Аз не съм на мнението на останалите. След като ти си положил труд не виждам защо трябва да го даваш на други. Мен изобщо не ме топли кой ще си остане тъп и кой няма, още по-малко пък получавам някакво удовлетворение, че евентуално след гимназията някои хора ще си останат тъпи, абсурдно е ...
Давам трудните домашни само на доверени хора, ако е някакъв тест понякога го давам на всеки който ми го поиска. Творческите домашни (есета/разкази/ мащабни преводи) са ограничени само до някои хора. Да го дам на някой да го преписва на абзаци с още няколко есета не става.
По време на контролни помагам само на определени хора, като започне да ми се вика от другата редица, от хора, с които почти не общуваме им казвам или че не знам или ги режа направо. След като си направя контролната винаги помагам ако мога и пак си зависи от човека и в какви отношения сме. Ако знам, че някой е пред оставане и виси му помагам колкото мога повече, за да избута, просто хората, на които се случва в моя клас не са конфликтни и не виждам причина защо да не им помогна ...
И на мен много ми се помага, далеч не съм всезнаещ - математиката е тъмна индия и от четворка нагоре сам много трудно качвам. С помощ се случват чудеса . И по Химия не съм най-големия разбирач, ама там повече знам .