.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 61
    Повече от фен Аватара на summerxtime
    Град
    Пловдив,България
    Цитирай Първоначално написано от nnn1993
    Май всеки,който се чувства неуверен в себе си,обича да обвинява другите,има някакви комплекси,не иска да живее според правила или го е страх да поработи малко повечко започна да се нарича патриот.
    Мен ли имаш впредвид?
    Женско съм ;]

Не.Хора,които са писали по-напред.
    Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?

Нали сме много малко останали в България.. Тогава защо няма работа за българите, а само за препечените филийки (циганите)?
    МНОГО ВЕЛИКА ДЪРЖАВА, дамм...

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Мега фен Аватара на EarthShaker
    излезте навънка, изучете се, вижте как се прави..

после се върнете и помагайте на България.. не осъзнавате ли, че след 20 години нашето поколение ще са политици, учени, декани, полицаи... от нас зависи.. а не да бачкате някаква второразрядна професия на запад, да изкарвате, колкото да живеете и накрая да сте доволни а и да не забравяме - децата ви да са с 'български произход', който след още 1-2 поколения съвсем ще се забрави

мислите по детски начин, а на 18 не сте деца

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    Цитирай Първоначално написано от EarthShaker

после се върнете и помагайте на България.. не осъзнавате ли, че след 20 години нашето поколение ще са политици, учени, декани, полицаи... от нас зависи.. а не да бачкате някаква второразрядна професия на запад, да изкарвате, колкото да живеете и накрая да сте доволни а и да не забравяме - децата ви да са с 'български произход', който след още 1-2 поколения съвсем ще се забрави

\/

Град
    Лондон baby
    Цитирай Първоначално написано от sweet_bunny

\/
    A ти защо реши, че в чужбина хората работят второзарядна професия? Напротив, въобще не си наясно за к'во става въпрос! По скоро Вие в България работите такава професия..Тука и да не работиш, държавата ти отпуска по 2 500-3 000 паунда на месец. Къде в БГ ще ти отпускат по 6 000 лв пари

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Цитирай Първоначално написано от james95
    Цитирай Първоначално написано от sweet_bunny

\/
    A ти защо реши, че в чужбина хората работят второзарядна професия? Напротив, въобще не си наясно за к'во става въпрос! По скоро Вие в България работите такава професия..Тука и да не работиш, държавата ти отпуска по 2 500-3 000 паунда на месец. Къде в БГ ще ти отпускат по 6 000 лв пари
    james95, не разбивай мечтите на момчето! Той си знае,че в чужбина всички българи чистят кенефи и това е Иначе и аз съм съгласна, че по-скоро в България хората (особено с висше образование) работят по-лоши работи, отколкото ако завършиш навъв и си търсиш там работа. И кво викаш? Като завърша университет в САЩ и да се върна в България и да работя за 400лв на месец?

И още нещо да добавя. Ти полицаите заедно с деканите и учените ли ги слагаш? Щото до колкото съм забелязала в България че и навън не се изисква особен умствен багаж да си полицай...

EarthShaker,не знам как толкова бързо прецени хора,които не познавш и за които не знаеш нищо какво ще работят и колко ще изкарват.Всеки сам избира къде да живее и работи.За децата ми недей да мислиш,а си мисли за своите.Никoй нормален човек не иска да обрича на бедност и лош живот себе си и децата си.
    И ми обясни гледната си точка чрез своя недетски начин на мислене.
    Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?

Много интересна дискусия, особено да чета как разбирачи набор 95 обясняват как тука работим второразрядни професии, а там, в чужбината плащали 6000 за да си клатиш мъдете. Смех, смех..
    Иначе нямам намерение да сипвам акъл на никого какво да прави с живота си, всеки има свободата сам да си решава, но искам да кажа, че всички теми от тоя сорт "аз живея в чужбина и ми е много готино" са избиване на комплекси. Като няма човек с какво да се похвали, що па да не се похвали с местожителството си? М? Правете каквото си искате, живейте където си решите, но не ни занимавайте с живота си. Нас не ни интересува. Престанете да ни изкарвате някакви втора категория хора, само защото живеем в родната си държава, а не търчим по чуждите. С нищо не ни превъзхождате, откъде го вадите това самочувствие тогава?

Град
    Лондон baby
    Кой каза че се хвалим? И доколкото знам тори раздел тук е да обсъждаме точно това, теб като не те интересува значи не си за този раздел, аре махай се И да наистина тука помощи можеш да получаваш по 30 000-35 000 на г. Ай кажи ми в БГ получаваш ли такива помощи..да бе да И още нещо което ми направи впечатление веднага когато дойдох тук..храната! Няма база за сравение с тази в БГ, която е блъскана със сол! Още нещо..тука няма кучета и всякакви бездомни животни (говоря за Лондон) . В БГ пълно с мастии, които те хапят да та е страх да излезеш навън дет са вика. Има още една приказка "Ако спориш с един глупак след 5 мин не знаеш кой е глупак" ако знайш какво искам да ти кажа Ти живял ли си в чужбина че сравняваш де плащат по-добре и къде е по-добре за живеене. Ай не ма карай да продължавам!
    Да живее Ф1 и Фернандо Алонсо!!

Дечица.. някъде да съм казал, че живея в България?

Точно, защото в момента уча навън и ви казвам това, което виждам..

Типчето 95' няма кво да коментирам, може би като порастне ще разбере закво говоря... а може би няма.

Какво се възхищаваш на социалната политика и на помощите? Не се превръщайте в български цигани, които живеят на гърба на останалите.

"Чужбина" не е Страната на чудесата. Вашите деца няма да живеят в мизерията, която е в България. Добре. Ама хубаво щеше да е да направите нещо по въпроса, а не просто да се фръцнете и да забравите кои сте и откъде сте. Въпроса е, че голяма част от българите са се превърнали в паразити, искат всичко наготово, и когато не са доволни от нещо - мълчат. Или отиват да бачкат в Макдоналдс на запад и се кефят на помощите за социално слаби.

Не казвам, че всички са така.. далеч не. Но една голяма част безотговорни деца.

Преди 100 години пра-пра родителите ви са ляли кръв за независимостта си, своята и на съседите ни. А сега вие продавате себе си, криейки се зад лъскави и нищо не значещи думи като 'реализация'.

България ще е кочина, докато в нея живеят прасета. Май наистина е по-хубво да се махнете ми се струва не ви е простено, даже щот сте малки.. защото и 5 годишните американчета се гордеят, че са такива. А тука има българи, дето лъжат за произхода си. Абсурдно, жалко и смешно.

Град
    Лондон baby
    Ей първо не ме наричай типче да не почна аз с обидите! Второ..кой е казал че родителите ми в списъка и аз живейм на гърба на държавата? Както ти каза "кой е казал че живея в БГ" тъй и аз тЪ питам къде съм споменал че живея на гърба на държавата? Ако щеш ми вярвай печеля по 180 паунда на седмица, работя в училище и отделно събота и неделя раздавам на улицата Leaflets. Родителите ми също бачкат но не като строител и чистач!! Както и да е не ми се занимава да обяснявам. Трето нищо не написа за това дет съм казал за бездомните помияри и българската храна която е боклук Май съм прав, а? И четвърто..ми естествено че ще бягам от БГ за какво ми е да живея там. НЕ се крия просто не искам да живея в страна която няма живот и сигурност! За тези които са си проляли кръвта за наща родина..ами браво на тях. Ако имаше начин да оправим държавата добре, но как като тя вече е затънала в тинята и няма да се оправи още дългоо време а може и пак да падне под турско робство, както се очертава? И за кво да се връщам още? Зарад мангалите ли? Ми на теб като ти са живей в БГ живей си, ама не ни давай акъл да се връщаме или че сме били страхливци които сме избягали! Всеки живей там като си избере и където му е хубаво! На вас като ви е хубаво при мангалите и цялата бъркотия която се случва в БГ си живейте там. Аз лично нямам намерение да се връщам, тука ми е хубаво

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    Ей първо не ме наричай типче да не почна аз с обидите! Второ..кой е казал че родителите ми в списъка и аз живейм на гърба на държавата? Както ти каза "кой е казал че живея в БГ" тъй и аз тЪ питам къде съм споменал че живея на гърба на държавата? Ако щеш ми вярвай печеля по 180 паунда на седмица, работя в училище и отделно събота и неделя раздавам на улицата Leaflets. Родителите ми също бачкат но не като строител и чистач!! Както и да е не ми се занимава да обяснявам. Трето нищо не написа за това дет съм казал за бездомните помияри и българската храна която е боклук Май съм прав, а? И четвърто..ми естествено че ще бягам от БГ за какво ми е да живея там. НЕ се крия просто не искам да живея в страна която няма живот и сигурност! За тези които са си проляли кръвта за наща родина..ами браво на тях. Ако имаше начин да оправим държавата добре, но как като тя вече е затънала в тинята и няма да се оправи още дългоо време а може и пак да падне под турско робство, както се очертава? И за кво да се връщам още? Зарад мангалите ли? Ми на теб като ти са живей в БГ живей си, ама не ни давай акъл да се връщаме или че сме били страхливци които сме избягали! Всеки живей там като си избере и където му е хубаво! На вас като ви е хубаво при мангалите и цялата бъркотия която се случва в БГ си живейте там. Аз лично нямам намерение да се връщам, тука ми е хубаво

Казваш тези,които сме останали тук поне засега, да не съдим сънародниците в чужбина за това,че са заминали.А, ти забелязваш ли как се държиш с презрение към хората,които живеят все още в България!? Нали уж не трябвало да се съдим едни други и всеки си избира,а ти сякаш ни казваш щом сме толкова тъпи и прости,да си останем при циганите,а ти си големият пич.
    Как може човек на 16 години,изобщо някой българин да каже,че дори ще паднем отново под турско робство!?Надявам се,че си написал това,защото си бил афектиран,но беше голяма глупост.Как смееш изобщо,като имаш предвид историята на страна ни (вкл. и твоя) да говориш с лека ръка за робство.
    И не разбирам защо това е поредната тема от този подфорум,която се превръща в спор между българи,за това къде е по-добре?

Град
    Лондон baby
    Ми само глупак ще каже на черното бяло и тн. Какво няма да казвам то се вижда вие да не би да не го виждате? Ами живейте си там бе, аз не се правя на големия пич просто вие тука ми отговаряте аз няма пък да си мълча? И още нещо.. не ми пука к'ъв съм ако ще и индиец да съм се ми е тая

това за помощите го казах във връзка с
    Тука и да не работиш, държавата ти отпуска по 2 500-3 000 паунда на месец. Къде в БГ ще ти отпускат по 6 000 лв пари
    най-лесното е да търсиш мекото на хляба

а това за 'браво на тях'.. само заради това изречение бих ти отрязал езика

Както казах, стой си там. НЕ искам да се върнеш. Една мърша по-малко.

Град
    Лондон baby
    Aко искам ще се върна, ако искам НЕ! Това си е моя работа, ясно

Град
    Dresden
    Първо на първо

Неграмотността не се толерира никъде
    Ок, де, ако си чужденец е простимо, но в нашият случай НЕ Е!!

Така, второ на второ(техническа поправка)-ВСЕКИ компютър има кирилица, от Control Panel, отиваш на Regional and language options и оттам вкарваш кирилица, можеш и Flex Type да си инсталираш.

Трето на трето- ще ти се промени мнението, не храни грешни илюзии.

В България или чужбина,важното е човек да се чувства добре!Всеки прави избор сам за себе си.Навсякъде си има и предимства и недостатъци.

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Живея в Канада от 3 годишна и смятам тук да си остана 1000 пъти по- добре е от колкото в България живота , стандарта , хората , разбиранията .
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Junior Member Аватара на UcKaM
    Град
    Veliko Turnovo
    Джеймс 95 успокой се малко и излез от филма.От почти 1 година съм в Лондон и ми дойде до гуша от тази страна.Вярно е че всички са много разбрани и мили,но у дома си е у дома.Това е.Не мога да го опиша.
    А и това сравнение на 95 за храната в България и Англия ти ноемален ли си бе братле,това храна ли наричаш тука ???????

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Еее брао ве авторе ти си фанал господ за шлифера ся
    Creative Technologie

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от EarthShaker Виж мнението
    това за помощите го казах във връзка с

най-лесното е да търсиш мекото на хляба

а това за 'браво на тях'.. само заради това изречение бих ти отрязал езика

Както казах, стой си там. НЕ искам да се върнеш. Една мърша по-малко.
    Абсолютно си прав, че да отидеш на запад, за да работиш в Макдоналндс е жалко. Обаче аз в момента уча в Англия и знам, че тук ми харесва повече. Единственото, което ми липсва са приятелите, но и те вече не са в БГ. Някак си друго си е да знаеш, че като се прибираш през нощта сам няма да те оберат. Като отидеш в магазина касиерите не те гледат все едно си им изял десерта. Като влезеш в университетска лаборатория микроскопи има достатъчно. Като пресичаш на пешеходна пътека движението спира. Не четеш всеки ден новини как някакъв мърльо е отровил кучето на съседа си, защото го гледало лошо. Хората на улицата са по-спокойни и усмихнати. Градският транспорт идва на време. Като се качиш на междуградски влак не те е страх, че ще хванеш хепатит. В дискотеките няма 13 годишни пикли, които тресат кючеци по масите. Ако отидеш на доктор няма да го чакаш да си изпие кафето, за да ти обърне внимание.

И ся, трябва да признаеш, че шофьор на автобус, едва завършил осми клас, да печели два пъти повече от лекар или какъвто и да е човек извършващ високо квалифициран труд на държавана заплата, е направо смешно. Не ме разбирай погрешно, не говоря за самите пари, а за факта, че тук те оценяват. Да си учител в българия значи да се чудиш как да си платиш сметките. Да преподаваш в Англия значи да те гледат с уважение.

Усещането е различно. А да вярваш, че оставайки или учейки в чужбина и после връщайки се в България ще промениш нещо, ще ме прощаваш, обаче е толкова наивно, че граничи с глупост. Положението зазлява все повече с всяка изминала година и е абсурдно да вярваш, че един или десет или двеста блестящи умове, жертвали бъдещето си, ще успеят да го оправят.
    Последно редактирано от bishop : 12-08-2011 на 02:01
    Welcome to the end of the thought process.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Хахаха! Прочетох темата и дори нямам и желание да коментирам по въпроса...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Съгласна съм с автора на темата. В България младите нямаме бъдеще. Всичко лека - полека се влошава. По - малки доходи , а супер големи разходи за храна , облекло , образование и т.н. Пенсионната възраст с всяка година се увеличава , знае се , че ние няма даже и да стигнем до пенсията. Ще си умрем млади.

Да не говорим , че е супер тъпо да се обиждат тези , които живеят извън България. Когато човек има нужда от пари , разбиране и какво ли още не - търси решения. А в България малко трудно ще е всичко да си го получим.

Може би на мен само ще ми липсва красивата ни природа , която ако продължаваме да не я пазим, ще се превърне в едно нищо.

Бездомните животни се избиват и какво ли още не.

Няма просто какво да коментирам повече.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Само едно нещо искам да кажа на всички онези , които са заминали някъде си и плюят България колко зле била : Вие не трябва да се наричате българи !!! Направете си едно гражданство там ,където сте и забравете за България. Онези , които говорят с презрение едва ли не за родината си , не са достойни за нея. Стойте си в чужбината , приказвайте колко ви е хубаво там , но един ден ,когато решите да дойдете на екскурзия до България , не започвайте да говорите , о колко е хубаво тук , о колко ми липсваше!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си