- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- бойни спортове
Здравейте, направо на тематата въпроса ми е кой боен спорт е най-добре за улицата или тоест за атака/защита ако мога така да го кажа ... абе за улични боеве .. и ако може да ми препоръчате някъде в Бургас където има такава зала но треньора/ите да е някой добър, имам предвит да не е някъв неизвестен ... та ако може някъде в Бургас да ме упътите ... и колко ще струва тренировката ... не ми е за парите просто да знам горе долу .. :P
![]()
[vbox7]http://vbox7.com/play:3afc39c4[/vbox7] мега счупванее
Няма такова нещо като най-смъртоносния боен спорт и т.н. Има силни бойци и слаби бойци, има добри треньори и лоши треньори. Стила е второстепенен.
Все пак на нещо като бокс или кик-бокс по-бързо ще схванеш основните неща.
Търси просто и практично (под практично разбирай, да не те готвят за Кунг-фу Shaolin Open 2012 BC)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Много хора се записват на кикбокс/муайтай, тренират 3-4-5 месеца и спират когато вече си мислят че са научили всичко... И почват да се млатят наред на улицата. После защо мислят бокьорите/борците и т.н. за агресивни и малоумни... масата такива келеши изграждат лошия имидж на спорта.
Иначе муай-тай кято цяло е доста добра опция, има в Аякс за цени не знам
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Може би защото от многобройните удари в главата не са останали голямо количество здрави мозъчни клетки.Първоначално написано от TheManTheLegend
Познавам хора които са тренирали десетки години и са се състезавали и имат повече мозъчни клетки от тея дето се водят за "умни"
Може да не знаят всички факти и събития от историята колкото един историк примерно но с житейските неща са на светлинни години пред нас
А в борбата няма удари в главата? Защо като кажат "тоя е борец, смятай колко е умен" се подразбира че е глупак![]()
моляяяяяяя ??? абе вие чувате ли се ? днеска строших един СRТ телевизор (от онея телевизори дет са ни набори - гоуемите ) буквално ... той горкия телевизор стана на две ... без бъзик ... та по темата ... мисля да се насоча към бокс (леко съм сакат за кик бокс) или към муай тай ... та ако може по запознатите да ми обясните горе-долу каква е разликата между двата спорта ... ам и смятам да ходя в шау лин и да ги меля всички (в кръга на шегата го казвам - най-много да ме събират с метла ако направя опит)...
П.С. от година г/д ходя на фитнес и да машина съм като бат Арни .. мн нацепена батка съм ..(замалко да си повярвам) ам не сер. от 1 година се занимавам с фитнес ... ама ся латото се отпуснах с тез пици и дюнери ..![]()
Като за начало може да почнеш със стрийт фитнес за повече мозък![]()
navar ще ти препоръча клуб сигурно. Ти защо не си потърсиш в нета, намери клубове в Бургас, отиди на място, питай ги да тренираш 1 тренировка, за да видиш как е и си прецени.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
знам ли ги кви ще са .. за това питам някой ако знае някой добър клуб ..
аякс е известен има добри състезатели. само това мога ти кажа.
Кик бокс/ММА.Аз лично тренирам ММА и мисля,че доста може да помогне на улицата,защото комбинираш хватки удари с ръце/крака/колене![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
мерси на всичкище започна ММА .. защото не искам само да се самозащитя в някой моменти но и другия да бара чепа ... защото в Бургас ... всички некви "нацепени батки" и по тъпи от маймуни ..
В Бургас добрите клубове,които участват по състезания са - Интер-92 , Самурай и Аякс..
Аз мога да ти кажа,да не започваш първо с ММА,защото по-добре да имаш някаква основа.. да речем граплинг или страйкинг и ще ти е по-лесно,защото на ММА правят точно това.. правят боксьорите борци и обратното.. моя съвет е да започнеш в Интер или Самурай кик-бокс или муай тай и след време,когато се чувстваш,че си усвоил техниките да запишеш ММА в Аякс.. Сега не тръгвай да ми се оправдаваш с това,че си куц в краката в ръцете или в главата.. ако наистина го искаш,имаш воля,желание и време ще постигнеш много..![]()
В някои клубове първата година се играе почти изцяло разделено граплинг/страйкинг понякога с комбиниране (мма) но не знам как ще е в този клуб в бс. Да не говорим че ако почваш кикбокс е желателно първите 3 месеца да играеш само бокс![]()
"According to brain surgeons, over 80 per cent of professional boxers have serious brain scarring on MRI scans." - когато фактите говорят... сещаш се.Първоначално написано от TheManTheLegend
Да, но в бокса има много по-малко смъртни случаи, отколкото в уличните боеве.
ММА,бокс и кик-бокс каратето и другите са глупости.Стават отворени и после най-много тях ги бият.
Ти правиш ли разлика междуПървоначално написано от badsector
и професионален боксьор ?Първоначално написано от TheManTheLegend
Май не.
А ти не се ли замисляш, че ВСЕКИ удар в главата нанася някакво поражение? Да, ако те блъскат 5 месеца в главата, ще е по-малко, отколкото ако те блъскат 5 години. Но пак ще те блъскат.Първоначално написано от ZipFail
Личи си, че никога не си бил на тренировка по бокс.
Първо, от час и половина тренировка, едва ли повече от 20 мин ще са спаринг.
Второ, че първите няколко месеца няма и да те пускат да правиш спаринг на повечето места. Или най-малкото ще е с каска и няма да е фул контакт.
Трето, като си личи че си нямаш никаква представа, защо коментираш изобщо ?
а кой ще ми препоръчаш .. тоест кой е по-добър.. а и нямам възможност през делничните дни.. мога само петък, събота и неделя ...Първоначално написано от NqmamName