На 18 съм-момче, мойте родители никога не са ми забранявали нищо и са ми давали пълна свобода да прая квото си искам и аз не съм станал някъв наркоман, нито пуша, пия рядко, тоест не е вярно, че ако ти дадат пълна свобода ставаш някъв пияница и започваш с дрогата и тнт-аз съм достатъчно зрял, за разлика от повечето хора от моята възраст, всеки родител сам избира как да възпитава детето си, но според мен твойте не са прави и нямат право да ти пропиляват живота като ти забраняват доста неща, а тва със заекването не вярвам да е причина да нямаш приятели, бъди по-отворен и тва със заекването да не те тревожи, обикновено се получава при стрес, но не знам при теб как е станало, все пак си на 16, а не на 10 да те ограничават до такава степен, кажи им, че вече си зрял и щом не пушиш, пиеш и и не се друсаш къв е проблема да те пускат по до късно, кажи им, че ти пропиляват тийн-годините, които са доста важни за развитието на човека и с това ограничаване вредят на теб, достатъчно им да им кажеш къде ще ходиш и към колко ще си дойдеш, аз като излизам без да ме питат им казвам отивам еди къде си и ще се върна еди кога си ориентировъчно за да не се притесняват-сам съм преценил, че трябва да им кажа и те ми вярват и ми имат доверие-при теб явно не е така-не знам защо родителите ти са толкова строги/с това тяхно държание повече ти вредят от колкото да ти помагат според мен