Здравей, не е никак странно, че харесваш този спорт.Има световни шампионати по Downhill за жени и девойки, въобще планинското колоездене.Разбирам защо ти харесва и аз обожавам планинското колоездене.Дава ти свобода и адреналин.Това лято бях на Обиколката на Витоша 100км и беше невероятно.Аз карам от няколко години по-сериозно.Само този, който не е пробвал или няма душа за това нещо, не го разбира.Бих те посъветвал да покараш малко cross-country стил. Там има всякакъв вид планински терени.Карай, почувствай се сигурна върху велосипеда.С даунхила започни полека и с времето ще се отпуснеш. После, ако имаш възможност си вземи планински велосипед от среден клас за целите които искаш( downhill,cross-country, all mountain).За един поход ти трябва сериозна подготовка, а съм сигурен,че ти би успяла, впредвид желанието което имаш. Между другото след тежък ден велосипедът ме отпуска, родителите ти трябва да се радват, че изявяваш желание.Но не ти трябва подкрепата на никой.И нашите бяха шокирани, че ще карам 100км за един ден в Витоша, но не ме интересуваше, отидох и го направих.Смятам да продължа, продължи и ти, прави това което те кара да се чувстваш супер.
Поздрави!