- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 10 клас учебна година 2011/2012
Предлагам тук всички ,които през учебната 2011/2012 ще бъдат 10 клас да си разменяме информация ,дано бъде полезна...
знаете ли по кои учебници ще учим?
Нека спрем войната по пътищата заедно.
Никога не сме се поколебавали да станем избраните от съдбата.
Тва питах ония ден и аз.Одобрените учебници за новата година са изнесени в сайта на Мон.Обаче училищата не казват собвствената си селекция.Аз още очаквам мойто,31во да каже кви учебници трябва да купим,но май ще разберем само на 15ти Септември.
(10ти клас,31 СУЧЕМ Ив.Вазов,София)
a3
.: machoka :.
Охх аз тазин година ще си уча разказвателните на българскиИначе за учебници сигурно че ни кажат след 15.Вие в какви училища учите? Аз съм в Езикова с английски и немски.
![]()
ПП. Имаше някъде такава тема,но сигурно е назад![]()
И аз ще съм 10 клас.За учебници не съм се интересувала все още,но пък и все още няма никакви резултати,така че ще видя,когато започнем.Иначе ще се помъча да си продам старите.
Нищо не съм поглеждала,нищо не съм преговаряла.Единственото,п о което отворих ,беше по английски,защото имаме да превеждаме някакви страници от книга и така.. незибежно беше просто.
И така..
Вие четохте ли книгите?
Ами аз книгите не съм ги чела![]()
![]()
Ще си ги прочета от литературата
Иначе и аз отворих само по английски(имахме да пишем и четем от книга и просто нямаше как да го пропусна
)
Какво мислите за външното оценяване От тази учебна година до се въвежда от 7-12 клас външно оценяване.
Аз такова нещо не съм чула.Да,въшно оценяване след 7 клас има.Слд 12-матури.Ти за какво точно говориш?
Да наистина..?Не ме притеснявайте излишно.Първоначално написано от Colouring
Иначе аз една книга не съм прочела![]()
в 10-ти клас литературата е интересна, защото се учи Дон Киход, Робинзон Крузо и разни други, по биология също ми беше интересно защото ще решавате задачки по генетика, яко е, по физика ще учите за планетите и светлината, по химия се прави преговор на 8-ми клас с малко допълнения, по география нищо не помня само помня че учихме само за България и различните области, по история ще учите за Хитлер, Мусолини и още някъв беше май и после за 1-ва и 2-ра световна война, по етика и право се учат супер лесни и познати на всички неща, дори е малко тъпо, по математика -логаритмите са най-гадни, квадратните функции са лесни и няколко формулки по тригонометрия/към 10, ако ви се струват много в 11-ти клас съм към 60-70 формули/др ко да кажа, тва помня само, но все пак съм бил 10-ти клас през 2009/2010-10 клас за последно се учи биология, география, химия и физика, но само ако сте в гимназия
Гледай новинитеПървоначално написано от Colouring
там казаха така от министерството има нова наредба ,с която 7 и 12 клас ще има външно оценяване към края на годината..
по всичко ли?Първоначално написано от powerman
Дай видео или линк.Аз лично никъде това не го чух и не мисля,че е вярно.
След 7 и 12 клас![]()
То и преди си го имаше..![]()
Както и да е.
Ами аз прочетох почти всички книги и честно казано имаше интереси попадения.Някои си бяха пълна боза де.Обаче литературата ще е една идея по-интересна от тази в 9 клас,която ми беше ужасно,ама ужасно скучна.
Да предопредя, че е обяснявал за разказвателните предмети, които са наистина за 10. клас, а повечето от вас ще взимат сега материала за 9ти.Първоначално написано от mlakniwe2
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
И аз ще съм 10 клас, ще следя темата.
От списъка нито една книга не прочетох и като цяло, това лято нищо полезно не свърших.![]()
Майка ми ми разказа Бел Ами, аз прочетох 1/3 от Дядо Горио и това беше от списъка. Други книги предпочетох да чета. Задължителните книги въобще не ми допаднаха.
За учебниците по БЕЛ само знам кои ще са, а другото като отидем на 15-ти.
Ъммм, започнах да преговарям (силно казано) по разказвателните предмети. Щях по немски да преговоря думите, ама се отказах, а английския цяло лято се занимавам с него, така че него не съм и започвала да го забравям.
Някой случайно да знае какво точно се учи по етика и право? Не, че ми е интересно, но поне да знам колко ще ни мъчи тази година госпожата. (по-отвратителен човек рядко се среща)
Господи, какъв тъп пост написах!![]()
"Million feelings,thousand thoughts, hundreds of memories all for that ONE person!" <3
И аз тази година ще съм десети клас.Немска паралелка. Само географията ми остава на немски (whew). Не съм преговаряла.Прочетох няколко книжки по литература и се надявам , че тази година ще ми е далече по-интересно , защото миналата година с тази Библия .. гррр :X ... и аз се записвам да следя темата (:
There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .
За 10-ти клас съм и аз, профил - английски с немски. Книгите ми бяха що-годе интересни, поне някои от тях като Бел Ами, Робинзон, Дон Кихот, Тартюф и Дядо Горио, ама той много описания, много нещо.![]()
Ами да и аз така мисля ,че аз от 9 клас подчти нищо не помня......Първоначално написано от Colouring
просто помня ,но не с подробности добре ,че хората са направили филми ,та от тях да знаем поне сюжета или главната част
![]()
Не е нищо сложно лек предмет казват ,че е все едно психология... 1 път в седмицата...Първоначално написано от ivyy
И аз ще съм 10ти клас. :P
От списъка прочетох Робинзон Крузо, Граф Монте Кристо, Декамерон. Сега чета Дядо Горио, ама е тъпа ..
За учебниците - много се надявам, че ще са ни стари. Писна ми от учебници, по-големи от А4, супер тежки.. няма да ги нося хич.
Аз съм профил математика и информатика иначе..