.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Тема: По колко..

По колко..

Ами искам да питам , понеже си ходя по 5-6 пъти седмично на фитнес, та по колко ккал трябва да горя, за да има ефект тренировката, + включила съм и 90 дневната диета.
    -момиче на 17г.

Благодаря предварително !

Senior Member Голям фен Аватара на Soraq
    Град
    Burgas
    Ооо Боже.
    Еми зависи от килограмите ти.
    Все още помня момента, в който те видях за първи път.

Повече от фен Аватара на Nich
    За да отслабнеш трябва да гориш повече калории отколкото приемаш

Супер фен Аватара на HolyShit
    Няма значение колко калории,важно е от къде черпиш енергията.

MB

Мега фен Аватара на Chacho
    Златното правило е, когато се почувстваш изморена и не можеш повече, тренирай още 10 минути.

За да почнеш да топиш, първо трябва да изгориш всичките въглехидрати, приети с храната, които все още не са се натрупали като мазнини. Като привършат, тогава започваш да гориш мазното. Съответно, на гладно ще ти трябва да изгориш по-малко калории, отколкото като си сита, но и няма да имаш толкова енергия, за да го направиш.

На тренировката не мисли за калориите, а гледай да даваш всичко от себе си.

Нужно ти е правилно хранене. Има много по-добри диети от 90 дневната. Потърси си една високомазнинна, нисковъглехидратна диета (ВМ-НВД) и ще направиш перфектно тяло.

ПП: Препоръчително е във фитнеса да не правиш само кардио, но и с тежести да тренираш. Няма да направиш големи мускули, не бой се! Момчетата се потим достатъчно дълго време със значително по-големи количества тестостерон в кръвта и трудно трупаме мускули, какво остава за момиче на диета. Просто ще придобиеш тонус.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

anonymous708973
    Guest
    http://На тренировката не мисли за к...но тяло.

С първото съм съгласна, но с второто - не.

Колко тийнейджърки имат възможността (и желанието) да готвят за себе си? А да накарам майка ми да ми готви, щото съм решила да съм на диета, никога няма да стане.
    Яж от всичко, но внимавай с количеството. Естествено, напълно вредните неща като газираното, пърженото и fast food-a е добре напълно да отсъстват от менюто ти.

От колко време ходиш на фитнес и стараеш ли се? Щото аз бях 6-7 пъти и имаше видим резултат, от другата седмица започвам пак.

Така мерси на всички за съветите,

PinkPan7her еми ходя вече от 3 седмици някъде,гледам да съм си редовна по 5-6 пъти, не знам по колко е нормално да стоя във фитнеса, но лично аз повече от час и половина не мога да се задържа, просто писва по някое време, а за калориите- да, знам, първо изразходвам това което съм консумирала през деня (ходя надвечер) , и +/- 200 ккал отгоре, т.е. в интервала 700-1000 , повече не издържам .

П.П а за резултат определено го забелязвам, постегнала съм се малко, и някои дрехи понахлопват :P

и един друг въпрос има ли смисъл да въртя велоергометъра за бедрата, дааа знам , че е точно за това, обаче съм чувала най-различни неща, примерно, че прасците ставали някакви грозни мускулести , бедрата въобще не се стягали, или пък обратното . Пък и като гледам във фитнеса , го избягват тоя велоерг. , умишлено ли ?!

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от loveinBrasil
    ...за да има ефект....
    Зависи какъв ефект търсиш.
    ...включила съм и 90 дневната диета...
    Изключи я тази диета и започни да се храниш балансирано.
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    ...Потърси си една високомазнинна, нисковъглехидратна диета (ВМ-НВД)...
    За да хване кетоза ли?
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    ...Препоръчително е във фитнеса да не правиш само кардио, но и с тежести да тренираш...
    Да, но това трябва да й го каже фитнес инструктова във фитнеса, в който ходи. Както и да й казва какви упражнения и по колко да прави. Тия хора затова са там.
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    ...Колко тийнейджърки имат възможността (и желанието) да готвят за себе си?...
    Възможност имат, желание нямат. Аз ходя стандартно по 8 часа на работа, след това тренирам и пак намирам време да си приготвя храна за работа. Обикновено просто заделям една порция от вечерята, прибавям някакъв плод и морков. Лесно е, просто трябва човек да си планира нещата.
    ...в интервала 700-1000...
    Пълен абсурд е момиче на 17 да гори толкова калории на една тренировка във фитнес. Ако гледаш показанията на уредите, просто не показват вярно.
    и един друг въпрос има ли смисъл да въртя велоергометъра за бедрата, дааа знам , че е точно за това, обаче съм чувала най-различни неща, примерно, че прасците ставали някакви грозни мускулести , бедрата въобще не се стягали, или пък обратното . Пък и като гледам във фитнеса , го избягват тоя велоерг. , умишлено ли ?!
    Принципно не е лош уред, стига да не прекаляваш. При продължителна употреба могат да се поизтъркат ставите на колената, затова го пускай на високо натоварване и така цялостното количество обороти, които ще си завъртяла, ще е по-малко, а ефектът ще е по-голям. Много добра е програмата hill climbing. Обикновено го избягват, защото се води женски уред и е под достойнството на въздухарите. Ползвай си го спокойно, но не разчитай само на него. Най-добрият съвет, който мога да ти дам, е да използваш консултациите на фитнес инструктора, който работи във фитнеса и да се консултираш с диетолог, да ти направи една диета специално за теб. Около 30-40 лева струва.

Цитирай Първоначално написано от badsector
    Пълен абсурд е момиче на 17 да гори толкова калории на една тренировка във фитнес. Ако гледаш показанията на уредите, просто не показват вярно.
    еес тига бе , уби ми надеждите, а аз се гордеех, че издържам до толкова , добре де поне реална представа имаш ли колко може да гори един велоерг. на максимално натоварване за един час , аз мисля, че нормално си показва велоерг. , защото повечето калории ги горя на него и малко на кростренажора,

къхъм..

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    еес тига бе , уби ми надеждите, а аз се гордеех, че издържам до толкова , добре де поне реална представа имаш ли колко може да гори един велоерг. на максимално натоварване за един час , аз мисля, че нормално си показва велоерг. , защото повечето калории ги горя на него и малко на кростренажора,
    в зависимост от килограмите, височината и възрастта ти, но съм чела че един час велоерг. е към 250-300 ккал. И НЕ, не е вярно че за да отслабнеш трябва да гориш повече, отколкото приемаш ?! просто в нормални условия тялото ми, лично моето, изразходва към 1400 ккал на ден без нищо , а като включа и тренировките, намаля и храната - и хопп,ето го резултът!
    Love is everything!

Супер фен Аватара на badsector
    Около 1000/час калории горят скибегачите на състезание. Т'ва са сигурно още 30 килограма над твоето тегло, т.е. много повече запаси от гликоген в мускулите, които да бъдат изгорени. Сигурно поддържат 130-140 средно ниво на пулса, поне. И това са тренирани атлети. Ако ти попаднеш в същите условия, сърцето ти би се пръснало. Пробвал съм на гребен трнажор да поддържам около 1000 калории/час, но повече от 5 минути не го издържам. После имах бруталната болка в краката, просто щяха да експлоадират.
    Цитирай Първоначално написано от SladkaZagadka
    ...намаля и храната...
    Грешно мислене. Храната не трябва да се намаля, трябва да се балансира.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си