.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Тема: Къните

Къните

Какво ви е мнението за къните ? По-щадящи ли са от боите ? Косата става ли по-хубава...блестяща ? Извинявам се, ако има друга тема..не намерих

Фен
    Имам почти експертен опит на тази тема, понеже съм изпробвала и двете. От години използвам къна и имам невероятна коса. Постоянно ми я галят и много често не спират минувачи, просто да попитат дали е моята коса. Придава страхотен блясък, толкова лъскава коса никога не съм имала. Спира цъфтежа на косата, забавя го до минимум и се сгъстява, расте по - бързо. Аз мога да кажа само хубави неща за къната. Ако решат да спрат да я произвеждат, ще си накупя няколко кашона, за да съм спокойна, че ще имам занапред

За определението "циганско" няма да изкажа мнение, то говори само по себе си... Само ще кажа, че за да има блясък косата от боя, тя трябва да е много здрава, а това е невъзможно при употреба на боя след години... Докато къната е растителна и подхранва. И двете правят блясък, но едното е по - щадящо.
    mom4e sam

в черно ли се боядисваш ?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от GreatMu
    Ей ПИКЛО аз не съм момиче че да се цапам с разни боклуци и да знам кое е по добро!, аз си изразявам мнението, виждал съм хора с къна и боя, но на мен ми харесва с боя... ВСЕКИ ЧОВЕК СИ ИМА РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ... Ти да не си фризьорка?
    Да ти представя Правилата на форума - www.teenproblem.net/f/pravila.html

За твое добро е да се запознаеш с тях, преди да си позволиш отново да се държиш по този начин

Следващият път, в който те видя да обиждаш потребител без да са те предизвикали - и ще отидеш да си починеш няколко дни от форума.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на insane7
    Град
    Русе/Detroit
    каква къна ползваш за такъв ефект ? цвят , марка нещо ?
    аз съм чувала отрицателни мнения за тази катранено черната къна и мисля , че вместо черна къна по-добре да се намацаш с боя.

Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Добре, детето ми.
    Ще се видим след известно време
    Приятна почивка. Използвай я, за да прочетеш правилата все пак.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Ползвала съм и къна и боя. Боята повече ми допада, от къната косата ми ставаше адски суха, но пък няма падане, което до някъде е добре, ако искаш да си седиш вечно тоя цвят Не изтощава повече от боята в никакъв случай, но и не придава кой знае колко блясък. Според мен, за да има блясък косата трябва да е здрава, без значение дали е боядисвана или не, дали е с боя или с къна

Къната е по-безвредна ..

Фен
    Момичета не знам каква марка е къната ми, носят ми я от чужбина в едни пакетчета. Адски много лъска. Ще разпитам и ще ви кажа.
    mom4e sam

Използвала съм къна. Беше кафява с леко червеникав оттенък. Всички ми казваха, че цветът е много хубав. Не съм забелязвала нещо по-специално да е направила като да ми спре цъфтежа и т.н., но все пак моята коса е тънка и е разбираемо. Сега съм на кичури и от боята косата ми се накъсва много. Shantia, ако разбереш марката на твоята, сподели я.

Фен
    Цитирай Първоначално написано от Darinella
    Използвала съм къна. Беше кафява с леко червеникав оттенък. Всички ми казваха, че цветът е много хубав. Не съм забелязвала нещо по-специално да е направила като да ми спре цъфтежа и т.н., но все пак моята коса е тънка и е разбираемо. Сега съм на кичури и от боята косата ми се накъсва много. Shantia, ако разбереш марката на твоята, сподели я.
    Мила, разбирам те! Когато бях с боя след всяко сресване оставях милиони връхчета по пода, може би затова сега съм толкова впечатлена от къната. Но наистина щади повече, при всяка коса е различно, има коси, които не се увреждат много от бои. Ако разбера за къната ще пиша! цун
    mom4e sam

Цитирай Първоначално написано от Shantia
    Цитирай Първоначално написано от Darinella
    Мила, разбирам те! Когато бях с боя след всяко сресване оставях милиони връхчета по пода, може би затова сега съм толкова впечатлена от къната. Но наистина щади повече, при всяка коса е различно, има коси, които не се увреждат много от бои. Ако разбера за къната ще пиша! цун
    Ох, мерси, ще чакам. С тази тънка коса вече се чудя какво да правя.

Фен
    Мила, забравих, за тънка коса слагай яко тривитаминол, по 3 хапчета аспирин на прах и много жълтък! Прави домашната маска, тук много мацки са доволни!
    mom4e sam

Цитирай Първоначално написано от Shantia
    Мила, забравих, за тънка коса слагай яко тривитаминол, по 3 хапчета аспирин на прах и много жълтък! Прави домашната маска, тук много мацки са доволни!
    Мерси много, мила. Ще пробвам със сигурност.

Голям фен
    Град
    София
    На мен къната много ми изсушаваше косата,а пък като се боядисвах с боя пак ми я изсушаваше, така че, според мен няма кой знае каква разлика.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Къната оцветява само и единствено в червени тонове ! Няма черна къна ! Това което продават по магазините представяйки го за "черна къна" , къна с цвят "махагон" , "шоколад" и т.н си е чиста химия ! Къната е абсолютно безвредна, защото обгръща косъма вместо да прониква в него. Ако искаш да отмиеш цвета намазваш косата няколко пъти със зехтин или някое друго растително масло и готово !

За постигане на черен цвят се използва къна, амла + индиго.
    Повече инфо, тук:

http://hennafox.wordpress.com/2009/1...-р/#comment-6

Фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Къната оцветява само и единствено в червени тонове ! Няма черна къна ! Това което продават по магазините представяйки го за "черна къна" , къна с цвят "махагон" , "шоколад" и т.н си е чиста химия ! Къната е абсолютно безвредна, защото обгръща косъма вместо да прониква в него. Ако искаш да отмиеш цвета намазваш косата няколко пъти със зехтин или някое друго растително масло и готово !

За постигане на черен цвят се използва къна, амла + индиго.
    Повече инфо, тук:

http://hennafox.wordpress.com/2009/1...-р/#comment-6
    Къната е червена да, но в тази черната си има червена къна смесена с индиго. Аз използвам нея. Истина е, че пада със зехтин, защото когато си правя маска с тривитаминол после ми се налага да я боядисвам пак. И двете са билки. Няма вреда, няма измама. И когато изпада отдолу оставя червен цвят. Иначе истинска къна - от чужбина или от българските в едни малки пакетчета с жена с точка на челото. Арома, Афродита, всичко останало е фалш... с боя! Много боя, но поне не го крият - на опаковката си пише, че има боя!
    mom4e sam

Аз се мацам с червена къна и съм доволна.Косата ми придобива блясък,става много мекичка, дори спира да ми се омазнява толкова бързо!Определено не ми вреди ;Д
    Използвам на арома http://aroma.bg/bg/products/view/%D0...B0-aroma-color Ето такава, само че номер 25
    Продавам моделинени дънкулки - ръчна изработка : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...EA%F3%EB%EA%E8
    *Албум : https://picasaweb.google.com/102831828017615170057*

****АБСОЛЮТНО ВСИЧКО Е НАМАЛЕНО ДО -70 ПРОЦЕНТАА **** :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си