.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Тема: Странник

Странник

Казвам се Сандра.На 17 съм.Не съм много висока,имам тъмна коса и тъмни очи,слаба...
    Един ден,когато с приятеля ми Дани навършихме 8 месеца от връзката ни решихме да се разходим двамата до водопада в горичката до града ни. Пътят до водопада беше стръмен и труден за изкачване.Като стигнахме при водопада пред нас се откри прекрасна гледка-водопадът,един дълбок вир,в който падаше водата,големи камъни,дървета,храсти..Прос то невероятно. Природата,чистият въздух и любимият човек до мен можеха да ме накарат да забравя всичко останало.Нямаше какво повече да искам. Прегръщахме се и се целувахме с Дани.Наслаждавах се на всяка минута.И така реших да го попитам какво ще правим,довечера,къде ще ходим.Все пак това си е нашият ден.
    -Слънце,какво ще правим довечера?
    -Ами,забравих да ти кажа.Ще трябва да излизам с моите хора довечера.Бях забравил,а им обещах.Съжалявам.
    -Какво?-попитах учудено аз.
    -Та нали това е нашият ден?Нали ми обеща да си с мен?Как можеш?
    -Ако искаш ела с мен?-каза Дани.
    -Не искам да идвам с теб.Довечера трябваше да сме само двамата,а ти провали всичко.
    За миг всичко се развали.Вече не бях щастлива.Какво по дяволите ми говори той.Цялото хубаво настроение си отиде.
    -Ох,другият месец обещавам,че цял ден и цяла нощ ще сме заедно.-говореше ми той.
    -Да бе,другият месец .. .
    -Ох,Сандра,спри да мрънкаш!Какво толкова?Ден като ден.Не мога да се видя с приятели,така ли?-започна да ми се кара той.
    -Значи за теб е все едно и предпочиташ днес да си с тях...Отивай тогава!
    -Спри се вече.Ще те оставя тук накрая.Започваш да ме дразниш.-крещеше ми той.
    -Значи те дразня?Хубаво.-сопнах се аз.
    -Хайде чао тогава!-каза той и си тръгна.
    Заряза ме на водопада.Започнах да плача.Не исках да се караме точно днес.Не знаех какво му става.Започнах да тичам по камъните и да викам:
    -Даниии,Даниии.Дани,върни се.Моля те!
    Но той не се върна,нито ми отговори.Затичах се и се спънах в един камък.Паднах във водата на вира.Беше доста дълбок, а аз не можех да плувам. Изплаших се.Започнах да викам за помощ,но нямаше никoй наоколо.Опитвах да плувам.Мърдах с крака и ръце,но нищо не се получаваше.Усетих как започвам да потъвам.Потъвах и гледах през водата,вече чувствах как губя съзнание...
    Събудих се на брега.Усещах,че някой притискаше гръдния ми кош.Отворих очи и видях някакво момче над мен.Беше ми непознат.Изглеждаше ми най-много 22-годишен.Като видя,че се събуждам започна да ми говори.
    -О,най-после дойде в съзнание.Добре ли си?Какво правиш тук сама?
    -Добре съм.-проговрих леко аз и изведнъж изплух вода.
    Той ми помогна да стана и ми заговори:
    -Как се казваш?
    -Сандра.-отговрих му аз
    -Ами ти?
    -Томи-отвърна той.-Приятно ми е.Жалко,че трябваше да се запознаем така.
    -Да..
    -Та,не ми каза какво правиш сама тук.
    -Амии не бях сама..дълга история.-отвърнах аз и се натъжих.
    -Аз живея наблизо.Ела да се изсушиш и после ще те закарам до вас.-предложи ми той.
    -Амии.. не знам.. -казах плахо аз.
    -Не се страхувай.Просто не е редно да те оставя така мокра и сама.
    -Добре.-съгласих се аз.- И меду другото,благодаря ти,че ме спаси.
    -Няма проблем.Бях наблизо и чух,че викаш.Не можех да не помогна..
    Тръгнахме към неговата къща.Но къде в гората има къщи? Вървяхме по някакви поляни.Нямах представа къде ме води...

Отивахме все по-навътре в гората.Накрая стигнахме до една къща.Не можех да повярвам,че тук има къща.
    -Ти живееш тук?-попитах учудено.
    -Да.-отговори той и се усмихна.
    Влязохме вътре.Беше доста уютно. Вероятно живееше тук със семейството си,тъй като беше много чисто и подред , но явно тях ги нямаше в момента. Вязохме в хола.Имаше диван,масичка,телевизор и секция,на която бяха наредени снимки в рамки на някакви хора.Това явно беше семейството му.
    -Доста е приятно тук!-казах аз.
    -Благодаря.Сам съм подредил всичко.
    -Браво.Справил си се много добре.
    Разгледах снимките и го запитах:
    -Това вашите ли са?
    -Да.-отговори той и изражението на лицето му се промени.
    -Кога ще се приберат?-попитах.
    -Няма да се приберат.Живея сам тук.
    -Живееш сам тук?В гората?-учудих се.
    -Да.Какво толкова?Не е страшно.
    -Да не си отшелник?-пошегувах се с него.
    -Може би,нещо такова.-каза той.-Хайде стига си разпитвала.Ела да ти дам кърпи.
    -Веднага.-казах аз и се усмихнах.
    Даде ми кърпи.Облякох един халат и си подсуших косата с една кърпа.Сложихме дрехите ми на простора да се изсушат.Разходих се из къщата.Беше много красиво. Направи ми салата.Хапнах малко.Беше много грижовен и много красив.Какво ли прави такова хубаво момче в гората?Защо ли е избягал от града?Постоянно това се питах.Имаше много красиво тяло,добре оформено.Беше облечен с бяла тениска,която се впиваше в него и подчертаваше перфектната му фигура.Беше висок,с тъмна коса и тъмни кафяви очи,които направо ме проницваха.Това беше моят спасител,като красивият принц в приказка.Не спирах да го гледам.Гледах го как се хранеше и как ми се усмихваше от време на време. Изведнъж ме връхлетяха мисли за Дани.Как само ме изостави днес.И въобще не ме потърси,отиде при приятелите си и ме остави в нашия ден.За малко да умра,ако не се беше появил Томи.
    След като хапнахме Томи ме попита защо всъшност съм била тук.Разказах му набързо цялата история.Беше изумен.
    -Извинявай,че ти го казвам,но приятелят ти е много глупав да те остави така.-каза Томи.
    -Не,не е глупав.-отсякох аз.-Просто .. не знам.Не знам какво му стана.
    Поговорихме си малко.Времето направо летеше.Навън вече се стъмни и той ми каза да се обличам,да ме закара,защото вече става късно.Облякох се и се качихме в джипа му.Личеше си,че е богат-къщата беше много красива и този джип беше скъп.
    Казах му къде да ме закара и тръгнахме.Пътищата в гората бяха мн стръмни.Като се спускахме с джипа надолу умирах от страх.Имах чувството,че ще се обърнем.След като стигнахме до шосето и се успокоих започнахме да си говорим.
    -Не те попитах как да ти се отблагодаря,че ме спаси.Страшно много съм ти задължена.-попитах аз.
    -Нищо не прави.Просто не казвай на никого за мен.
    -Защо?
    -Не искам никoй да знае къде съм.Моля те, недей да казваш,че си била с мен.-помоли ме той.
    -Добре.Но защо така?Да не си престъпник?-стреснах се.
    -Много въпроси задаваш,Сандра.И не...не съм престъпник.Има друга причина,заради която съм там,за която не ми е приятно да говоря.-каза Томи с друг тон.Явно го подразних.
    -Съжалявам.Няма да питам повече.Не се сърди.
    -Спокойно.Просто повече недей да разпитваш за това.- отговори той и се усмихна.
    Пристигнахме пред нас.Попитах го иска ли да влезе,но ми отказа.Благодарих му за всичко и слязох от колата.Гледах как потегля и си мислех,че едва ли ще го видя повече,освен ако не отида в гората.Чудех се с какво градът го е отблъснал така.
    Влязох вкъщи.Нашите се бяха прибрали и ме повикаха да вечерям.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Съжалявам. Принципно си падам по "chick-flick" стила, но това не ме грабва. Кратки изречения, никаква задълбоченост, героите са ми плоски и безинтересни.

Има и друго - историята не е добре съшита. Хем са заедно от 8 месеца, хем за първи път разбира, че живее в гората. Започваш разказа си някъде... от никъде. "Аз съм Сандра", бам - "ходихме на водопадите".
    Ама коя съм, къде живея, как съм стигнала до тук.

Имаш нужда да прочетеш още доста книжки преди да се занимаеш с писане.

И не проумявам едно - защо държите да кръщавате героите си с чужди имена и защо действието ви непременно се развива в Щатите (в масовия случай)? И тук може да се развие страхотен сюжет за подобна книга.

Не ми се сърди Не го казвам заядливо.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Ами,виж,за пръв път се занимавам с такова нещо.Целта ми не е да напиша книга,а просто си запълвам свободното време по този начин.И смятам,че така е по-добре отколкото да си изливам тъпотията в разни сайтове,да пускам тъпи теми,да се заяждам и обиждам.
    А относно георите.. момчето,с което главната геориня е от 8 месеца и момчето,което живее в гората са двама различни човека.
    И другото,което е.. Не става да дума за някаква американска история.Ти съдиш по имената на героите,че съм писала за някакви хора в щатите.Нима в България няма хора с чужди имена?

Благодаря за мнението!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Явно съм пропуснала нещо, извинявай.
    И не съм казала да не правиш опити да пишеш. Пиши си. След някоя и друга година и някоя и друга прочетена книжка ще ти стане ясно как трябва да се пише
    Дотогава си запълвай свободното време.
    Колкото до чуждите имена... ами не знам, просто би ми било по-приятно да чета за някоя Михаела или Ралица, но това е мое мнение
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Голям фен Аватара на Junieee8
    Град
    it's simple... you have to find me
    ох,боже ,какво й обесняваш,че не е знаела как трябва да се пише?! на мен лично много ми хареса и се надявам да издадеш книга... много ми беше интересноо
    sometimes we
    to hide
    sometimes we
    to hide

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си