моят проблем е следният. родителите ми винаги са ме подкрепяли , но дойде време за кандидастване след гимназия и се появи едно противоречие. те искат да кандидаствам само в България и майка ми каза, че нямало да ми даде и една стотинка заа чужбина, че там щял животът ми да е още по-труден, баща ми и той отбягва темата, а аз много искам да замина. смятам, че все ще изкарам 4 години зад граница и ако е толкова лошо положението, ще си се върна в БГ и ще си имам диплома за висше , а обратният вариант ще е по-труден. те излизат с оправданието, че преди 3 години не взех втория сертификат на кеймбридж, не ми достигнаха 4 точки и имам само първия, а се опитвам да им обясня, че искам да се явя на TOEFL, за него имам повече увереност и може да не е по-лесен, но като имам повече самочувствие, ще се чувствам по-спокойна, а и той важи за целия свят, но те не искат да ходя в Америка или Азия, а аз не бих се възпротивила... не искам да се карам с тях, не знам дали темата е за тук, но просто искам някак да им обясня, че съм права в случая...