Ммм, това, за което говориш ми е познато.
А чувстваш ли се зависима от приятеля си? Защото само със зависимост от другите хора и от обичта им мога да си обясня страхът да не останеш сама. Като те чета си мисля, че по-скоро те е страх да останеш сама и необичана, отколкото просто да се лишиш от приятеля ти. Да, ако скъсате, сигурно ще ти липсва, но явно има и друго.
Обяснявам си липсата ти на доверие в хората с това, че предполагаш, че ще те изоставят, което те кара да се страхуваш. Тоя страх от изоставяне може би е породен от ниска самооценка - мислиш си, че не заслужаваш обич и т.н. С такива убеждения е нормално да си мислиш, че другите ще те изоставят. Въобразяваш си, че има висока вероятност да бъдеш сама и приятелите ти да си намерят по-добра от теб.
А страхът ти от самота може да бъде обяснен със зависимост от тая обич, която искаш да ти се засвидетелства от гаджето, приятелите и т.н.

Това поне е моето обяснение за поведението ти. Може да греша, това са предположения и съдя главно от себе си, понеже и аз нямам никакво доверие на хората, въпреки че изглежда, че няма да ме изоставят или нещо такова. И не ми харесва идеята да съм сама, въпреки че с всичко се свиква.

Ако искаш драсни ЛС :]