- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи осмокласници !!
Здравейте зайци , трябва ми малко помощ от вас . 9-ти клас съм и ми трябват произведенията по ред по литература . Просто ако можете да видите в учебника в какъв ред са . Баща ми продаде учебника ми и сега съм адски на зор . Моля ви
Или всичко или нищо .
Малее.. днес беше супер яко. Обаче след толкова возене ме болят целите крака
![]()
.
Ние утре имаме 3 часа ае, математика и 2 часа бел.. Ще представям проект за Лилиев...
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
''Тихият пролетен дъжд''- Николай ЛилиевЗдравейте зайци , трябва ми малко помощ от вас . 9-ти клас съм и ми трябват произведенията по ред по литература . Просто ако можете да видите в учебника в какъв ред са . Баща ми продаде учебника ми и сега съм адски на зор . Моля ви
''Скрити вопли''- Димчо Дебелянов
Зимни вечери''- Хр. Смирненски
''Дамата с рентгеновите очи''- Светослав Минков
''Потомка''- Елисавета Багряна
''Песен за човека''- Николай Вапцаров
''Крадецът на праскови''- Емилиян Станев
''Жена''- Блага Димитрова
''Дервишово семе''- Н. Хайтов
''Преди да се родя''- Ивайло Петров
''Японски филм''- Валери Петров
''В един есенен ден по шосето''- Павел Вежинов
''Нежната спирала''- Йордан Радичков
![]()
ЗСТДГБЙК
Суперското ! Мерси !
Или всичко или нищо .
Как ви минават първите седмици в даскало ? Започнахте ли да свиквате вече с новата обстановка - нови приятели , ново място , нови учители ?
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Да.Първоначално написано от SmilezZz
![]()
охх утрее 2 часа математикаимам и входно по география но преговорих ^_^ във вторник ми е по БЕЛ...дано се справя ;/ ох имам и два часа изобразително и как скучая в тях -.- мсля да си взема някоя книга даси чета.. /поне да правя нещо /
![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Ъхх, утре пак 4 часа АЕТооооолкова е скучна тази госпожа и не да учим поне нещо, ами ами пишем азбуки и числата от едно до десет
. Поне имаме и музика и ще оправяме пак клюките с господина.
![]()
ЗСТДГБЙК
Аууууу вчера разбрах, че днес ни е входното по БЕЛ![]()
![]()
добре, че той предмет ми е силната страна , защото и аз като всички НИЩО не помня по математика ... домашното ни е някво нерешаемо и ще трябва май и аз да постна една задачка....другите все няккво ще ги натъкмя
вчераа си научих почти всички думи по немски, брат ми ме изпита и каза, че съм ги научила доста добре .. следобяд излизах с едни мн добри фр от немската в Борисовата на графит-феста и беше мн веселичко... изиграхме около 10 игри на джаги (докато ни свършат парите ;дд) , а пък вечерта си пренесох всички думи по немски в речника ... преброих ги и излизат 330
![]()
![]()
![]()
остават ми около 10 думи още да науча, после да ги преговоря всичките и съм готоваа
![]()
пък по БЕЛ преговарях снощи в леглото и ще продължа и днес, ако ми остане време
айде засега чао и да ми стискате палци на първото контролно по немски
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Оххх, не е истина! НАЙ-СЕТНЕ И АЗ ДА УСПЕЯ ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ!![]()
ааа, не е истина! Яжте се, обаче не съм в такава паралелка, с МНОГО АНГЛИЙСКИ, НЕМСКИ или др език и за радост нямам по 300 ии кусур думи да пиша. :P
:P
Иии още един тежък ден
![]()
две входни-биология и история..... и пак трябва да се учи айде, приятен ден зайциии
Всичко ми е много странно.Новото училище,нови учители,нови съученици, а и аз не съм от отворените.Винаги съм била много срамежлива и запознанствата ми са много трудни.Минаха няколко дни от началото на годината и още не съм свикнала напълно.Сприятелих се с няколко деца.Днес съм втора смяна и ще правим контролно по италиански.Въпреки , че вчера зубрих цял ден съм малко притеснена.Надявам се да изкарам хубава оценка, защото понякога от притеснение просто всичко излиза от главата ми и когато не мога да отговоря на един въпрос започвам да се паникьосвам.Много е гадноЕ за сега толкова от мен.Късмет на всички и се надявам скоро всички да свикнем.
Ох...супер тъпата жега..и..блях..
Иначе,днеска..едва ги издържах тия 6 часа..4 английски..:<
Имам да уча по Музика сега,и да пиша доста думички..XD
ще я управим работата;
четвъртък имам контролна по Английски?!...Яко.![]()
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб![]()
Здравейте,хора!![]()
![]()
Аз преди малко написах домашното по математика,въпреки че то е за сряда,ама утре да не са занимавамПреговорих всичко по немски,което сме взели досега и сега ще преговарям още малко по БЕЛ,че утре ни е входното,а на всичкото отгоре часовете ни ще са намалени
Дано ни стигне времето...
Малее,днеска по физкултура какво скачане падна...![]()
![]()
Даже не смея да коментирам каква ще ми бъде оценката,ще ни ги кажат следващия път
![]()
Между другото,да знаете как ми се спи...Добре че научих за утре,че ако трябваше тепърва да почвам,нямаше да стане това
А и днеска по музика задрямах по едно време,та не чух кои са основните стилове музика
ама айде карай
![]()
BECAUSE I'M NOT THE KIND OF GIRL GUYS FALL IN LOVE WITH
Може ли малко помощ с тез задачи,че нещо съм ги позабравил...![]()
![]()
[8y-9+5y-12]=4
----- -------
5 3
x - 2[x]= - 1
-- -----
3 2
Мерси
![]()
![]()
И аз ще ви помоля за помощ за 2 задачки за еднакви триъгълници...Аз нищо не мога да реша даже не мога да разбера условието![]()
Задача 1:
Докажете, че два триъгълника са еднакви, ако две страни и медиана към първата от тях в първият триъгълник са съответно равни на две страни и медиана към първата от тях във втория.
Задача 2:
Докажете, че два триъгълника са еднакви, ако страна, прилежащ ъгъл и ъглополовящата на този ъгъл от първия триъгълник са съответно равни на страна, прилежащ ъгъл и ъглополовящата на същия ъгъл от втория.
Ще съм много благодарна на всякакви опити за решения само да има нещо в тетрадката ми![]()
Айде аз ще се опитам да помогна,че и без това нямам друга работа.Първоначално написано от CherryBell13
Малко ще са трудни за обяснение задачите,но ще пробвам![]()
Задача 1:
Медианата,която е спусната към първата страна,я разделя на две равни части,а самите страни са равни,значи и двете части по отделно са равни. (ти можеш да направиш означения с A,B и др. букви,за да можеш да опишеш задачата)От условието имаш,че медианата и втората страна на двата триъгълника са съответно равни,затова по трети признак се доказва,че триъгълниците,който се сключва от втората страна,медианата и едната половина на първата страна,са еднакви.От това следва,че ъгълът между първата и втората страна в двата триъгълника са равни,а от това пък следва,че по първи признак двата триъгълника са еднакви (нали първата и втората страна и ъгълът,сключен между тях)
Не знам дали обясних достатъчно ясно,ще ме извиняваш,но по принцип задачата се решава така![]()
Задача 2:
Ъглополовящата разделя ъгъла на две равни части,което важи и за двата триъгълника и като имаш,че самата ъглополовяща и едната страна на триъгълника са равни,следва,че триъгълниците,които се получават от страната,ъглополовящата и единия ъгъл,са еднакви.Значи другият ъгъл,който прилежи на страната,на която е и разполовеният ъгъл от ъглополяваща,е равен и в двата триъгълника.Оттам следва,че по втори признак двата триъгълника са еднакви.
Егати дългият пост стана,но се надявам,че съм помогнала![]()
Пак се извинявам,ако не разбереш нещо
![]()
![]()
Аз си ОБИЧАМ новото училище, обичам и хората в него (освен тъпата кифла дето ме заплашва с бой) НГДЕК
![]()
![]()
Last.fm
~ Seek the roses along the way, just beware of the thorns
~ Si vis pacem, para bellum
dontcare ^^
Аз имам две приятелки,които влязоха в НГДЕК и много се радвам за тяхИ аз мислех там да кандидатствам,но ми е много далече,така че се отказах
То и на мен ми е доста далеч, но пък имам удобен транспорт до там. О БОЖЕ ТОЛКОВА ГО ОБИЧАМ ТОВА УЧИЛИЩЕПървоначално написано от syrena
![]()
![]()
Last.fm
~ Seek the roses along the way, just beware of the thorns
~ Si vis pacem, para bellum
dontcare ^^
Първоначално написано от ariimeri97
Часовете са за наше добро.
Аз малко преговорих по математика, по английски имам да пиша думи в речника и.... в сряда по АЕ малко контролно на думи и по БЕ входно. В четвъртък, пък по математика >.<
Всичко съм забравила.
А в НГДЕК учи ли се изобщо някаква математика?Така да попитам![]()
![]()
Аз натъпках целия немски за утре в раницата и това е,няма нищо друго да нося![]()
Каква ирония самоПървоначално написано от zlatit0o
Макар че си е точно така![]()
Здравейте, зайци! От доста време наблюдавам темата, но сега реших и да се включа... Та, уча в 73-то СОУ и бих казала, че училището ми харесва... По немски вече имахме 2 контролни, едното от които беше днес. Също така днес правихме норматив по физическо за скок на дължина... Не беше зле, само дето от другите класове се струпаха да ни зяпат и май станахме за резил
Виждам, че не съм единствената, която е позабравила математиката... надявам се входното поне да го оправя ;D По БЕЛ също някои неща са ми леко смътни, но предполагам, че след преговора всичко ще си припомня. Добре че входното ни е в четвъртък, понеже до сега сме имали само 1 час БЕЛ. Сега ще преговоря това, което сме взели за днес и после сигурно ще гледам телевизия...
Аз пък днеска скочих за 4 и тичах за 5 и обща оценка - 5.![]()
Сега ще накарам сестра ми да ме изпита на думите по немски за утре и след това набързо ще препочета нещо по БЕЛ и колкото, толкова.![]()
Утре стискайте палци да се справя на входното.