за когото знаеш, че е много добър. Ако трябва и до друг град отиди.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от BuBzzz
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    На една приятелка и бяха взели 350 ,а на мен за скенер ми взеха 150..незнам ..
    MRI и CT са две коренно различни изследвания.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Голям фен Аватара на Spoke
    Ходих до джипито и ми издаде направление. Сега в понеделник или вторник ще ходя на един доктор ( не му знам името) от Пловдив, и ще видя какво ще каже. Мисля, че за да ми даде диагноза трябва да направи задължително снимка, нали ? А тази снимка трябва да е на ЯМР, доколокто знам. Е, аз също така знам, че за тази процедура се чака с месеци и ми е чудно как ще ми направи тази снимка? Идеи?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си