JustPerfection,доста интересно

GreatMu,не става въпрос за това кой има в момента собствен бизнес,а за това кой е мислил на тази тема.Какви са плановете ви,дали сте мислили и дали сте се интересували к'во точно ще ви е необходимо (като пари,документи,разрешителн и и т.н.) за започване на даден собствен бизнес и т.н. Наясно съм,че ако има хора със собствен бизнес тук,то те ще са доста по-големи от повечето пишещи,а и ще се броят на пръсти ...

Аз,например,от 2 години мисля за различни идеи за собствен бизнес,но не скачам на високо,а мисля за нещо по-лесно,което да мога да осъществя с по-малко средства и с което да мога да се справя сама на този етап.Нещо,с което да стартирам,а след време,когато натрупам опит ,смелост и (дай Боже) пари може би ще направя една по-голяма крачка към нещо по-доходоносно.Искам нещо,от което да мога да се издържам и да знам,че не съм ограничена от шефове и фиксирано работно време.Искам да работя за себе си,защото съм с изключително труден характер и не се поддавам на "дресура"

А иначе аз самата,на този етап,съм мислила за наемане на помещение и отваряне на магазин.Живея в малък град и знам от к'ви магазинчета се нуждаят тукашните тийнове.Мислила съм и за наемане на заведение (хах,та аз и приятел дори бяхме наели едно преди година и нещо,но собственика рязко ни вдигна наема и го зарязахме на 3-я месец ).Постоянно ходя по заведения,компанията ми също и съм наясно к'во точно очакват,к'во искат и знам как да привлека вниманието на клиентите (пък било то в началото само на компанията ми,която се състои от доста хора,маниаци на тема "Заведения").
Мислила съм (дори го предложих на баща ми,защото си е по-скоро мъжка работа) да регистрираме фирма,която да се занимава с изолация.Имам 3-4 приятелчета,които се занимават с това от години,но не са доволни от шефа си.За сметка на това пък постоянно ги търсят,защото са сред най-добрите в града и цените им са най-"земни" (то не,че има голяма конкуренция тук де ама ...).Имам и приятел в София,чийто родители се занимават с производство на всякакви изолационни материали.Също така съм се интересувала,какви точно документи и средства ще са необходими за старта,направила съм си и груби сметки как точно трябва да вървят нещата за да успея да избия парите,дадени за стартирането,още през първата година

Абе като цяло идеи много,но проблема ми е,че на нашите на този етап не им се занимава със собствен бизнес,а и аз самата предпочитам да се помъча година-две за да събера необходимите за целта пари,а не да разчитам на тях,защото все пак не изключвам и възможността нещата да не потръгнат и ако стане така предпочитам да загубя собствените си пари,а не техните