- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- тормоз в училище
Почти всеки клас си има една мишена,тоест човек които е физически и психически изтезаван от други съученици.Според специалисти в ситуация на училищен тормоз ние спадаме в 5 групи
-Върху нас е упражнен тормоз
-Ние го упражняваме върху някой
-Пасивно подкрепяме човекът които тормози другите
-Защитаваме човекът върху които е упражнено насилие
-Правим се,че нищо не виждаме и не обръщаме внимание на ситуацията.
Вие към кой сте?Били ли сте тормозени или обратното,и какво правите,ако сте свидетели на такава ситуация?
Била съм тормозена , но просто вече съм решила да не го позволявам. Защитавам тези , които са тормозени - т.е. не разрешавам да ги тормозят , просто защото знам какво е и е нещо напълно безсмислено.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Зависи от ситуацията. Понякога съм удрял на някой 1-2 шамарано рядко ... а и какъв тормоз е това ? Има 2-ма от класа които всяко моеждучасие си ги тормозят
Мен НЕ ! ( 'щото ще стане страшно
)
Даже бих казал , че в повечето случай защитавам пиTчовете![]()
Била съм от тормозените и е нещо ужасно.
Когато мога, защитавам тия, които също биват нападани психически.
Правила съм всяко едно нещо от тиретата.Като цяло ...зависи от ситуацията.В моя клас никой не бие никой,но има обиди или някакви хапливи коментари.Ако човека си е заслужил това,нищо не правя,но когато вече нападащият прекалява естествено,че се застъпвам за другия.Те повечето хора,които са жертви на тормоз не знаят как да се защитават-било то физически или словестно,което може само да им вреди.Винаги съм казвала,че животът е като джунглата ,дивия свят-или ти изяждаш,или теб те изяждат.От теб зависи на кое място искаш да си,за това понякога тези 'страдалци' ми стават жалки и просто седя и гледам.
^никога не ми се е случвало да ме тормозят, вероятно защото всички ме харесват като човек, но защитавам тормозените.. [sun]]
Liar Liar, don't cry on my shoulder ...
Никога не са ме тормозили и аз не съм тормозила.
А ако видя, че тормозят някой.. зависи от ситуацията и човека. Ако и мен ме дразни, не правя нищо освен ако не се прекали. Тогава се опитвам да ги спра..
Не се страхувам да съм.. ничия.. Дори да ме боли от нямане. Ръцете ми еднакво ще обичат.. и истинският. И измамника..
Сякаш крещиш, но никой не може да те чуе. Почти те хваща срам от това, че някой може да бъде толкова значим и без него да се чувстваш като нищо.. Никой, никога няма да разбере колко боли.
Чувстваш се безнадежден, но нищо не може да те спаси..
Той си тръгва.
Дори искаш да върнеш всички лоши неща, за да можеш да имаш отново и добрите..
gummy bears![]()
В.
+Първоначално написано от SmilezZz
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
И от петте групи съм бил, сега съм от 4-5 група, гледам да защитавам, ама не винаги.Първоначално написано от maroin
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Правя се, че нищо не виждам и не обръщам внимание на ситуацията.
не тормозя,нито ме тормозят,но и не защитавам тормозените,защото те просто си го търсят.типичните зубарчета с мега голямото самочувствие дето не говорят с никой от класа щото са над дях
По принцип съм неутрален, но съм твърдо против тормоза и съм на страната на тормозените, щото знам, че те с нищо не са виновни, а другите го провят просто щото са нацепени да кажем и искат да се покажат, но не мога да си обясня как ще си покажеш силата като се биеш с някъв много по-слаб от теб да кажем-кофти ми става, но не смея нищо да кажа-например имаме едни от нашият клас, който от 8 до ся 12клас кара един друг да му носи торбата, докато той отива да пуши и след 2 год вече като станахме 10 клас той дори сам започна да му взима торбата без да му казват, щото знае, че ако не я вземе ще го смелят от бой, аз мислех, че 11 и 12 клас малко ще поумнеят и поузреят но няма такова нещо пак са праят на важни пак тормозят по слабите, а ако бяха малко по-умни щята да се подготвят за матури и държавни изпити, щото инъче няма диплома, но на тя не им пука-има е един който постоянно го тормозят, но всиички са по-сиилни от него и той-горкият е малко тъпичък само двойки му пишат и в междучасите го тропат и му е много кофти-не знам кофти е да има такива хора, но общо взето сме сплотен клас като изключим тези случаи-на мен някой път като ми кажат ти ся що не го тормозиш тоя не те ли дразникак ще ме дразни човек, които си седи нормално на чина? Не знам тях кво ги дразни външният види ли кво?
-Ние го упражняваме върху някой
-Пасивно подкрепяме човекът които тормози другите
-Правим се,че нищо не виждаме и не обръщаме внимание на ситуацията.
Най - често тези трите последните няколко години. Възможно е и мен да са ме тормозили преди години![]()
Всеки човек е бил "ебаван" в даден момент и това се счита като тормоз.
Зашитавал съм когато стане прекалено грозно.
Всяко тире се е отнасяло за всеки в даден момент.
Животът е като карането на колело: трябва да се движим напред, за да не загубим равновесие...!
в тази тема е пълно с хора, чието възмущение срещу нормалните социални процеси на налагане на алфа индивидите над гама личностите след години ще се преведе в успешна секретарска работа за 420 лева на месец и живот, изпълнен с кухо възмущение от злобата на човешкия род, българите и пр.
боя изгражда
до 7 клас аз тормозех, не се гордея с това, но е факт
после се осъзнах и ми щъкна в главата колко съм била зле и аджеба коя съм аз, че да тормозя хората
в момента нито ме тормозят, нито тормозя, а напротив винаги когато тормозят някои се застъпвам за него, дори и непознат, няма значение
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
тормозили са ме преди, в началните класове, но повече никога не съм го позволила. дори си го върнах тогава. не тормозя,защото е безсмислено, но не си седя и да се правя, че нищо не виждам, защото това е още по-безсмислено.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Като се замисля май, май съм бил и в 5-те групи през времето, но за кратко. Най-дълго време мен тормозеха, но вече главно защитавам тормозения (стига той да го заслужава, де).Първоначално написано от maroin
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Била съм тормозена,но вече не го позволявам,самата аз никога не съм тормозила и не смятам да го правя,защото знам как би се почувствал тормозеният,тъй като се поставям на негово място
BECAUSE I'M NOT THE KIND OF GIRL GUYS FALL IN LOVE WITH
Здравейте аз съм на 15.В класа ми има едно момче, което постоянно ме заплашва и обижда.Страх ме е като ходя на училище.Той се движи с по-големи.Страх ме е ,че може да се стигне до самоубийство от моя страна. Кажете какво да направя.
И аз съм тормозил и мен са ме тормозили . Пълната детска простотия , която или те белязва за цял живот или те прави по-силен и мъдър . Като няма строг контрол и адекватни и ефективни дисциплинарни мерки и наказания винаги ще има насилие .