.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Диети,цикъл

Здравейте,на 17 съм,и пазих диети(доста строги ) около месец и цикъла ми подрани с около 10 дни.Течението беше доста по малко и по тъмно на цвят.За около 4ни .Искам да ви попитам нормално ли е .Случвало ли се е на някого ?

Guest

Re: Диети,цикъл

Да. На мене. Този месец. Нормално е.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    На мен пък от отслабването ми закъснява. В момента го чакам ,но така е 3 кг за по-малко от месец ми се отразяват явно .
    maDamn

Guest
    7 за 2месеца и вмомента тече като ненормален за втори път тоя месец

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Еми .. така се получава,първо се бях ошашкала,че да не съм си изпекла нещо във фурната,ама няма шанс просто и след това констатирах факта,че съм отслабнала още,а не трябваше и ми се натрупа стрес 1 точно преди да ми дойде,та си го чакам Ама какво да се прави ... няма как да го контролираме!
    maDamn

Супер фен Аватара на ThisIsMe

Re: Диети,цикъл

Цитирай Първоначално написано от feelsgood
    Здравейте,на 17 съм,и пазих диети(доста строги ) около месец и цикъла ми подрани с около 10 дни.Течението беше доста по малко и по тъмно на цвят.За около 4ни .Искам да ви попитам нормално ли е .Случвало ли се е на някого ?
    От колко време имаш менструация?Друг път случвало ли се е да ти подранява с по 10 дена или повече?
    Водиш ли полов живот и ако да,използвате ли предпазни средства?

Цикъл имам от 4-5 години.ПОллов живот от около година.Взимам предпазни мерки,само жеднъж съм пробвала без и то преди около месец и то само за 2-3 секунди Това е.Не ми се е случвало преди,но като цяло цикалът ми е много нередовен,но винаги закаснва. да подранява не се е случвало.

Супер фен Аватара на ThisIsMe
    Цитирай Първоначално написано от feelsgood
    Цикъл имам от 4-5 години.ПОллов живот от около година.Взимам предпазни мерки,само жеднъж съм пробвала без и то преди около месец и то само за 2-3 секунди Това е.Не ми се е случвало преди,но като цяло цикалът ми е много нередовен,но винаги закаснва. да подранява не се е случвало.
    Най-вероятно аномалиите в менструацията са свързани със строгите диети.Съветвам те да спреш да се подлагаш на пълно гладуване,защото това не е най-безопасния начин за сваляне на килограми.Ти си на 17 и още растеш.Твоят организъм се нуждае от много хранителни вещества,за да изпълнява по нормален път всички процеси в тялото ти.Заеми се със спорт(тичане,гимнастика,пл ване и др),но е много безотговорно да гладуваш.Ако продължиш със "строгите диети",не се учудвай ,ако скоро менструацията ти спре напълно.Вторичната аменорея добър вариант ли ти изглежда?
    Няма да е зле да минеш през гинекологичния кабинет,за да ти изпишат хапчета за регулиране на МЦ.И ако непротектирания полов акт е продължил повече от "2-3 секунди",би било добре да направиш и един тест,за да се изключи възможността от цветна бременност.

Това лято свалих 5-6 килограма за 2-3 месеца и сега ми закъснява вече 20 дни.(иначе за тези месеци си ми идваше нормално)
    Започнах да се самолекувам с Герикапс(витамини А и Е), но ме е страх да не ми прескочи и следващия месец.
    БМИ-то ми е между 19 и 20 така че не мисля, че съм с поднормено тегло.

Мислите ли, че имам основания за притеснения и да тичам ли при лекаря(да речем ако и следващия месец имам смущения)?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    По каква схема пиеш витамините?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от granger
    ...3 кг за по-малко от месец ми се отразяват явно .
    Недей се разваля бе, така те харесваме Майтапа настрана, но бързото отслабване и надебеляване са много вредни за организма. Особено за подрастващия организъм. Разбирам, че всички искате бързи резултати и затова се хвърляте на 90-дневни диети, японски чудеса, Пиер Дюкян и прочие вредни за организма режими на хранене. Тая глава принципно е на раменете ви не само за хубост, ами и за да мислите с нея. Храненето е едно от най-важните неща, които човек учи цял живот. И ако не се замисляте над това, въпросният живот няма да е от най-дългите и най-здравословните.

badsector , виждам че разбираш от здравословно хранене (и аз разбирам що-годе, ама има някои неща за които се чудя) и понеже такава тема няма искам да те попитам наясно ли си относно следните неща:
    -пия по 3-5 кафета на ден (от които макс. 3 са еспресо) - това ясно, че е вредно, само напоследък го правя иначе пия по макс 1 на ден...
    Но, според теб, вредни ли са следните навици:
    -ям страшно много чили, горчица, черен пипер(според наще това може да ми предизвика язва)
    -в кафето си слагам по 1/2 чаена лъжичка канела(според наще това количество е прекалено голямо и за в бъдеще може да доведе до метаболитни смущения или захарен диабет)

Супер фен Аватара на badsector
    Намали го това кафе. Замести го с чай, или мляко. Просто количествата са големи, не че самото кафе е вредно. Лютите неща не са вредни, когато се употребяват с храна. В Индия дори подлютяват прясното мляко, което дават на децата, за да могат да го храносмилат по-лесно. Все пак не знам какво разбираш под "страшно много" и дали го приемаш в комбинация с достатъчно храна. Иначе ако изядеш едно шишенце чили с една принцеса, не е оферта И принципно в лютите чушки има канабиноиди. Около 15 броя се равняват на една цигара трева по количество, като всичко е приблизително, естествено. Канелата е полезна за много неща. Но не мога да кажа в това количество до какво би довела. Най-добре се консултирай с личния лекар за това. В общия случай важи максимата, че всяко полезно нещо, с което се прекалява, става вредно. Но е добре да слагаш нещо в кафето, че чисто кафе на гладно е кофти.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    AtinaPalada123, сведи кафетата до едно дневно. Като цяло се старай да редуцираш приема на кофеин, теофилин и теобромин. За кофеина се знае, че участва в генезата на рака на гърдата.
    Лютивото има отношение към рака на гълтача и хранопровода. Ако пушиш, това влошава положението.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Уау...благодаря - очевидно наистина има ПРО-та в тоя форум.
    Не схванах почти нищо от последния пост, но със сигурност разбрах, че трябва да си попроменя навиците - рак на гърдата не е оферта...
    Благодаря

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си