- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- тормоз в училище
Обръсни си главата такаче на връта да имаш малко коса, която да изобразява свастика.Сложи си и татуриовки на келтски кръстове и свастики и започни да гледаш страшно, купи си и анаболи да се напомпаш, за да всяваш респект.Ходи с тениски на Lonsdale и Everlast.И така ако ти кажат нещо ги пребий или ако са много извади палка или бокс, затова винаги си ги носи в джоба.
Не съм тормозила и не съм подкрепяла тормозещите. Прекалено съобразителна и "да извадя на бял свят от всеки добрата му страна" бях. Ако мога, така да се. Но не съм била и наивна.
Тормозили са ме. Сама съм била срещу всички понякога. Винаги против насилието и тормоза, но се е случвало на улицата да виждам издевателства и от страх да не направя нищо. Училището е едно хубаво каляване. Това са нещата от живота. След завършването отиваш в голямото училище "Живот", където правилата зависят от теб самия и никой освен теб не носи отговорност за действията ти.
Ако в училище някой друг ти казва какво е правилно, ограничава те или те задължава да спазваш определени правила, в живота всичко това ти самият го определяш.
Така, че скъпи подрастващи, учете се от трудностите и лошите неща в живота си, защото това са уроци. Провали няма. Има само обратна информация.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
-Правим се,че нищо не виждаме и не обръщаме внимание на ситуацията.
В началото на годината се заяждаха с мен и един ден побойника на училището взе да се ебава с мен. И се сбихме. Едвам ни разтърваха. оттогава всички ме уважават, а той получи травма, че го е набило момиче и си изгуби името.
Точно пък да тормозиш дете с увреждане/ия е най-голямата комплексарщина. С най-голям кеф бих помолила някой да ги пребие тия, ако познавах такива, разбира се.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Даскалката по история много обича да си го изкарва на нас. Избира си един, които не харесва и почва само с него да се заяжда. xD Тази година дойде и моят ред.
Физически тормоз при нас няма, но за психически съм чувала.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Зависи от ситуацията. В нашия клас нямаме такива групички. Зависи от кефа на всички, сега може да те тормози, а след 5 минути ще те защитава. Както им отърва.. По принцип рядко седя безучастно, но има и такива моменти. Както и мене са ме тормозили (като по-малка, вече не се оставям), така и аз съм тормозила други - но не и без причина. Някои просто си го търсят.. :/
До момчето което го заплашват:
- наеми си охрана .. некой от даскалото - xaxa![]()
Иначе по темата: всички ..![]()
-Върху нас е упражнен тормоз
-Ние го упражняваме върху някой
-Пасивно подкрепяме човекът които тормози другите
-Защитаваме човекът върху които е упражнено насилие
Азис - Хоп [music]
Ми ако упражняване на турмоз на тези който опражняват турмоз на някой по слаб и т.н се счита са защитаване на човекът върху които е упражнено насилие значи съм такъв ако не нито едно от 5 те
аз съм от тези, които рядко или почти не ги тормозят.. ако покажеш че не си сдухар няма защо да те ебават... ако тормозя някой, гледам да е някой който да може да ми отвърне. Много мразя някой да тормози хора с психически или физически проблеми... тъпо е да се заяждаш с някой, който не може да ти отвърне... и ако се мислиш за велик с това че го правиш, то трябва да си много ПРОСТ ...
С бой не се решава нищо. Най-често най-умните никой не ги тормози, защото знаят как да избягват такива ситуации.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
-Върху нас е упражнен тормоз (лек)
-Защитаваме човекът върху които е упражнено насилие
Била съм само в тези групи. Сега се опитвам да защитавам другите или някакси да променям решението на тези, които обиждат.
Мен ме тормозеше един от моя клас преди,защото съм дребен и ме гледа, че съм малко хилав и така продължи 2-3 месеца но след това ми писна и го пребихи от тогава се реших никога повече да не ме тормозят.А за това дали помагам на някои в беда зависи имало е хора с които уш сме били приятели обаче като стане нещо на въпрос да ми помогнат се дръпват настрани и аз реших че чуждите проблеми не ме засягат.
![]()
преди ме тормозеха и лошото че не отвръщах и това някак си ги насърчаваше да продължават и то не беше точно конкретно един човек ами групичка от момичета които просто си търсеха нещо за правене и се мислеха са богоизбрани и тем подобни(смис словесно ме нападаха обиждаха ме и понякога ми взимаха нещата и ги мятаха някъде)....сега като съм в ново дас нямам такива проблеми - кажат ли ми нещо отвръщам непременно та няма да ме мачка я...и то отвръщам удрям на слабо място(естествено говоря за словесно физически двубой или подобно - не мерси не бих ударила някого колкото и да съм ядосана)а и сега ми иде да ги издиря ония къде ме дразнеха и да им го върна тъпканоно не съм такъв човек няма да се принизявам на тяхното ниво
сега никой нищо не ми казва а и да ми каже винаги имам с какво да отвърна!обикновено защитавам тези които нападат без причина ей така за кеф но когато човека си е виновен да си проси последствията просто и тва е! седя далеч от конфликтите предпочитам мира а и нямам нерви да се занимавам - лая когато има защо иначе съм кротка![]()
При какви случаи на тормоз в училище можете да бъдете защитени : Вижте този сайт е описано подробно http://spravedlivostbg.com/pages/pag...estapnost.html
Аз бях от тези , които не ги забелязват. Веднъж тормозените нещо ме намесиха и всичко се прехвърли върху мен. На следващият ден решиха да довършат започнатото. На мен обаче не ми беше кеф и бушунирах единия. Вече си нямам проблеми с тях.
Не съм човек който се оставя да го тормозят, така че не съм бил тормозен в училище никога. В университета имаше някой хора, предимно колежки които доста "ебавах" ама какво да се прави така са си го направили. По принцип не обичам да тормозя хората и бих защитил ако тормозят някой, стига да не е прекалено слабохарактерен, тогава да се оправя сам.