- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Най - добрата приказка , разказана някога !
Слънцето. Още преди 10 000 г.пр.н.ера историята е богата на фрески и описания, отразяващи уважението и обожанието на хората пред този обект.Всяка сутрин Слънцето изгрява, носейки светлина, топлина и сигурност, спасявайки човека от студ, слепота и изпълнената с хищници нощ.Без него няма да има нито живот, нито храна..
Древните хора били запознати и със звездите. Те ги категоризирали в познатите ни днес съзвездия.Кръстът на Зодиака е една от най - старите рисунки в човешкия свят.
Древните не само са следели звездите и Слънцето, те ги въплащавали в сложни митове. Слънцето, с неговото даване на живот, било пресионализирано и представено като невидим създател, или Бог.Богът Слънце.Светлината на Света.Спасителя на човешкия род.
Подобно на 12-те съзвездия са изобразени и местата по пътя на Божественото Слънце. Отъждествявали ги с имена , обикновенно представляващи елементи от природата, случващи се през този период от време. Примерно ВОДОЛЕЙ- носител на водата, носител на пролетните дъждове.
3 000 г.пр.н.ера - Хор - Богът Слънце на Египет.Животът му е антропоморфизиран като пътя на Слънцето. Хор има враг - Сет, а Сет е олицетворение на нощта. Метафорично всяка сутрин Хор и Сет се бияти Хор побеждава, а вечер Сет завладява Хор и го праща под земята.
Хор е роден на 25.12 от девицата Изида Мери;раждането му е съпроводено от звезда на изток, която 3ма крале следват за да му се поклонят. На 12г. бил учител на деца. На 30 бил покръстен от Анап и така започва мисията си на духовен водач. Имал 12 ученика/последователи, свидетели на неговите чудеса (ходене по вода, лечител и т.н. ) След като бил предаден от Тифон бил разпънат, погребан, а след 3 дни възкръснал.
Тази история е проникнала в много култури по света. Много други Богове имат същата митологическа стуктура.
-Атис от Фригия(гърция) - 1200г.пр.н.ера
-Кришна от Индия-500 г.пр.н ера
-Дионис от Гърция - 500г.пр.н.ера
-Митра от Персия - 1200г.пр.н.ера
Фактически, става дума, че е имало много спасители, които севписват в тези характеристики.
последният и най - известен от слънчевите месии е Исус Христос
роден на 25.12 във Витлеем. Раждането му е оповестено от звезда на Изток, която била следвана от 3ма крале, за да открият и да се поклонят на новия месия. на 30 бил покръстен от Йоан Кръстител. Така става духовен водач. Има 12 последователи, които пътуват с него; върши чудеса . Предаден е от Юда за 30 сребърника.Разпънат е, положен е в гроб, а на 3тия ден възкръсва, възнасяйки се в небето.
Д Е Ф А К Т О
Звездата на Изток е Сириус, най - ярката звезда, която на 24.12. се подржда в една права линия с три ярки звезди от "Колана на Орион".Тези 3 звезди и до днес се наричат така, както са били наричани от древните - Три Краля. На 24.12 и 4те звезди се оказват в права линия с изгрева на 25.12. Ето защо тримата крале следват звездата от Изток.
Дева Мария е съзвездието ДЕВА, познато още като Дева Девицата. Древния глиф за ДЕВА е променено М ето и защо повечето майки - девици носят име,започващо с М.(Мира на Аденис; Мая на Буда и т.н.), а това са звезди от самото съзвездие.То е известно още и като "дом на хляба", а представянето на ДЕВА е като девица, държаща сноп пшеница. Този "Дом на хляба" и символът на пшеницата представляват август и септември - времето за урожай. А Витлеем в превод означава "дом на хляба".
От лятното към зимното слънцестоене дните стават по - къси и по - студени.появяването на слънцето става малко по - на юг. с приближаването на зимното слънце се символизира процесът на смърт при древните.
слънцето се придвижва на юг 6 месеца, като на 22.12 спира движението си на юг за 3 дни ( през това време се придвижва съвсем леко).В тези три дни Слънцето е най - близо до съзвездието "Южният Кръст".На 25.12 Слънцето се премества на север, предвещавайки по - дълги дни , топлина, пролет
т.е. Слънцето умира на кръста за 3 дни и възкръсва/ражда се отново.
Най - очевидно е символизма около Исус е числото 12
12 ученици/последователи - 12 съзвездия от зодиака
и в библията числото 12 изобилства
12 племена в израел
12 братя на йосиф
12 пророка
12 принца на израел
12 царя на израел
Исус влиза в храма на 12 години
В ранното култуво изкуство Исус винаги е изобразяван с глава в кръст
Исус с корона от тръни - слънчеви лъчи
Древните египтяни, а и много култури преди тях разбрали, че на всеки 2150 год. изгревът на Слънцето в пролетно равноденствие става в друг знак от зодиака (въртенето на земята под ъгъл около остта й).Времето, необходимо за преминаване през всички 12 зодиакални знака е приблизително 25 765 години - ВЕЛИКА ГОДИНА. Древните отбелязвали периода от всеки 2150 години като Ера.
4300пр.н.ера-2150г.пр.н.е - ерата на ТЕЛЕЦА
до 1г.от н.е. - ерата на ОВЕН
до 2150г.сл.н.ера - ерата на РИБИ (ерата в която сме днес)
следващата е на ВОДОЛЕЙ
В Библията се говори за 3 ери и се загатва за 4та.
В Стария завет когато Мойсей смза от Синай е много разгневен когато вижда хората си да се кланят на Златния Телец.
Златния Телец е ТЕЛЕЦ , а Мойсей символизира прехода в новата ера от ОВЕН към ТЕЛЕЦ.
И при други божества се отбелязва този преход -Митра убива Телец
Исус е фигура , влизаща в ерата на РИБИ ( РИБИ Се изобразява като 2 риби)
Символиката на рибите изобилства в Новия Завет
Исус храни 500 души с хляб и 2 риби
Когато влиза в духовния си сан е придружен от 2-ма рибари
Раждането на Исус е началото на тази ера
Лука 22:10
Исус е попитан от учениците си къде ще бъде следващата Пасха, когато той си отиде, а той отговаря " Когато влезете в града ще видите мъж, носещ стомна вода, последвайте го в дома в който влезе"
Мъжът носещ стомна с вода е ВОДОЛЕЙ. Това е ерата след РИБИ.
ОТ КЪДЕ ИДВА ИДЕЯТА ЗА КРАЯ НА СВЕТА ???
МАТЕЙ 28:20
Исус казва "Ще бъда с теб дори до края на света"
във версията на крал Джеймс "свят" не е преведена правилно, а в други преводи дори липсва. Фактически използваната дума "вечност" означава и ера.
"Ще бъда с теб дори до края на ерата"
Исус като олицетворение наСЛънце в РИБИ изчезва когато Слънцето влиза във ВОДОЛЕЙ.
Цялата концепция за край на света е неправилно разбрана астрологическа алегория.
а някои се опитват да отгатнат кога ще се случи
Образа на Исус е взаимстван от египетската религия - Исус е Хор.
Има още много сходства
Вепоса Гилгамеш, писан 2600г.пр.н.ера се споменава за потоп, за ковчег със запазени животински видове и т.н...
За Мойсей се знае , че след раждането му е поставен в кошница, пусната по течението на река за да се избегне заповедта да се убиват новородени деца.Спасен от дъщерята на краля е отгледана като принц. - Тази история се дублира с мита за Сарагон от Акад (2250г.пр.н.ера). Само че той бил спасен от кралската акушерка - Аки
10-те божи заповеди са взети отглава 125 на египетската "Книга на мъртвите"
само, че леко променени
"Аз не крада" става "Не кради!"
"Аз не убивам" - "Не убивай!"
и т.н.
поради тези и други примери
С Л Е Д В А , ЧЕ
БИБЛИЯТА = АСТРОЛОГИЧЕН ЛИТЕРАТУРЕН ХИБРИД
Известно е за 23ма историци живели около Средиземноморието преди и по време на предполагаемия живот на Исус, но няма нито един документ, доказващ съществуването на такава личност.
И все пак има историци- защитници на Исус които твърдят , че има (все е имало поне един мъж на име Исус)
НО СЪЩО ТАКА по впроса за вкаменелостите на динозаври те смятат , че Бог ги е поставил за да изпита вярата ни...![]()
Християнството не се базра на истина, а на разказ..политически разработен разказ!!
През 325г. в Рим на Никейския събор , свикан от император Константин се установяват политическите мотиви на християнската доктрина.
"Мисията" на християнството и другите теистични вярвания била да държи хората подвластни , а колкото по - малко знаят те , толкова по лесно е .Затова всеки който се е опитал да каже нещо, противопоставящо се на религията бил смятан за вещер; обвинен в богохулство, а след това изгарян на кладата.
И днес е така.Всеки който се опита да каже истината или да се противопостави на системата - губи. гласовете на такива хора заглъхват някъде в небитието ..
Тази манипулация ни отделя едни от реалния свят, както и едни от други.Религията е робство!Сляпо подчинение. Религията е още един начин да бъдем разделени.
“Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
покварява преценката ти.”
- Орсън Скот Кард, "Империя"
пардон, mon cheri, обърквам се малко като съм гушнал една бутилка "свети илия" в 11 часо
Ох, имам една книга Пророчеството Орион или нещо такова, там е същата копи-паста.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
не съм чела тази книгаПървоначално написано от NomNomNom
не твърдя, че аз съм го измислила или нещо такова
просто знам, че има хора който никога не са се замисляли или не са чували за тази теория
“Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
покварява преценката ти.”
- Орсън Скот Кард, "Империя"
Макароне, как го правиш това ? От 3 години пиша във форума, виждал съм кви ли не - фанатизирани християни, фундаментални мюсюлмани, безмозъчни кифли, разни с психични разтройства, кюфтето...ама човек който толкова да ме дразни самото му присъствие във форума не съм срещал. Как успяваш да говориш и нищо да не казваш ? Поне някакво глупаво необосновано мнение да споделяше. Наистина човек с толкова празни и изтъркани от съдържание лафчета, без каквато и да е кауза или смисъл в пребиваването му във форума не съм виждал.
Сериозен съм. Как го правиш ?
Само като видя поста на Разумен и просто някак си ме човърка нещо, че трябва да задълбая в таА насокаПървоначално написано от ZipFail
. А ти понеже живееш в тоя форум, и си видял лице в лице, какви ли не индивиди, че пък ги и определяш по пол, религия и прочие ...
. Ето такива твои недомислени изказвания, ме карат да не мисля, когато пиша даден пост, по дадена "дълбокомислена зле структурирана, безинтересна тема, която никой няма да седне да разнищва на сериозно. Самият автор предполагам си е излял душата да му олекне, и повече не е стъпил в този форум като е видял какви племена живеят в него.
![]()
Глупавите и необосновани мнения под пост и над пост да ги четеш, в това число и твоят, недоизмислен пост, с който предполагам се опитваш да се правиш на нещо повече от обикновен потребител търсещ дразга с друг такъв! Аз също съм сериозен във всеки един мой пост, който прочетеш. Правя го много лесно без особен напън, но очевидно без успех, за някой видове потребители. И пак по темата пишеш както в останалите ... ето това е то предразполага се спам ...
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"
най-добрата приказка е че единствено истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос са Спасителите на човечеството за Вечен живот, и че правилната вяра в/молитва към Тях може да Спаси много хора
"Отгде произлизат боеве, и отгде крамоли, между вас? Не от там ли, от вашите сласти(т.е. от вашите верчески/духовни неправди), които воюват в телесните ви части? Пожелавате(или: искате), но нямате; ревнувате и завиждате, но не можете да получите; карате се и се биете; но нямате, защото не просите(или: защото не се молите). Просите(или: молите се) и не получавате, защото зле просите(или: защото не се молите правилно), за да иждивявате в сластите си(т.е. за да вършите своите верчески/духовни неправди). Прелюбодейци(сиреч неправедници в вярата)! не знаете ли, че приятелството със света(т.е. със света на верческата/духовната неправда, верческото/духовното беззаконие) е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога. Или мислите, че без нужда казва писанието, че Бог и до завист ревнува за духа(т.е. за Своя Дух, Св. Дух), който е турил да живее в нас? Но Той дава една по-голяма благодат; затова казва: "Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат". И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас. Приближавайте се при Бога, и ще се приближава и Той при вас. Измивайте ръцете си(т.е. покайваяте се от делата на верческото/духовното беззаконие), вие грешни, и очиствайте сърцата си(т.е. и очиствайте вярата си), вие колебливи. Тъжете, ридайте и плачете(т.е. проявявайте съвършенна Любов към другите хора бидейки напълно сериозни); смехът ви нека се обърне на плач, и радостта ви в тъга. Смирявайте се пред Господа, и Той ще ви възвишава." Яков 4:1-10
Хмм ...![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"