.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Супер фен
    Град
    София
    Относно това: http://bg.wordpress.org/docs/clean-install/ Пише, че трябва да създам база данни в MySQL.. Регнах се там, но не разбирам как по-точно да създам тази база данни и съответно какво да попълня във файла config.php Малко помощ относно това+горния въпрос!?
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Значи, пак да кажа - това не е програма, а платформа за изграждане на сайт (ох, някой, който е по-добре с понятията от мен, да вземе да помогне, че и аз не знам как да го обясня). Тази система се качва на сървър в нета и там се разархивират файловете. За да го направиш, трябва или да си купиш хостинг и домейн (разгледай цените на www.superhosting.bg), или да си намериш безплатен хостинг в нета (честно казано, не съм ползвал безплатен хостинг, така че ще трябва да си избереш - http://tinyurl.com/3ffb7qu).
    След като се сдобиеш с хостинг, бил той платен или безплатен, от контролния панел на хостинга си създаваш база данни (не е трудно - ще те накара да въведеш име, парола и подобни неща) и потребител за базата данни.
    Чак тогава стигаш до инсталацията на Wordpress-a - разархивираш я на сървъра и инсталираш, като следваш стъпките и попълваш полетата. Ако имаш проблем с инсталацията, ще мога дати помогна най-рано тази вечер или утре през деня.

Ако всичко това с хостинги и плащания не те устройва, можеш да си създадеш безплатно блога на www.bg.wordpress.com, но там няма да имаш възможността да качваш допълнителни плъгини и темплейти и ще трябва да ползваш само вградените такива (но можеш да си сложиш контактна форма, каквато искаше).

Надявам се този път да съм бил по-ясен и да съм се изразил по-добре, че нещо много понятия станаха и взех да се бъркам. Ако има нещо - питай пак.

EDIT: Ако си направиш блог по втория (безплатния) начин, адресът му ще е нещо от сорта на - www.ИМЕТО-НА-БЛОГА-ТИ.wordpress.com
    A bloody war or a sickly season!
    --- --- ---
    Facebook
    Twitter

Супер фен
    Град
    София
    Колкото до блога имам си блог, отдавна съм си правила блогове в Уърдпрес, но никога не съм сваляла приставката.. Пък и питам за този формуляр, защото ето например в този сайт: http://bosscpbg.wordpress.com/%D0%B4.../graphic-shop/ виж как на съответната страница си е сложил такъв формуляр!
    Женско съм!
    ^^

Въпросният блог на безплатен или на платен хостинг е?

Цитирай Първоначално написано от AniBG
    Колкото до блога имам си блог, отдавна съм си правила блогове в Уърдпрес, но никога не съм сваляла приставката.. Пък и питам за този формуляр, защото ето например в този сайт: http://bosscpbg.wordpress.com/%D0%B4.../graphic-shop/ виж как на съответната страница си е сложил такъв формуляр!
    Мда, както казах и ти можеш да си сложиш. Ето тук е обяснено - http://en.support.wordpress.com/contact-form/

Между другото, извинявай, че те въртях толкова време, като ти обяснявах как да си инсталираш плъгина, просто мислех, че блогът ти е направен със системата от wordpress.org, а не безплатно на wordpress.com
    --- --- ---
    Facebook
    Twitter

Супер фен
    Град
    София
    Няма проблем за това, повече информация никога не е излшна Въпросът е просто как да си сложа този въпросен формуляр на страницата ми, но един вид нали аз да си го направя и по-трудното как да си го направя отговорите да ми бъдат пращани на мейла.. Това, което ми дадоха за google docs е добре смисъл избираш си какво да представлява, но е малко големичко в сравнение със страничката, че и от двете страни имам ленти, а и заглавието и инфото, което там е задължително ми пречи.. Искам просто да го направя като сайта, който дадох по-горе! Просто помня, че имаше сайт, в която отстрани има възможност да си изтеглиш въпросни колони, да си избереш примерно колко реда да ти е дълъг отговора, какво да пише над него (примерно име, мейл..) и тн. Иначе това, което ми даде много ми помгона, много благодаряяя!!
    Женско съм!
    ^^

Цитирай Първоначално написано от AniBG
    Няма проблем за това, повече информация никога не е излшна Въпросът е просто как да си сложа този въпросен формуляр на страницата ми, но един вид нали аз да си го направя и по-трудното как да си го направя отговорите да ми бъдат пращани на мейла.. Това, което ми дадоха за google docs е добре смисъл избираш си какво да представлява, но е малко големичко в сравнение със страничката, че и от двете страни имам ленти, а и заглавието и инфото, което там е задължително ми пречи.. Искам просто да го направя като сайта, който дадох по-горе! Просто помня, че имаше сайт, в която отстрани има възможност да си изтеглиш въпросни колони, да си избереш примерно колко реда да ти е дълъг отговора, какво да пише над него (примерно име, мейл..) и тн. Иначе това, което ми даде много ми помгона, много благодаряяя!!
    Не разбрах - линкът за Wordpress, който ти дадох, беше ли ти от помощ? Т.е., успя ли да си направиш форма за контакт?
    --- --- ---
    Facebook
    Twitter

Супер фен
    Град
    София
    Дамм, мерси много! Виж, писах ти л. съобщението
    Женско съм!
    ^^

Супер фен
    Град
    София
    За да не правя отделна тема ще пиша отново тук! Този път отново става дума за Wordpress и страничните му ленти в блоговете... Или по-скоро за HTML кодове, които ще използвам там! Таа... Да минем директно на въпроса : Някой знае ли как с HTML код мога да центрирам дадено изображение!? Помня, че беше нещо от сорта на center... но преди и след него имаше още нещо, което не помня! Мерси предварително!
    Женско съм!
    ^^

Мега фен
    Пробвай с:

Код:
    <div align="center">[img]link-kum-snimka[/img]</div>

Супер фен
    Град
    София
    Мерсии многооооо