- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 10 клас учебна година 2011/2012
Не знам за вас, ама тоя 10ти клас ми взима акъла.... едва почнахме годината и вече ни затрупват домашни, нямам време за нищо![]()
Не искам и да си помислям как ще е за напред![]()
И аз си мислех, че в десети клас ще е по-лесно, но явно не е така.. Започнала съм да мисля от сега къде ще кандидатствам след 12.клас, но все още не съм решила, разглеждам университети както в България, така и в чужбина. Та вие решили ли сте къде ще учите след като завършите?
някой тук разбира ли от информатика,че здраво закъсвам![]()
![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Кажи какъв ти е проблема, да видя дали мога да помогна.Първоначално написано от joannalof
Иначе - не, все още не знам къде ще ходя да уча след гимназията и супер се ядосвам на себе си, че не мога да реша ..![]()
Абсолютно и аз съм така.Първоначално написано от Fiction7577
Едно може би знам със 99% сигурност-предполагам,че ще си остана в България.Да,знам,че тук животът е труден,образованието не струва,работа няма,но все пак някак не знам дали ще имам смелостта да я напусна.Не съм толкова решителна-казвам и правя.Доста мислене ми трябва..Пък и в чужбина е доста скъпичко,не знам дали ще мога да си го позволя и от тази гледна точка.
Тук.. най-вероятно София,но къде,какво,специалности.. пълна мъгла ми е.Добра съм в Българския и Литературата,там като че ли ми е силата.. по Английски също мисля,че имам едно добро ниво,Математиката също не е лоша.. и това са ми възможностите,а варианти не виждам просто..
Лошо.
Тази година трябва да реша,че от другата година ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да залегна над предметите,които ще ми трябват.
Вероятно и аз ще остана в България, София е доста добро място за развитие, на практика няма нищо общо с останалата част от страната - като възможности, като развитие, всичко.
Чувала съм, че в Шотландия имат безплатни университети, но наистина и аз съм пълен неориентир.
И аз така.Насочил съм се към нещо,обаче ще видим...То проблема е,че се напълни с прависти,икономисти и информатици и конкуренцията там е голяма и без връзки трудно става.Все още не съм открил нещо,което не е толкова разпространено,пък се вземат горе-долу добри пари.Иначе от догодина ще залягам над нещата,които ще ми трябват,че времето лети доста бързо.Първоначално написано от Colouring
Ето два много полезни (за мен) сайта, които надявам се ще ви помогнат:
http://most-learning.net/moodle/course/view.php?id=18
http://www.az.government.bg/internal...ning/papki.htm
П.П.: Много се ядосвам на себе си и аз, защото въобще не знам с какво искам да се занимавам след като завърша. Добра съм в рисуването(хора, облекла..), в езиците и по география също съм добра, но все още не знам кое точно. А относно обучението в чужбина, бих искала да уча например в Англия, но отново остава въпросът какво?
задачи с функции,учим в момента?Първоначално написано от Fiction7577
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Дай пример а и кажи кой език учите, С или С++ ?
и аз май ще остана тук, но все още не съм решил напълно.. но вече съм решил какво ще уча - право
писах ти ЛСПървоначално написано от Fiction7577
Нищо получено нямам...![]()
графичен или психология.. или пиар![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
На Графичния дизайн какво точно се учи... дизайн за уеб сайтове?![]()
оо, не![]()
дизайн на книги, списания, статии, логота, плакати, реклами, кутии ако щеш![]()
общо взето - всичко, квото ти хрумне.. но е различно от предпечата ;д в БГ много го бъркат ;д
Photoshop&CorelDRAW![]()
в повечето случаи уебдизайна е като отделна програма ;д
защо избяга?..❞
Аз съм решила с какво искам да се занимавам, но още се колебая къде. България съм я изключила от всички класации, тук не искам да оставам. Ако нещо се обърка и остана (да чукна на дърво да не става така) ще трябва да си избирам друга специалност, защото това, което искам да следвам тук е опряло дъното и е пълна пародия.
А пък във всяка държава е различно. За сега съм се насочила и аз към Англия, но още нищо не ми е сигурно. Надявам се да успея да се ориентирам към някоя английско говоряща страна, в противен случай ще ми се налага да започвам усилено изучаване на още един език.
И спря да се върти за миг земята..
Не че нещо, ама на днешно време ако не пробиеш в Англия или Америка, а искаш да си в чужбина, без 2-ри език..... невъзможно.
Аз оставам в България. Вече съм решила, че ще уча японистика. Тези, на които съм споделила какват 'ама то е трудно', 'как ще ги запомниш тези неща?', 'каква ще ти е реалицацията?'. Знам, че е трудно, но аз искам да уча ТОЧНО това, независимо от трудността.![]()
Аз говоря 4-5 езика. 5ия ми е малко по-труден все още.Първоначално написано от Fiction7577
Но на английския наблягам най-много, а и него го уча от повече време, + това, че съм го и практикувала достатъчно дълго (и продължавам).
Мисълта ми беше, че ако се насоча към някой от другите езици, ще трябва да започвам цялата тази подготовка отначало, защото ми е ясно какви нива се изискват и с какъв труд се постигат.
И спря да се върти за миг земята..
http://prikachi.com/images/595/4013595U.jpg
.. и тогава преподавай математика ;д;д
и тва ми било учител ;х
защо избяга?..❞
Кво е написано от учителя, че нещо не разбирам смисъла?![]()
научи, добре Т и Сл
демек научи добре теоремите и следствията![]()
![]()
![]()
защо избяга?..❞
Запетайката няма да я коментирам, да не говорим че Т и И, стоят като в една дума.... трагедия.![]()