Даунхил.Този спорт не е особено популярен и е известен още като спускане.Много искам да се занимавам сериозно,да ходя по състезания,но проблемът е,че съм...момиче.Също бих искала през ваканциите да обикалям страната с велосипедисти.Целогодишно се провеждат такива походи.Но родителите ми отново ми казват как ще ме пуснат с колело и освен това съм непълнолетна,но мисля,че пак е възможно.От малка обичам да карам колело.Дори се бях научила да карам без помощни гуми много преди другите дечица от детската градина.В училище вече дойдоха проблемите.В начален курс не се е случвало да ме виждат с колело,тъй като бях под родителски контрол,но в среден курс ми се подиграваха.Дори известно време ходех на училище с колело.Всеки ден през ваканцията карам упорито из града а и не рядко из горичките.Но скоро започваме да учим и родителите ми няма да позволяват много много да си "губя времето" в каране.Те смятат,че това не е спорт за момичета и дори ми заявиха,че не били чували момиче/жена да се занимава с колоездене или даунхил.Не е така,вярно че жените са рядкост,но ги има.Просто и през учебната година не виждам какъв е проблемът да си научавам уроците и да тренирам малко.Ако някой разбра от този спорт моля да ми даде идеи къде,как и по колко време на ден е добре да тренирам.Вярно,че едва ли скоро ще стигна до някое състезание,но поне искам да отида на някой поход.По снимките от походи има и по някое дете,биха ме допуснали.Ако не не е проблем да си изчакам до 16 или 18 години,но просто ми трябва съгласието на родители.Имам една,може би две приятелки,които не обичат да карат колелета и смятат за "тъпо" аз да го правя.Просто родителите ми постоянно ми се карат за това мое увлечение по колелетата.Дори майка ми ме е "успокоявала",че след 1-2 години ще престана,тъй като съм навлязла скоро в пубертета и т.н.Не е вярно,аз и преди да вляза в пубертета пак си обичах да карам,но наистина това лято започнах наистина усилено да тренирам и да си мечтая някой ден да имам шанса да се състезавам,защото за състезание ти трябва подходящо колело,което аз нямам.Но поне за поход мисля,че става или поне да карам някъде с групичка.Може би и вие ще ми се подигравате.Приемам съвети как да тренирам и по колко и дали има шанс родителите ми да се примирят или поне да се радват за мен,че не седя по цял ден пред компютъра.