.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Повече от фен Аватара на gersinkaa

Баба ми ме тормози.. ;(

Много благодаря на всички за мненията! Нещата са по-добре, но чак след като осъзнах, че не трябва да и обръщам внимание! Пак благодаря!

Разговори!Говори с нея и и кажи как се чувстваш,че не можеш да понасяш да се държи така с теб.Обясни и..или поне се опитай.Има ли някакъв друг начин..например да отидеш при майка ти в Гърция?

I remember your name crying in a rain
    When you left and close my door
    I remember myself in my emptiness
    Waiting for a special call…

Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3

Голям фен
    Охх гадна работа. Не може ли да отидеш да живееш тази една година при баща ти и приятелката му, докато завършиш и после отиваш при майка си, ако той не иска да те издържа, майка ти ще ти праща пари и ще се оправиш. Обясни и на майка ти, че така повече не можеш да живееш. Късмет и стискам палци! Не се тревожи за всичко има изход, успокой се малко.
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Супер фен Аватара на someonerandom
    Нямаш ли никакви други роднини в града,при които да отидеш за 1 година?Чичовци,братовчеди нещо?
    П.С:Писна ми винаги някой да изтърсвя "разговори".При условие,че бабата я е замерила с чиния с храна,дали разговорът ще свърши работа?Жената явно не е добре и тва е.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Баща ми ще влиза в затвора (даже ме е срам от това) мисля за някакви фалшиви документи, а той не иска да се грижи за мен, не ми се обажда, приятелката му не дава....
    Да говоря с нея е невъзможно-когато опитам тя или ми крещи или ме удря. Да отида при майка ми-да, но тази година не може, защото няма българско училище, а ако уча в гръцко ми взимат две години (една за учене на език и когато съм на 15 пак ще съм 7-ми клас) и за това не може, трябва чак другата година...
    И пак съм в гадно положение, няма как да издържа това... Много пъти съм искала да избягам, но знам, че не това е решението...

Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Нямаш ли никакви други роднини в града,при които да отидеш за 1 година?Чичовци,братовчеди нещо?
    П.С:Писна ми винаги някой да изтърсвя "разговори".При условие,че бабата я е замерила с чиния с храна,дали разговорът ще свърши работа?Жената явно не е добре и тва е.
    Имам вуйчо, той е много богат, но след смъртта на дядо ми дочух, че е във Франция, така, че не става...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Да ,наистина не можеш ли да живееш при баща си ? Или при някой друг роднина ? Знам ли ,опитай се да поговориш с баба си ,но се съмнявам да има ефект. Все пак успех.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

По-горе писах, че баща ми влиза в затвора, а и приятелката му не ме иска... Нямам други роднини, вуйчо ми е във Франция, няма как... Само при майка ми може, но не тази година... Ако рискувам да поговоря с нея може да ме замери с някоя чиния пак.. Или както правеше преди-да ме гони с ножа из апартамента.. Това забравих да го спомена...
    Колкото и нереално да звучи-наистина го е правила, историята е истинска, не мисля, че има смисъл да се бъзикам така с живота си...
    Това за ножа майка не го знае, но мисля да и го кажа....

Голям фен Аватара на naksdy
    Ми след като няма на кой да се опреш като роднина... Опитай с приятелка. Иди при родителите и, кажи как стоят нещата и ако имат възможност да те вземат. Естествено майка ти трябва да праща издръжка до тебе, а ти да даваш някой лев в семейството, в което си. Макар че ако откачената ти баба те прибере с полиция няма да е много приятно. Защото на нея едва ли ще и пука за тебе, но виж при преместването ти може да и запука за пренасочването на средствата и ще стане мазало

Освен закрила на детето да помогне по някакъв начин...знам ли
    Женско съм! Пикая клекнала...

Почти всичките ми приятелки са от блока, в който живея. Имам няколко, които са в други квартали, питала съм, но не могат да ми помогнат... Нямам абсолютно никаква подкрепа от никъде... Но един ден може и въобще да не се прибера от училище и ако трябва на улицата ще бъда, но в тази къща не издържам, наистина! За закрила на детето съм мислила, но дали ще ми повярват...? Тя е доста убедителна, пред хората само реве и ме обвинява, но пред мен е същински дявол. Майка ми каза аз да контролирам парите вече, за това ги праща по банкомат, баба отиде и каза на всичките си приятелки-клюкарки... Говори неверни неща за мен на майка ми, казва ми, че съм курва, при положение, че съм имала едно единствено гадже, което е много свястно момче и много ме обичаше, бяхме заедно много време... И това курва ли ме прави? Другата ми братовчедка, която споменах сега на 17 ще има бебе. Преди него имаше един спонтанен аборт, но в желанието си за дете 2 месеца след аборта забременя.. не я виня, просто искаше да се махне от там, защото и нея много тормозиха... И нея мразят... Тя е осиновена, това на никой не трябваше да го казвам. Те постоянно и казваха с леля ми ''ходи си търси майката!'' и тя накрая не издържа... Пое по грешен път в старанието си да се махне... Дано само с мен не се случи това....

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Да бе, и от 300лв. пенсия и 500лв. от майка ти, от които 50% отиват при леляти, пишеш всеки ден тук и в другите теми си така лъчезарна изпълнена с емотиконки от рода на , , и т.н. Да не говорим, че един човек, който наистина е толкова разтроен и има нужда от помощ, даже няма да се замисли да напише, че темата не е фейк.

Добре.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Цитирай Първоначално написано от ccdesigns
    Да бе, и от 300лв. пенсия и 500лв. от майка ти, от които 50% отиват при леляти, пишеш всеки ден тук и в другите теми си така лъчезарна изпълнена с емотиконки от рода на , , и т.н. Да не говорим, че един човек, който наистина е толкова разтроен и има нужда от помощ, даже няма да се замисли да напише, че темата не е фейк.

Добре.
    Това,че има проблеми и,че живота и не е лесен,не означава,че не трябва да се усмихва и да се забавлява от време на време.Бахти човека дето си

I remember your name crying in a rain
    When you left and close my door
    I remember myself in my emptiness
    Waiting for a special call…

Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Имах предвид по-скоро, че с такава зла баба и с толкова малко пари слабо да има компютър, от който да пише всеки ден (второто - пак фактор е бабата). Дори да има, няма да и дават да седи на него, а и да и дават, пак ще е рядко и по малко. Не всеки ден постоянно.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Това 300 и 500 е евро, не лева.. Пенсията на баба ми е 200лв. Не мисля, че 600лв. за месец са малко...
    Задължително ли е във всяка тема да пиша с ....???
    Казвала съм това на 2-3 мои приятелки и на всички първата им реакция беше ''ти се бъзикаш..''.. А и наистина изглежда нереално баба ми да ме гони с нож.. Коя нормална баба би го правила?
    Не стоя постоянно на компютъра, сядам за по 3-4 часа на ден, защото не мога да стоя у нас в присъствието на баба ми и излизам, разхождам се САМА, защото моите приятелки ходят с гаджетата си по кафета... Канят ме при тях, но аз нямам работа там.. Колко пъти съм стояла на усамотено място, за да не развалям настроението на приятелките си с моята тъжна физиономия..
    Винаги съм си казвала ''осъзнай се, има толкова лоши съдби, никой не е идеално щастлив...'', за това се усмихвам, защото знам, че идеална съдба няма, идеален живот няма, както и идеален човек няма... Мислете каквото искате, не мисля, че мога да падна толкова ниско да се подигравам с живота си пред хората в един форум...
    А това, че написах това във форума... Направих го, защото искам съвет, т.к моите приятелки не могат да ми дадат адекватен, само ''не и обръщай внимание''....

Освен закрила на детето друг не би могъл да ти помогне. поговори с най-добрата ти приятелка да извика тя тея от закрила на детето и да обясни какво е виждала... в същия момент ако за тези написани неща ,които ти си дала като информация тя ги спомене... на баба ти ще и се види България малка.. и да се опалкваш и да не се ние от форума не можем да ти помогнем в такава ситуация ,може би органите на реда ще си свършат работата... може всичко да им споделиш те ще назначат психолози ,които ще говорят с теб и е възможно да се обадят на майка ти и тя ако им каже същото.. ,може и до съд да се стигне баба ти да стои далеч от теб на 50 метра. иначе викаш полицията и я арестуват глоби ,24 арест ,но няма да е вечено така повярвай ми.За тоя тормоз може и психиатри да преглеждат баба ти. там не може да се скрие пък майка ти ,ако е добра за 300 лв ще даде на психиатъра и ще я вкарат в болница "за лечение" нищо друго не мога да ти кажа...
    Нека спрем войната по пътищата заедно.

Никога не сме се поколебавали да станем избраните от съдбата.

Аз наистина много обичам баба си, опитвам се да се държа добре с нея, но тя никога не направи усилие веднъж като другите баби да ми говори добре.. Не мило, а просто като човек.. Много благодаря за съветите, май наистина ще трябва да кажа на закрила на детето, защото не може да продължаваме така.. Или аз или тя трябва да си отиде една от нас...

Супер фен Аватара на someonerandom
    Не мисля,че баба ти може да те прибере с полиция,защото реално не ти е нито родител,нито настойник.До закрила на детето не знам дали е добра идея да се стига,защото това може да навлече неприятности и на майка ти,защото те е оставила в неблагоприятна среда.Като за начало говори с майка си,кажи и,че баба ти е мръднала и да не вярва на глупостите,които и казва.После...майка ти няма ли някакви близки приятелки в града,при които да можеш да отидеш?Ако беше 2-3 години по-голяма,бих ти предложил да използваш парите,които майка ти ти дава,може би да помолиш и богатият ти вуйчо да праща малко и да отидеш на квартира за няколко месеца,обаче за сама 14-годишна сякаш не е вариант...
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Незнам... Най-трудно е да нямаш никой в такъв момент.. Има решение на всичко, но докато го намеря много ще ми е трудно... Аз не искам нищо от нея-единствено да готви, да ми дава спокойствие и да пожали и другото си дете... А не само да дава готови пари на леля и тя да не отиде да работи... Не мисля, че майка ми е вол... Нека всеки за семейството си.. Уж много обича леля ми-ами тогава леля защо не я прибра при себе си, ами я остави в онази къща на село... Има 4-стаен апартамент, който дядо ми и купи... Всъщност майка ми е от втория мъж на баба, а леля ми-от първия. За това много много леля не говори с майка...
    Друг случай-баба ми беше в болница, аз бях при леля ми. Дядо ми беше болен от инсулт-в тежко състояние, но ходеше. Лявата му ръка беше изсъхнала, левия крак беше увреден.. Един як мъж, архитект, абе мъж планина стигна до 50 килограма, изкривено лице.. Много тъжно.. И той направи нещо или незнам, не се сещам точно, леля ми го наби, после аз и казах да спре, наби и мен.. Истина е.. Тя не е толкова добра, колкото баба я описва.. Майка разбра за това от съседите и пак и помагаше, когато и беше трудно.. Неблагодарни са... Ако дядо беше жив всичко щеше да е съвсем друго... Но почина и без него ми е много трудно.. Винаги се застъпваше за мен и майка.. Защото ние го обичахме много и майка се грижеше за него.. Хубаво беше, когато беше жив, но...
    Много се задълбочих... Извинявам се...

Фен Аватара на marmalad400
    Град
    Plovdiv
    Остай училището то и кажи на майкати да те вземе в Гърция предпоччитам да уча 1 година езика и после паак да съм 7 клас от колкото баба ми да ме мъчи.. поне ша си на спокойствие поговори с майкати до кат е време после може да е късно )
    Ağlama yağmıur gozlum ben bu derdı

изчетох много внимателно темата и всичко изписано отдолу и точно тази тема ме накара да се регистрирам тук
    според мен по добрия вариант е маика ти да праща парите на теб и ти да издържаш баба си, или пък може ако тя позволи да излезеш на квартира 1 година докато тя те вземе но не трябва никои да знае защото ще те приберат социалните а повярваи ми да си имаш работа с тях е мн мн лошо
    а другото което е жилището в което живеете на кои е и маика ти има ли собствен апартамент и да те попитам от кои град си

Апартамента, в който живея е на майка ми.
    Това и решихме-парите аз да ги държа и аз да имам достъп до тях. Но главно за това станаха и скандалите...
    От Ямбол съм.

писах ти на ЛС отговори ми направо там и парите не ги дръж във вас баба ти може да ги намери

Голям фен Аватара на reperw
    ами тормозия и ти аз така правя

Обичаш баба си ? Ааааа, ако на мен някой ми причинява такива неща, ако ще и майка да ми е, ще го мразя от дъното на душата си. Не знам какво да ти предложа, но силно се надявам всичко да се оправи и най-сетне да си щастлива.
    70 начина да задоволиш жена :
    69 + разходка по магазините !

Супер фен Аватара на millmii
    Град
    Sofia
    Такааааааа.. Прочетох всичко до тук . И имам да кажа няколко неща .. 1-во - Много хора предлагат да се обърнеш към "Закрила на детето".. Това не знам до колко е добър вариант, защото така те ще разберат, че си тормозена и няма къде да живееш и ще те пратят в дом за деца, което не мисля, че ти допада.. 2-ро - Докато чета си мисля, че единствения ти вариант в момента е да живееш при някоя позната на майка ти, на която майка ти да й има доверие. Най - добре ще бъде ако тя самата(а не ти, защото не знам до колко ще го вземе на сериозно) и предложи да живееш у тях, като за целта трябва да имаш просто една нормална среда и ако това не е проблем, да останеш там. Разбира се и тази жена ще се нуждае от пари за всичко вкъщи - храна, ток и др. и отделно заплащане за нея, защото безплатен обяд - няма . И 2ри вариант - квартира .. не знам до колко е вариант и до колко ти би се чувствала добре и в безопасност, но е добре да го обмислиш. ИИ 3-то - Предпочиташ да живееш така ????? Отиди при майка ти - какво толкова са 2 години щом в момента ти е толкова тежко ?? Те ще минат а ти ще продължиш нормално живота си . Просто ти нямаш никакъв избор, а се притесняваш за някакви си 2 години. Не знам дали ако наистина е толкова тежко положението ти би се замислила. Гледам, че пишеш за живеене на улицата.. нима го предпочиташ. Според мен това е най - точното решение !!!!

Е, съжалявам, но не се сдържах. Хайде поздрави и успех !

ПП: Не си мисли, че приятелките и гаджетата са най - важното сега. Гледай бъдещето и ученето си. Постави семейството и ученето на 1во място. Виждаш, че те са най - важното- Ако няма подкрепа от страна на семейството.. не знам как да го опиша, но е много тежко и трудно и мисля, че ти го усещаш. А пък ако нямаш образование.. какво ще работиш .. ще метеш улиците ??
    ППП: Надявам се всичко това да е истина и да не съм се хабила напразно ..
    ПППП: Пиши какво става ..
    ++ Имам много повторения, но сега нямам време да ги оправям. Мисля, че в момента не те са най - важното ! : )
    Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си