- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Признаци
Първоначално написано от Missmarch
Дай повече инфо и може би. На това няма какво толкова. Не го познаваме за да сме ти по-полезни.![]()
Просто влез в контакт с него. Проблем един. Решения много. Ти избери кой.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ами мацка, той е труден характер, чувала съм че ме поглежда, но когато аз не го гледам.. някакви такива истории.. просто попитах, за да съм по-сигурна може би, макар че не съм нито първото нито последното момиче, което се е сблъскало с такава ситуация.. И мисля че темата би била по-полезна с повече мнения по въпроса![]()
![]()
![]()
.. DaKid ..
![]()
![]()
Повечето се повтаряме, защото няма какво да кажем кой знае какво.Първоначално написано от Missmarch
Не се коси и не кърши китки повече. Хвани бика за рогата.![]()
Ако стане, стане.
![]()
"Здравей,....... Имаш ли еди кои си записки/уроци/помощ за нещо от което разбира/ съвет и т.н. Били изпил с мен едно кафе?![]()
"
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
Аааискаше ми се да стане така работата, знаеш ли, хората ми разказваха че е затворен тип, сама забелязвам че не е от най-общителните, изглежда някак си потаен и .. хъмм ... труден е много за опознаване.. верно квото сабя покаже.. ама на , вече година и още съм си влюбена в него
![]()
![]()
![]()
![]()
.. DaKid ..
![]()
![]()
Щом той e труден харектер,бъди и ти труден характер...играйте на погледи...прави се на непукист...прави всичко за да го предизвикаш.Трябва да има игра,срам не срам ще го преодолее за да е с тебе![]()
Направо може с "ще ми обясниш ли" и питаш за квантовата енергия на северните гущери, за която той знае, за да ти обяснява 10 минути, докато потривате рамене един в друг и си душкате парфюмите. Има много стеснителни момчета, които чакат момичето да им каже в прав текст, че има интерес, за да го изтълкуват като намек и да направят първата крачка. По-добре я направи ти.
Права си, хубавите неща не могат да се опишат с думиПървоначално написано от ledenakrasota
![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Първоначално написано от Tila
Подхванах играта, сега да видим докъде ще я докараме![]()
![]()
![]()
.. DaKid ..
![]()
![]()
Първоначално написано от Chacho
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Много трудно ми затварят устата!![]()
Не не, спамете си на воля![]()
![]()
няма проблеми
![]()
щедра съм заради прекрасните съвети![]()
![]()
![]()
.. DaKid ..
![]()
![]()
awerw♥
Положителен телесен език
1.Гледа другия в лицето
2.Прави чест контакт с очите агресивно
3.Кима и се усмихва, когато другия говори
4.Ръцете са скръстени
5.Отворени длани
6.Държи пръсти под ъгъл
7.Ако е прав, се навежда към другата личност
8.Не сяда с кръстосани крака
Отрицателен телесен език
1.Изобщо избягва да гледа другия човек
2.Отбягва очите на другия или гледа агресивно
3.Многократно си облизва устните или си прочиства гърлото
4.Ръцете са сгънати
5.Стиска си ръцете здраво заедно
6.Барабани по масата или сочи с пръст към другата личност
7.Стои над някой, който е седнал
8.Сяда с кръстосани крака
Когатао един мъж разговаря и жестикулира, това означава откритост на характера. Той не се притеснява да споделя с другите своите мисли и чувства.
Ако видите, че той прави същите жестове като вас, не се безпокойте. Ефектът на огледалото е по-скоро позитивен, защото издава, че той иска да бъдете на еднаква дължина на вълната, в синхрон с вас. Мъжът ви приема като сродна душа. А ако и вие го възприемате така, ще бъде прекрасно.
Ако мъжът срещу вас опира гърба си в облегалката на стола, докато разговаряте на една маса, той има желание да бъде по-далеч от вас. Подобна позиция издава, че той не търси близост. Обратно, ако мъжът непрекъснато навежда тялото си напред към вас, той иска да създаде атмосфера на доверие и интимност, със скритата мисъл да продължите връзката си.
Очите:Установено е, че разширената зеница на окото е знак на одобрение, а свитата – на неодобрение: когато нещо ни харесва, зениците ни се разширяват, когато нещо не ни харесва, зениците се свиват.
Не забравяйте, че зениците реагират на светлината. Когато от силна дневна светлина преминете в сумрака на стаята, зениците ви се разширяват. Трябва да имате предвид всички евентуални промени в светлината, ако внезапно забележите нечии зеници да се свиват или разширяват. Езикът на тялото е толкова неясен, а възможностите са безброй.
Пространството:Интроверти е обичат да имат повече пространство около себе си и мразят тълпите. Екстровертите, от друга страна, се чувстват по-удобно в по-тясно пространство. Има една зона от 40 – 50 см. около всяко човешко същество, известна като “интимна зона” или собствено психологическо поле. Нарича се интимна територия, защото в нея се допускат само хората, с които човек е в близки отношения. Несъмнено ви се е случвало някой да наруши вашата територия. Нормалната реакция е да се отдръпнете, защото води до напрежение, ако хората не са в близки отношения. Пространството може да се използва за засилване или намаляване на напрежението при определени обстоятелства.
Столовете:Не ви ли е правило впечатление, че в някои офиси столовете за посетители изглеждат някак по-ниски от останалите? А седнете ли на по-нисък стол, неизбежно губите увереност. Уж гледате право към клиента, но някак отдолу. При подобни обстоятелства ще бъде много трудно да направите силно и ентусиазирано представяне. Опитайте се да седнете на друг стол, или станете прави.
*Ако езикът на тялото ви сигнализира липса на увереност, вие сам си отнемате възможността да завършите професионално и успешно срещата. По същата причина обръщайте внимание на начина, по който човек сяда. Интровертите обикновено отместват леко стола си назад. А повечето екстроверти го придърпват напред.
Най-добрият начин за провеждането на делови разговор, е и двете страни да бъдат в равностойна позиция, като по този начин съхранят своите възможности да реализират правилото
“При разговор /продажба/ печели и клиента и продавача”.
На езикът на тялото срещата лице в лице почти винаги означава конфликт. И срещата ви ще протече така. Докато да бъдете един до друг означава, че работите заедно, двама души, които целят да тръгнат в една и съща посока. Освен това, ако сте десняк, опитайте се да накарате клиента да седне от дясната ви страна. Така ще бъдете по-силен, по-красноречив и по-уверен.
Височината. Високият ръст създава впечатление за сила и власт.
Хората винаги се изправят, когато получават някакви награди, шампионът е винаги на по-високо стъпало от останалите. Когато имате важен телефонен разговор обикновено стоите изправени, когато се карате със съпруга, ако сте по ниски от него обикновено бързате да се качите на нещо по-високо или на леглото или на стола. Така сте по-уверени. Ако сте много висок, опитайте се да не създавате чувство за малоценност у събеседника.
Позата. За нея е казано повече, отколкото за който и да било друг фактор. Онова, което е от значение, е смяната на една поза с друга, а не статично положение. Важно е да внимавате със вашите собствени сигнали, които непрекъснато излъчвате при разговор с колеги, подчинени, клиенти. Ако сте мрачни, ако сте обидени, ако сте нервни, ако имате лошо настроение, вие всичко това предавате и на вашите събеседници, без да бъдете в състояние да се контролирате. Невербалната комуникация идва от подсъзнанието, където се съхраняват истинските чувства на човека, без маска и без грим. Енергията, която непрекъснато излъчвате в пространството отразява вашето истинско настроение, тя не може да се контролира. Един елементарен пример: Когато се усмихнете, от другата страна получавате също усмивка, когато сте намръщени със сигурност можете да очаквате подобна реакция.
“Каквото почукало, такова отговорило”
“На каквото си постелете, на това ще легнете”
Лъжата. Известен брой знаци издават кога човек не казва истината. Когато задавате някой важен въпрос, следете отговора на тялото. Ако забележите неволно движение с ръка към лицето, шията, косата или слепоочието, вероятно казаното не отговаря съвсем точно на истината. Следващият показател, е че погледът внезапно се забива в тавана или в пода. Дръжте под око подобни проблеми.
Слушането е важно. То не е лесно. То изисква енергия, концентрация, търпение и толерантност. То изисква непосредствена способност да поставим себе си на мястото на говорещия.
Невербалната комуникация също е важна част от общата комуникативна система. Когато ръководителят се усмихва или се мръщи, това е показател за неговото одобрение или неодобрение. Със своите жестове, мимики, усмивка, тон и изражение на лицето, добрият ръководител влияе върху всекидневната работа на организацията.Слушането също е двустранна комуникация, защото слушателят предава своите реакции чрез израза на лицето и жестовете. Разбира се, слушането е само част от комуникационният процес. Само по себе си, то не може да постигне нищо.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Статията не е лоша, но има доста неща, които трябва да се вземат в предвид. Един човек не може да те харесва постоянно, затова няма да ти дава само добронамерени знаци, а и отрицателни жестове. Важно е да разчиташ какво ги предизвиква. Също така и да различаваш жестове от преднамерени действия.
Да се чешаш е знак на нервност и често означава, че човека срещу вас лъже. Но може действително да те сърби нещо. Когато се почесваме от сърбеж, действието е по-бързо, кратко и целенасочено, докато жестът цели показност.
Усмивката - ако постоянно се усмихва, това е знак на несигурност. Опитва се да осмири останалите.
Несигурност - да си сменя често тежестта от единия крак на другия.
Погледът - ако се върти около очите и челото ви, човекът иска да е делови. Ако често отскача от очите до устните ви, човекът е приятелски настроен. Ако слиза и надолу по тялото ви е ясен знак за сексуални намерния.
Бързото говорене е знак на нервност, както и заекването, ако по принцип няма такъв проблем. Бързото ходене - също.
Прибраните джобове - желание да скрие нещо. Отново знак на неувереност.
Всъщност, чрез жестовете уравновесяваме енергията в себе си. Ако сме притеснени, показвайки ги ние освобождаваме положителната или отрицателната енергия, което ни успокоява. Ако я подтискаме в себе си, оставаме с усещането, сякаш е готова всеки момент да избие.
Не на последно място, трябва да вярваме на естествените си сензори - човешкият мозък е устроен така, че подсъзнателно да ги разчита тези знаци. У нас се създава усещането за състоянието на човека срещу нас и е напълно възможно да разчетем настроението му без да сме задълбавали в теорията. От друга страна, ако процесът е съзнателен, нужно е достатъчно време, за да се привикне с анализирането, без то да ни разсейва.
В заключение ще кажа: вземете си книжката на Алън Пийз и Алън Гарнър за езикът на тялото, хич не е лоша.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ще я видя. А я ми кажи, когато момчета не обелва и дума какво означава? И ми гледа сутиена, с ръце в джобовете.Първоначално написано от Chacho
![]()
Когато разчиташ сигнали винаги трябва да взимаш контекста на ситуацията в предвид. Дали обстановката налага да мълчи, дали се чувствате комфортно да не говорите или е непознат, който просто има интерес, но не не предприема действие. Ако много често си държиш ръцете в джобовете, придобиваш навика да го правиш дори когато не го демонстрираш като жест - неуверен си по характер.
Момчетата гледаме в сутиена постоянно, просто защото имаме сексуално влечение към всяко момиче, което отговаря на критериите ни за външен вид.
С момчето се видяхме случайно, но си се знаем и си имахме планове да се видим. Харесвах ме се! И като ме видя случайно, гушна ме и просто започна да гледа надолу с ръце в джобовете и трябваше да му вадя думите с чингел.Първоначално написано от Chacho
А си усетих, че и той си има трепети.
Знае ме си се! Но нищо не стана и все се обвинявах какво съм сгафила този път.
![]()
Като те гледа, направи му комплимент. Ще ти върне с два.
*Зяпа ти в сутиена.*
-Възмъжал си/наякнал си.
-Имаш страхотни гърди, стегнала си дупето, ще те скъсам.
Е не се скъсахме за съжаление.Първоначално написано от Chacho
![]()
![]()
Знаеш поговорката: "По-добре късно, отколкото на сухо." Или нещо такова беше...
![]()
![]()
![]()
Писна ми да чакам.
![]()
Добре, добре. Къде си? Ще дойда да ти погледна сутиена.
![]()
Аз друго искам.
![]()
![]()
В статията най-горе имаше големи щуротии. Тези положителни сигнали означават, че човекът ти е приятен, а не че изпитваш тръпка/сексуални намерения към него. Аз винаги сядам с кръстосани крака.
С някои от нещата на Чачо също не съм съгласна - аз ходя и говоря много бързо, например.
Интуиция му е майката, а не паническо следене на сигнали.